Predlžená rodičovská, keď dieťa nerozpráva a má plienky

kristinapolusinova
10. jan 2016

Ahojte maminky,mám problem že môj synček má ísť za 4mesiace isť do škôlky-bude mať tri roky a skoro nič nerozpráva-len 10-15slov a na spanie má plienky aj na obed ked spáva.ešte máme problem s kakanim-vykaká sa len do plienky:( je mi ho luto dať ešte do škôlky..neviete či by som si mohla predlžiť rodičovskú dovolenku??keď len na pol roka kým sa trošku rozrozpráva a hádam aj bez plienok potom budeme...Ďakujem za každu odpoveď.Kristína

olivka84
10. jan 2016

@kristinapolusinova myslim ze predlzit si mozes ale len tu neplatenu.

marika05
10. jan 2016

@kristinapolusinova ja si myslim se sa nemusis bat,styri mediace je este velmi dlha doba,moj maly siel do skolky a tiez nerozpraval iba zaklad a plienky rovnako,zo dna na den ich zahodil a aj sa rozrozpraval,mal terazctri vvdecembri a nastupil v oktobri.

marylis
10. jan 2016

@kristinapolusinova nic sa neboj. V skolke sa rozrozprava jedna radost a aj plienku odhodi ked uvidi ine deti, ze nepotrebuju ;)

aaalena86
10. jan 2016

@kristinapolusinova tiež si myslím,že platenú vám nedajú ,za 4 mesiace sa všetko môže zmeniť .A aj keby na 3 roky bol na tom istom,tiež si myslím,že vám neuznajú.Teraz sa to tak zmenilo,málo komu schvália.Píšem z vlastných skúseností,keďže aj ja som teraz žiadala a to moja malá má zdravotné problémy,s ktorými donedávna všetkým mamičkám schválili až teraz mne nie.☹ .Síce som podala odvolanie,ale nerobím si žiadne nádeje. A to mám ani nesiem dávať do škôlky.Ale skúsiť môžete.

spuntikmathiasko
10. jan 2016

@kristinapolusinova Osobne si myslim, ze ak tak tak len neplatenu. Inak moj syn nastupil do skolky s tym, ze nerozpraval vobec, nepouzival slova ani len mama, oco proste ziadne a prave nastup do kolektivu nam odporucali na rozrozpravanie, cize zrejme ziadny mudr. ti kvoli tomu neschvali platenu predlzenu rodicovsku. A plienku na spanie sme mali tiez, u nas v skolke nebol problem, plienku na spanie tam malo 14 deti, do decembra uz len 4 (moj medzi nimi) My sme sa zbavili az v marci.

bonaqa2013
10. jan 2016

skús požiadať - a možno budeš prekvapená....

99zuzula
10. jan 2016

Tiez si myslim ze platenu rodicovsku ti neschvalia,na to treba vazne zdravotne dovody. Poziadaj o neplatenu, aj tak ked nastupi do skolky v maji tak hned budu prazdniny. Ak mas nastupit do prace lepsie sa ti pojde az po prazdninach. Pri predlzenej RD ti miesto podrzia a aj ked nic nedostanes, nemusis platit odvody.

dendus
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janach22
10. jan 2016

Predĺžená rodičovská sa dá až do veku 6 rokov - neplatená, na platenú musí byť pádna diagnóza. V prípade neplatenej sa stačí prihlásiť u svojej zdravotnej poisťovne, tam Ti podajú aj všetky informácie. Ale ako tu píšu baby v škôlke - v kolektíve sa detičky veľa krát rozbehnú, treba skúsiť, samozrejme treba počítať s tým, že to nepôjde hneď a bez menších problémov, ale určite skúste a uvidíte, keď to nebude dobré máš ešte možnosť zostať s malinkým doma koľko bude treba a časom sa určite nacvičíte na všetko potrebné. Držím palce 🙂

kristinapolusinova
autor
11. jan 2016

Ďakujem maminky za odpovede🙂 ako píšete hádam do mája sa ešte naučí ale skusila by som s ním isť aspon na logopediu..ak by náhodou sa mu tá reč nezlepšila a aj tie plienky...tak by som skusila požiadať a bud schvália alebo nie🙂)a s tým kakanim neviete náhodou či na to je neaký odborník??

marika05
11. jan 2016

@kristinapolusinova neboj pride na to sam,poznam vela deti u nas z okolia co mali rovnaky problem a tiez to prislonzo dna na den,hlavne ho nenut

maslenka47
11. jan 2016

@kristinapolusinova je na to odbornik, detsky psycholog. Inak nehnevaj sa na mna, ale tvoje dieta nie je nicim extra vynimocne. Keby kazda mamicka zmyslala ako ty, tak asi 40-50% ich je na "predlzenej". Ako keby 3 roky neboli viac, nez dost. Ale mne sa skor zda, ze nie dieta ma problem, ale to prave tieto mamicky nie su schopne sa od deti odstrihnut.

kristinapolusinova
autor
11. jan 2016

Ďakujem za odpovede🙂hádam do toho mája sa naučí ked len pár slov a myslím že na jar si hádam aj s tou plienkou neako poradíme🙂

veronika1603
12. jan 2020

@kristinapolusinova viem ze je to dávno ale ako ste dopadli s tou rečou? Boli ste na predĺženej rodičovskej?

kristinapolusinova
autor
14. jan 2020

@veronika1603 Dobry vecer.ano bola do 4rokov.chodili sme k logopedicke a psychologicke+na nosne-krcne..potom malemu aj nosnu madlu operovali.

azuritkoovb
27. nov 2020

@kristinapolusinova ale na platenej?

veronika1603
28. nov 2020

@azuritkoovb ja napr ano. Na platenej... Kvôli reči

azuritkoovb
28. nov 2020

@veronika1603 a akú máte d iagnozu?

veronika1603
28. nov 2020

@azuritkoovb narušený vývin reci

kristinapolusinova
autor
29. nov 2020

@azuritkoovb Dobry den,ano na platenej som.bola do 4rokov potom som to uz nechala rak...maly bol.Ok a sla som do prace.

kristinapolusinova
autor
29. nov 2020

@veronika1603 treba to riesit cez logopedicku a psychologicku

veronika1603
29. nov 2020

@kristinapolusinova ano chodime k logopedicke a ku psychologičke sme isli ci je vsefko ok ked nerozprával a potreboavlaa som posudok na schválenie rodičaku ja k neurologicke