Môžem popri rodičovskej dovolenke pracovať?

kvetkak
18. aug 2011

Milé mamičky, neviete ak je to s prácou popri materskej? V novembri mám nastúpiť do práce (malý bude mať v septembri 2 roky), môžem kľudne pracovať a budem dostávať rodičovský príspevok alebo musím ísť na dohodu aby som mala nárok????

miluska54
22. aug 2011

Môžeš pracovať na pracovnú zmlúvu normálne a naďalej budeš dostávať rodičovský do 3 rokov dieťaťa. Dokonca podľa nového nikde to nemusíš oznamovať, len sa odhlásiť zo sociálky z dôchodkového poistenia, ktoré Ti teraz platí štát.

stanka77777
11. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

vinifred
11. feb 2012

..môžeš pracovať aj poberať rodičovský,neprídeš oň..ak by si mala predĺženú dovolenku zo zdravotných dôvodov dieťaťa,môže byť v škôlke,môžeš pracovať aj poberať rodičovský..teraz je to tak..ale každý pol rok si treba zavolať na úrad,či to stále platí..aspoň mne tak pani povedala..