Nové zamestnanie a výpočet materskej

7. apr 2023

Ahoj, mam prosim narok na materske a z ktoreho prijmu sa mi bude pocitat, ak nastane situacia uvedena nizsie.Koncom mesiaca 04/23 som dostala vypoved, a nastupim do noveho zamestnania. To je s 3 mesacnou vypovednou lehotou na dobu urcitu. Pocas tejto doby tiez otehotniem. Bude mi materska vypocitana z hrubeho prijmu noveho zamestnavatela alebo toho predchadzajuceho? A mam na nu za takejto situacie vobec narok?

lelelienka
7. apr 2023

Narok mas ak si v poslednych 2 rokoch bola aspon 270 dni poistena. Mam pocit, ze ak budes mat odpracovanych 90 dni v novej praci, bude sa ratat ta nova. Ale ako si si ista, ze stihnes otehotniet pocas trvania toho noveho zamestnania na dobu urcitu? Lebo plan je jedna vec…

autor
7. apr 2023

Ista si byt logicky nemozem, ale zaujimaju ma rozne scenare toho, co sa moze stat a z tych zakonov ma uz boli hlava, tak radsej takto diskutujem. A tych 270 dni, musi byt bez prerusenia? Napr. za situacie, ze by som dostala vypoved, isla potom na mesiac na úrad práce, tak už nárok na materskú zanikne, ak si nebudem napr. hradit poistenie sama?