Prečo mi vždy praskne kakaový závin počas pečenia?

barbora1522
24. sep 2015

Zdravim gazdinky, zakaždym ked peciem kakaove zaviny prasknu pocas pecenia . Nemate nejaky trik aby nepraskli?

zirafienka
24. sep 2015

a praskajú ti všetky, alebo len kakaový. Mne sa to ešte nestalo, vždy ich mám krásne, ale netreba nechať cesto prekysnúť. Po prvom dostatočnom vykysnutí rozvaľkám, naplním a potom už len krátko, kým sa rúra vyhreje nechám podkysnúť a šup do rúry.

susanka7
24. sep 2015

No, aj tie moje kakaové vždy popraskajú a aj s pudingom (pudingoše) vytečie mi plnka a ide ma z toho poraziť ☹

mimka11111
24. sep 2015

vraj praskajú od dobroty 😉 , tak hlavu hore žienky 🙂 žiadna tragedia 😅

angua27
24. sep 2015

Skúste ich prederaviť vidličkou, aby mal kade unikať horúci vzduch. 😉

darina1952
25. sep 2015

@barbora1522 ahoj, keď budeš robiť závin najbližšie, tak ho pri stáčaní stoč voľnejšie - aby zostal medzi vrstvami vzduch, keď ho stočíš príliš napevno tak cesto nemá počas pečenia kam rásť a potom praská. 🙂