Bývanie s partnerom

4. okt 2022

Ahojte dievčatá, so svojím partnerom som už vyše 2 rokov. Rozumieme si veľmi dobre, mame sa veľmi radi a so vzťahom nemáme viac menej žiaden problém. Jedine co je medzi nami je to ze sme spolu ešte nebývali. Spoznali sme sa na strednej, a viac menej sme boli spolu len cez deň... problém však nastal keď sme začali spolu chodievať na výlety na týždeň alebo viac a boli sme spolu celé dni. Minimálne raz za ten týždeň sme sa za niečo pochytili.koncime štúdium na strednej a chceme ísť sp9lu na výšku a prenajať si spoločný byť, len mam strach z tých hadiek, čo ak nás častejšie hádky v spoločnej domácnosti rozdelia

tinkavvv
4. okt 2022

No asi sa tomu nevyhnes. Lepsie to zistit teraz ako po svadbe?

janetinka27
4. okt 2022

zatial ste iba na strednej skole, nic vam neujde. zavisi aj od toho, ako vase hadky vyzeraju a co je ich dovodom.
my sme zacali spolu byvat az po svadbe a kazdy sme boli este aj z odlisneho prostredia a tiez sme nevedeli, ake to bude. ale bolo to dobre, boli sme uz na to zreli. no a obcas sme sa tiez pohadali, casto islo o to, kto ustupi, no rokmi sme si zvykli na urcity rezim.

ninka99865
4. okt 2022

Presne ako pise baba vyššie. Ja som bola vďačná že sme sa s ex hneď k sebe nasťahovali a po 2 týždňoch som vedela že toto teda nie. Ako to zistiť v manželstve

veronika3110
4. okt 2022

veru.. radšej nech vás hádky rozdelia teraz ako potom, ked budete po svadbe, s hypotékou atd...

autor
4. okt 2022

@tinkavvv my sa brať neplánujeme 😉

autor
4. okt 2022

@janetinka27 väčšinou je to kvôli drobnostiam z iného prostredia bývania a iných zvykov

janetinka27
4. okt 2022

tak vies, tu ti nikto neodpovie, vy sa poznate lepsie. casom sa hrany zvyknu obrusit, ale zavisi to od povahy a miery tolerancie.

henrietkatr
4. okt 2022

cim skor na to prides, tym lepsie 🙂 horsie by fakt bolo, keby si to zistila prilis neskoro, napriklad az ked sa vezmete🙂 prave preto je fajn vyskusat si takto spolocne byvanie co najskor.

cyberk
4. okt 2022

tak si predtym ako pojdete spolu byvat povedzte, co vyslovene neznasate, ked niekto robi v byte 🙂 u nas to tak fungovalo 🙂 a ked uz budete spolu byvat a bude vam nieco vadit, tak si staci sadnut a vysvetlit, co sa deje 🙂 nemusi byt hned z toho hadka.. ani ty ani on si neviete vycucat z prsta, co tomu druhemu vadi 🙂

kundiboo
4. okt 2022

v domácnosti existujú len dve pravidlá :
1) čo sa týka mužov...plné brucho, prázdne vajcia...
2) čo sa týka žien, každá je počas svojich dní neznesiteľná beštia

Ak dokážete rešpektovať tieto pravidlá, všetko bude OK
PS : ja by som neišla na výške bývať s frajerom, lebo to boli ozaj najlepšie párty môjho života :D

autor
4. okt 2022

@kundiboo hm o muža tu nejde...

autor
4. okt 2022

Okej ten partner je vlastne partnerka ale nechodíme spolu len sme proste spolu a mame sa radi

miadi
4. okt 2022

Nemozes ist na intrak? Bude to lacnejsie .,

miadi
4. okt 2022

Tak je to kamaratka ci frajerka .. Ono je to vlastne jedno co ste.. nesla by som byvat s niekym skym sa hadam.

haley7897
4. okt 2022

Osobne by som v tvojom prípade (vek, škola) nešla do prenájmu len s výhradne jednou osobou, tým skôr, že máte nestabilný vzťah (nech už je to ktokoľvek). Prenajala by som minimálne byt pre tri osoby. Jedna odíde (z akýchkoľvek dôvodov) a budete si stále vedieť deliť nájom aspoň dvoma, inak by vsetko ostalo na tvojich pleciach.

melanta
4. okt 2022

Ak sa hádate kvôli blbostiam, tak ako budete riešiť dôležité a vážne veci. Že to je žena nevadí, no a čo. Ale teda píšeš že priateľka ale že nechodíte spolu. Tak čo ste? Iba kamarátky alebo iba milenky? V jednom aj druhom by som išla bývať sama. Ak s niekým bývať, tak s priateľom/priateľkou. Ale nie s takým/takou, s ktorou sa hádam.

autor
4. okt 2022

@melanta ale ono sú to len také hádky o blbostiach ze nevynesiem smeti, že každá inak mame zvyk vešať prádlo ja mam rada jablkový džús ona pomarancovy len neviem ci sa to utrasie alebo radšej do toho neísť lebo sa to zhorší ci aj vy ste mali také drobnosti keď ste s niekym išli bývať

haley7897
4. okt 2022

Blbosti sa nájdu vždy a v každom vzťahu. A tým myslím v úplne každom. Kľúčové je, či vedia partneri, spolubývajúci spolu komunikovať (na patričnej úrovni, slušne, efektívne), či sú obaja ochotní nad blbostami prizmurit oko a povzniesť sa nad ne a nevozit sa za každú hlúposť po partnerovi, lebo bez odpustenia žiadny vzťah nevydrží.

melanta
4. okt 2022

Nie, neriešili sme pred spoločným bývaním ani počas neho takéto veci. Hádať sa kvôli tomu, že každý má rád iný džús je detinské a ak toto je dôvod hádky, takáto fakt primitívna blbosť, tak neviem si predstaviť ako zvládnete vážne situácie, keď budete bývať a napríklad každá budete zarábať inak, alebo jednej vypadne príjem a bude musieť ťahať celú domácnosť, alebo jedna ostane dlhšie v škole či v práci ako plánovala a druhá ju bude čakať. A tých situácií je veľa.

autor
4. okt 2022

@melanta lenže problém je vtedy keď takáto maličkosť ako odpadky bola posledná kvapka a vtedy ten človek vybuchne nejde o džús ale keď sú maličkosti a naberajú sa tak chápeš co myslím

melanta
4. okt 2022

Nechápem, pretože u nás maličkosti neriešime a preto sa žiadne maličkosti nezbierajú. Ak sa zbierajú maličkosti, z ktorých to potom buchne, tak to nie je v poriadku vzťah podľa mňa.

elizabet173
4. okt 2022

keď riešite takéto somariny a dokážete sa pre ne pohádať, tak by som do spoločného bývania nešla, priateľky môžete byť aj tak. Ale mať denne nervy počas skúškového nie je bohviečo

sense
4. okt 2022

Takže raz nech vynesie smeru jedna, druhý krát druhá, prádlo ai vesajte bud každa svoje alebo kt akurát perie tak zavesí podľa seba prípade sa anazte aspoň to prádlo tej druhej za esit ako si želá a hádka pre džús? Tak si kúpte každá svoj... A mate kompromis.... Lebo ak sa neviete dohodnúť na takýchto banalita h tak spolu nechoďte byvat
My máme bežné doma 3 druhý jogurtu, 3 druhý mlieka, 2 druhý džemu a ešte aj med mame dvojaký... A všetcia sú spokoni

miadi
4. okt 2022

No ked sa vies hadat za Taketo blbosti snou .. tak sa budes hadat za podobne blbosti aj s inou spolubyvajucou. Lebo toto nie je len o tvojej kamoske ale aj o tebe. Aj inej osobe bude vadit ze nevynasas smeti ked to mas robit. Nechapem ako sa moze Niekto hadat koli dzusu Ved kazda si kupi svoj a nie je problem kazda si vesia svoje pradlo, .

mandzula
4. okt 2022

@autor ja by som tie hadky az tak dramaticky nevidela, samozrejme vsak zalezi na tom, ako prebiehaju, k comu nakoniec vedu. Ked clovek zacina s niekym zit, takmer vzdy je tam obrusovanie hran, treba to len robit kultivovane, bez urazok a vzdy treba robit nejake ustupky - na oboch stranach.

marca12
4. okt 2022

Hadky patria do vztahu,tym sa obrusuju hrany a ucite sa spolu zit. Nebala by som sa hadok,ak sa viete potom dohodnut na kompromisoch. Ale co citam,na com sa hadate,tak to je skor obmedzovanie. Preco by si nemohla mat rada iny dzus,preco by si nemohla vesat pradlo po svojom?

zmrzlinka2021
4. okt 2022

Pozri, pokial sa neplanujete brat, tak nestracajte spolu cas v spolocnej domacnosti, hlavne ked si nerozumiete. Uz teraz mate medzi sebou napatie a to je dost negativny zaciatok.

autor
4. okt 2022

@zmrzlinka2021 čítaj s porozumenim práveže si rozumieme veľmi dobre keď už som s nou 2 roky len mame banalne hádky keď sme súvislý čas spolu a trochu sa toho obávam a Slovensko by nám manželstvo ako dvom ženám nedovolilo čiže sa ani zobrať nemôžeme 😀

zmrzlinka2021
4. okt 2022

Ja ked som s kamoskami byvala,normalne sme si veci vydiskutovali, co ktora upratuje, robi, chce to len vzajomnu komunikaciu.

stanulienkat
4. okt 2022

Choď do spoločného bývania. Je to naozaj najlepší spôsob ako spoznať svojho partnera. Buď to váš vzťah utuži, alebo sa aspoň rýchlejšie rozídete.