Bojím sa, že ostanem dokonca života sama

15. jan 2023

Mám 18rokov a poslednú dobu mám myšlienky a strach že ostanem dokonca života sama a nikdy nebudem mať ani partnera ani deti.Je tu prosím niekto taký kto si to tiež myslel a nakoniec si niekoho aj tak našiel?

shewinka
15. jan 2023

radsej do konca zivota sama ako s kokoskom 🙂

paulinam99
15. jan 2023

Na také myšlienky si až príliš mladá. Hlavu hore, prioritu daj na štúdium a vzdelávaj sa. Čím častejšie budeš vo väčších skupinách/komunitách, tým väčšiu pravdepodobnosť máš na priateľstvo, partnerstvo i manželstvo.

Utápať sa za počítačom nie je jediné riešenie ... ako si nájsť priateľa/partnera. Navyše asi nie na Modrom koníku, kde je väčšina žien.

andrea112255
15. jan 2023

Pozri..si veľmi mladá a máš pred sebou toľko času že až.. dnes veľa ľudí zakladá rodinu až po 30tke... dovtedy sa realizuj, cestuj, študuj a užívaj si.. ja mam 29 a 2 vážnejšie vzťahy za sebou..jeden z nich mi vlastne skončil len pred pár mesiacmi.. čo mám povedať ja vo svojom veku? Spočiatku som si myslela že už je koniec so mnou 😁 no a potom som si uvedomila že mám vlastne aj šťastie celkom že som single a môžem to teraz využiť naplno a užívať a netlačit zbytočne na pílu.. ak má do môjho života prísť nejaký muž, tak príde keď bude správny čas 🙂
A ty si prosím ťa užívaj teraz mladosť a život ako sa len dá..ak by som mohla vrátiť čas a mala 18 rokov tak by som so vzťahom počkala do neskoršieho veku radšej

ninka99865
15. jan 2023

V tvojom veku som mala podobne stavy. Neboj sa všetko bude tak ako ma byt 😊

lilly16
15. jan 2023

Si ešte mladá..venuj sa škole.záľubám ten pravý určite príde..nestresuj😁

777januska777
15. jan 2023

Myslím si, ze obdobi dospievania ma podobne pocity veľa ludi. Postupom casu a otvaranim moznosti v zivote sa ludia premiestnuju a spoznavaju aj inych ludi, nie len tych s ktorymi zili doteraz. Uvedom si, ze si v najlepšom veku, užívaj si prítomnosť a možnosti aké máš teraz. Svet nie je len tvoja bublina v ktorej žiješ, svet je veľký farebný a zaujímavý a vo svete je na 100% veľa ludi s ktorými si budeš rozumieť a môžu byť tvoji potencionálni partneri. Práve preto spoznávaj ludi a užívaj si život a spoznaj seba, aby si si vedela správne vybrať medzi tými partnermi.

littlefiona
15. jan 2023

Ja keď čítam ako sa 18ročné mladé dievča zamýšľa nad takýmito vecami, tak chytám záchvat. Moje zlaté, ja mám 43rokov a som sama a bezdetná, a nikto ti nepovie v tvojich 18 rokoch, ako dopadneš ty, ale máš ešte veľa veľa času sa začať nad tým trápiť. Študuj, cestuj, bav sa, spoznávaj život, ľudí a svet.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuliatko18
15. jan 2023

Môjho manžela.som spoznala v 25, dovtedy som sa akosi randeniu vyhýbala. Som introvert, nové kontakty a vzťahy nenadvazujem ľahko, no aj tak si ma.to našlo. A už máme aj malé dieťa.
Nevieš, čo ti život prinesie. No je fajn hľadať to pozitívne a snazit sa byť spokojná sama so sebou,.pracovať na sebe a poznať svoju hodnotu. Držím palce, verím že si v živote nájdeš svoju cestu.

maminkadeticiek
15. jan 2023

Boze to su myslienky v 18 🤦‍♀️

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaktusik007
15. jan 2023

tiez som si to myslela, ked som mala 18.... Mam po 40tke a som stastne dvakrat rozvedena a mamou 2 synov - a uplne v pohode ze skoncim samotna. Len sa obavam, ze znova ked si zacnem uzivat samotu a budem s tym uplne ok tak sa mi znova niekto do zivota pripletie 🤷🏼‍♀️

autor
15. jan 2023

Ďakujem všetkým za rady,ja by som hlavne chcela mať v budúcnosti s niekým deti (založiť si rodinu),je mi jasné že žiadny vzťah nemusí trvať večne.

bodka70
15. jan 2023

Mala by si hlavne sústrediť na to, aby si bola v živote šťastná. Muž, vzťah a deti sú len jedným z mnohých možnosti v živote, nie sú garanciou tvojho šťastia . skôr naopak, šťastný a naplnený život ti prinesie do života s veľkou pravdepodobnosťou aj partnera a deti. Žiaden muž ani deti ta šťastnou samy o sebe neurobia. Žiaden clovek ti to neurobí. A obrat si to opačne. Bolo by ti príjemné, ak by tvoj partner nemal iný zmysel života, len byť s tebou a ty by si bola zodpovedná za jeho šťastie? Uvoľni sa, užívaj si zivot, nečakaj, že ten ti začne ak budú splnené nejaké podmienky...budem mať to či ono.

lavinis
15. jan 2023

v 18 stich? nie, to som sa tešila, koľko toho ešte zažijem a teda na to, že či niekoho nájdem ani nie, som absolútne nemyslela.

eva8
15. jan 2023

Ja. Na staré kolená som zistila, že viac chlapcov malo o mňa záujem a ja som si to nevšimla.

eva8
15. jan 2023

Mám 2 deti a som šťastná, hoci manželstvo nevyslo

sszuzu8
15. jan 2023

Mám 29 a som s tým vyrovnaná 🙂

modro_zelena
15. jan 2023

Kde sa stala chyba keď mladi ľudia, ešte takmer deti, myslia na takéto veci…. Neviem či máš v okoli rovesníkov čo sú vydarí/ženatí majú deti záväzky pracu atd keď takto uvažuješ. Užívaj si mladosť, roky utekajú rýchlo a hlavne sa nalad pozitívne. Čo vyzarujes, to pritahujes 🙂 určite sama neostanes len sa musíš o to trosku pričiniť a to minimálne tak že prestaneš rozmýšľať o takýchto hlúpostiach 🙂

petedea
2. feb 2023

Co ty chces?
Vsak si este decko.
Dockej casu, jak husa klasu.
Venuj sa niecomu zmysluplnemu, pri com nebudes mat cas rozmyslat nad hlupostami.
A co sa ma stat, to sa stane a co ma k tebe prist, to k tebe pride.

eva8
2. feb 2023

@petedea ja som sa tiež bála, že ostanem sama. Mamka mi vravela, že každý nech si nájde svoju záplatu. A ja na to, že nie som nech 🙂 Moja zlatá mamka, najlepšia na svete, vedela o čom hovorí ♥️ Nepovažovala má za mech 🙂 Sú také nepríjemné obdobia
@autorka a moj starší brat mi zvykol povedať, že k pekným a inteligentným dievčatám sa chlapci obávajú prihovorit, aj keď by chceli s nimi chodit

autor
2. feb 2023

@eva8 Ďakujem veľmi pekne

petedea
2. feb 2023

@eva8 Neboj, neostanes sama.
Len sa netrap, nenahanaj, ani v myslienkach, laska pride sama.