Predĺžená materská dovolenka

linda78913
27. jan 2019

Dobrý deň. Materská sa mi skončila v auguste a dcéra mi chodi do skolky od septembra... Ale sustavne je chora. Teraz je to uz 5 krat. Par dni je v skolke a potom zase par tyzden, dva doma.. Neda sa vybavit predlzena materská dovolenka aj ked uz som ju ukončila v tom auguste?

erikak123
28. jan 2019

Ahoj, choď na UPSVAR a daj si žiadosť o predlžený rodičovský príspevok z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa.

deti95060810
28. jan 2019

a to si počkáš kým ti príde nejaká odpoveď 3 mesiace...

iveta143
28. jan 2019

to je normalne ze je sustavne chora,takto si dieta buduje imunitu...neviem ci ti to uznaju,lebo pochybujem ze toto sa povazuje za nepriaznivy stav dietata, to by musela byt stanovena diagnoza lekarom...ALE mozes ist na predlzenu rodicovsku dovolenku no neplatenu do 6 rokov veku dietata...a myslim ze moze potom chodit do skolky na 4 hodiny...aspon si vybuduje imunitu v skolke akoby potom mala rovno hupnut z domaceho prostredia do skoly,ked sa treba ucit nove veci a ona bude vynechavat a teraz na predlzenej rodicovskej ty budes doma,takze ak aj ochorie,mas o nu postarane...aj moja dcerka chodi prvy rok do skolky a je kazde dva tyzdne doma...uz ani nepocitam kolkokrat to bolo...jednoducho treba ist na urady a informovat sa...tu ti asi kazdy poradi nieco ine 🙂