Ako som vyhorela

30. apr 2024

Ahojte, idem sa tu vyzalovat a napisat roman, ktory nebude nikoho zaujimat. Neviem co sa kde pokazilo. Bola som mlada, uspesna zena, myslim, ze aj celkom pekna, vzdy ked som isla von, tak som evidovala zaujem o mna z muzskej strany. Ale vzdy som bola vo vaznom vztahu. Po VS mi zomrel priatel, mali sme autonehodu a ja som sa dlho z toho nemohla spamatat. Ked som sa konecne z toho ako tak vylizala, tak ziadny muz ma nepritahoval. Bud bol maly, alebo tucny, alebo hlupy, alebo bez ambicii, alebo... vzdy som mala nejake vyhovorky preco tento nie. Jednoducho som ich asi vzdy porovnavala s mojim priatelom. Tak, ako mi nefungovali vztahy, mi fungovala praca. Isla som po kariernom rebricku, nebola som workoholicka, len som jednoducho mala svoju pracu rada a robila som ju dobre, aj som si dobre zarobila. Rok plynul za rokom a ja som postupne starla. Da sa povedat, ze v 35tke som zazila asi taky svoj peak a potom to zacalo ist dole vodou, v praci, v zivote, v zdravi, v rodine. Postupne sa zacalo vsetko kazit. Najprv praca, potom ruka v ruke moje zdravie, zdravie mojich rodicov, a to vsetko sa podpisalo na mojom vzhlade. Zostarla som, pribrala. Nie som mrochtla, ale oproti tomu, ako som vyzerala niekedy je mojich 68 kg jednoducho velmi vela. Mam 44r, zdravotne problemy, som na PN, bez prace, bez priatelov, resp. mam ich velmi malo, zaujem muzov je uz maly. Nikto ma na ulici neoslovi, neprihovori sa, ako niekedy. A tak som z vrcholu padla da sa povedat dole. Este stale mam kde byvat, co jest, nie som na voziku, vidim, mam funkcne ruky a nohy. To si velmi vazim. Ale celkovo sa potrebujem nastartovat. Vyhorela som v kazdom smere, a bojim sa, aby som ten plamen uplne nezahasila...

lily246
30. apr 2024

To, že si prišla o priateľa pri autonehode, musel byť strašný zážitok, chodila si potom na terapiu? Lebo sa mi zdá, že si trochu nežila v realite a neuvedomovala si si, že ti bežia roky? Čo si si napr. hovorila keď si mala 30, 35...? Nemala si žiadne vážne vzťahy? Lebo zobudiť sa o 20 rokov po strate priateľa, že si prišla o šancu mať rodinu, je zvláštne. Čo sa stalo v práci, keď sa začala kaziť?
Zdravotné problémy máš vážne?
Píšeš veľmi všeobecne a všetko trochu romantizuješ, tak ťažko radiť, ale skúsim.
1. Začni s kompletnou terapiou, lebo máš hlboké roky neliečené rany.
2. Hľadala si aktívne mužov na vzťah? Lebo reči že láska si ťa nájde sú romantické sračky. Ak nie, treba ich začať spoznávať pri aktivitách, ktoré máš rada, koníčkoch, ..
3. Práca a zdravie - musíš napísať viac, čo sa stalo.
Držím palce.

autor
30. apr 2024

@lily246 na terapie som chodila, niekoľko rokov, aj som brala AD tesne po, čiže svoje som si odkrútila a odplakala, odžila ešte raz a myslím, že to mám spracované. Vzťahy boli, ale ukončila som ich po troch mesiacoch alebo po pol roku. Jednoducho toľko mi trvalo zistiť, či je tam perspektíva, alebo nie. Zdravie sa pokazilo žiaľ, nebudem to konkretizovať, len poviem, že som na PN. Prácu som ukončila predtým, vyhorenie, nebavila ma, neznášala som ju.

veki23
30. apr 2024

Začni myslieť pozitívne. Vymenovala si všetko, s čím nie si so sebou spokojná. Popracuj na hmotnosti. Je ideálny čas na prechádzky, neskôr pridas beh. Príležitosť niekoho stretnúť. Nájsť si nové kamarátky, mozno aj partnera. Vek je len číslo.Mas život pred sebou. Za úspechy sa odmenuj. Do kina, na koncert môžeš ísť aj sama. Ak zdravotné problémy nie sú prekážkou v práci, tak sa lieč a zároveň hľadaj prácu. Potrebuješ sa socializovat. Samota je vhodná na meditáciu, seba uvedomenie, ale osamelosť ubíja všetko pozitívne v nás. Drzim Ti palce.

bublinka1426
30. apr 2024

drzim palce, prezila si dost silnu traumu, za psychologom si nebola? prajem ti velku lasku a kebyze sa citis casom aj maly batoztek, aj ked to je riadny zahul ,hlavne na zaciatku, ale to ta tak nakopne, a budes zrazu mat o dovod viac preco zit. ❤ ale chapem, po tom vsetko negativnom sa ti necudujem , poznam tvoje pocity. mne nakopnutie do zivota vratila laska a dieta. inac...
ale ked som bola slobodna, som milovala sport. nasla som si zalubu v niecom co ma velmi naplnalo schudla som a citila sa lepsie. zmenila mind set.
proste zacni robit nieco co ta bavi a postavi na nohy.
po kazdej burke vzdy raz vyjde slnko.

mabenn
30. apr 2024

otazky ohladom zdravotneho stavu su klucove na odpoved ohladom toho, comu sa vies venovat dalej....co ta momentalne bavi/naplna?

luccija
30. apr 2024

Aj teraz by si mala chodiť na terapie.Zijes sama? musíš sa cíti osamelá, keď teraz nepracujes a deň je dlhý to nie je dobre potom veľa rozmyslas.A čo Ťa trápi, že nemáš partnera, dieťa ci tak celkovo sa Ti nedarí?veď PN raz skončí nepíšeš aký máš zdr.problem.Skus čas, ktorý máš využiť dobre čítať, cvičiť, keď sa Ti dá, učiť sa niečo nové skúsiť zoznamku?alebo nájsť kamošky je veľa žien čo žijú same

sevrin
30. apr 2024

K tomuto: "Vzťahy boli, ale ukončila som ich po troch mesiacoch alebo po pol roku. Jednoducho toľko mi trvalo zistiť, či je tam perspektíva"

Takže aká je teraz perspektíva, keď peak je už dávno za tebou a si sama? Ono niekedy hľadať alebo čakať na to najlepšie, môže spôsobiť to, že to jednoducho celé prepáliš a nakoniec zistíš, že najlepšie roky života ti ušli ani nevieš ako a už nič nebude ako predtým.
Stáva sa aj v lepších rodinách.

autor
30. apr 2024

@sevrin ja viem, že najlepšie roky sú už za mnou, preto hovorím, kedy bol peak. Teraz už len nejako dobieham...

lily246
30. apr 2024

Ale to je cca 20 rokov, príliš dlhá doba aby si mala len 3mesačné vzťahy a nič z toho. Musela si v 30- 35 cítiť a vedieť, že mladšia, krajšia a plodnejšia nebudeš. Keď sa pozrieš spätne na tie tvoje vzťahy, lutuješ, že si niektorého pustila k vode?
Máš ešte skutočný záujem o plnohodnotný vzťah s mužom? Deti sú už pasé ale ešte môžeš mať po boku svoju druhú polovičku. Čo hovoríš na rady o spoznávaní mužov, ktoré som dala vyššie?
To zdravie je riesiteľné s dobrou prognózou?
@bublinka1426 aký "batôžek časom" prosím ťa 🤦‍♀️ má 44 rokov, zdravotné problémy, bez práce, bez muža, to je úplne nereálne.

sevrin
30. apr 2024

Ale 44 rokov je ešte v pohode, zhruba toľko máš do konca života, za ten čas sa dá ešte veľa zažiť, nájdeš si novú robotu a možno sa to zlepší aj v iných oblastiach.
Skoro každého raz postihne nejaká tragédia alebo zlé obdobie, keď sa to stane, ja si poviem, život je len jeden a ja som sa nenarodil preto aby som jeho zvyšok presmoklil a sťažoval sa. Vo svete sú milióny ľudí, čo nevedia či sa dožijú zajtrajška, a oproti takým som vždy na tom lepšie, tak prečo si to kaziť? 🙃

bublinka1426
30. apr 2024

@lily246 preco. ja som mala do roka do dna dieta. a neopisuje ake ma zdravotne problemy. zivot je neskutocne nevyspytatelny,a ja viem o com pisem.

bublinka1426
30. apr 2024

@sevrin ano to je pravda, ale pre cloveka co prezil vela zleho, to znie ako klise a je normalne ze casom ludia sa lutuju. ze maju pocit ze im nevychadz,a ze vsetko na nich pada a pytaju preco prave oni.

autor
30. apr 2024

Na dietatko sa uz necitim. Mam autoimunitne zapalove ochorenie, su dni, kedy naozaj nevladzem a padam od unavy a su dni, ked relativne zvladnem nakup, vychadzku apd.

bublinka1426
30. apr 2024

to som nevedela. ale ta laska moze prist hockedy. len musis mozno zacat viac verit ze dobre veci sa deju. 🍀
a si este mlada, drzim palce v hladani prace. ktoru ti bude dovolovat tvoj zdravotny stav.

luccija
30. apr 2024

Ale ty teraz chytas druhú šancu medzi 40-50 je tu kríza stredného veku veľa mužov sa rozvedie🙂okrem toho sa vidíš negatívne a čo, keď máš 68 kg tak ako sa mladi to nie je, ale máš normálnu váhu.Mas zle obdobie, ale nemáš 60 a okrem toho v každom veku si vieš nájsť parťáka na život.

autor
30. apr 2024

@luccija ďakujem, ja viem, že sa musím naštartovať nejako.

lily246
30. apr 2024

Predpokladám, že ide o sklerózu multiplex. Pacienti s touto diagnózou sa združujú v podporných skupinách, začala by som tam. Organizujú spoločné akcie, poradia si, skamošia sa, pochopia sa.

autor
30. apr 2024

@lily246 nie, nejde o RS. Iné autoimunitné ochorenie.

lily246
30. apr 2024

@bublinka1426 treba trochu čítať medzi riadkami, že dieťa nebude dobrý nápad pre pre 44 ročného single chorého človeka čo píše toto "Este stále...nie som na voziku, vidim, mam funkcne ruky a nohy".

sevrin
30. apr 2024

@bublinka1426 ja som bol pred vyše 10 rokmi v podobnej situácii, viem o čom to je a bolo to kruté obdobie. Ale prešlo to, netreba zúfať.

lily246
30. apr 2024

Dobre a poznáš iných pacientov, majú nejakú skupinu, stretávajú sa? Čo tak sa zoznámiť a rozšíriť si aspoň okruh priateľov, pochopíte sa lepšie ako s ľuďmi, ktorí tu diagnózu nemajú.

jovka
30. apr 2024

Skus zoznamku online , je tam kadekto/ kadeco ale niektori typkovia boli fajn aj na rozptylenie pokec, tazko je samemu cloveku, a nikdy nevies , mozes tam stretnut aj spriaznenu dusu

bublinka1426
30. apr 2024

@lily246 ano da sa to chapat aj obrazne ( nie som na voziku) a kopec ludi s MS ma deti. tiez som sa starala o pani so SM takze o tom viem vela. nepoznam konkretne stav autorky. a slusne som napisala povzbudive slova. nic zle.pekny vecer. bez kritizovania. zbytopcneho.,

mamina7070
30. apr 2024

unavovy syndrom ? treba si najst co ta bude naplnat kludme aj dobrovolnictvo a pod

lily246
30. apr 2024

@bublinka1426 kopec ľudí s MS, ktorí majú partnera, stabilizovaný zdravotný stav a nižší vek, majú deti. Autorkin prípad to nie je, snažím sa jej naozaj poradiť niečo reálne a neťahať medové motúzy pod nos. Pekný večer aj tebe, bez zbytočných motúzov.

sroubek78
30. apr 2024

Posielam len linky na veľmi zaujímavé rozhovory... napr.

https://www.youtube.com/watch?v=lJN7hXgq0U8

https://www.youtube.com/results?search_query=to...

https://tomasrychnovsky.cz/uzdraveni/
Momentálne som strašne unavená, tak Ti nejdem nič radiť, ale ja mám vyhorenie za sebou, viem, čo to obnáša...

dadis
30. apr 2024

Uz si tu pisala, ze?

anketkarka
30. apr 2024

Nájdi si nový koníček, skús sa vzdelávať v novej oblasti. Buď vdačná za maličkosti. Zo začiatku možno budeš musieť mať úsmev a vďaku nasilu, ale po čase úsmev pritiahne úsmev a deň bude krajší..

zmrzlinka2021
1. máj 2024

Autorka, musíš mať nádej.

dadis
1. máj 2024

Ber to z tej lepsej stranky, ze si PN, aspon nemusus chodit do prace a oddychnes si. Chorobu si clovek nevybera, tak treba brat za pozitivne aspon to, ze ma priestor si oddychnut. Ze ta na ulici neoslovia? Aspon si mozes vyberat ty, koho oslovis. A chlapi to vobec nemusia byt. Ze mas 68kg? To nie je vobec vela, mam viac a viem ich na sebe nosit. 44 nie je vobec vela rokov, asi to len beries cez to, ze si chora. Ale nie si jedina, co ma nejaku diagnozu a vek nad 40. Nelutuj sa, neobzeraj sa za minulostou, mysli na to, ake mas statie, ze ten zivot mas a ako su za teba stastni ludia okolo teba. Ak mas pocit, ze su ludia za teba malo vdacni, tak zi svoj zivot tak, aby vdacni boli - prihovor sa osamotenej susedke, pomoze chorej kamaratke vyvencit psa, okop spolocnu prdzahradku a vysad kvety. Ludia nemaju ostatnych radi len preto, ze su krasni a uspesni, ale preto, ze im venuju svoju pozornost, ludskost a lasku.