Čo dávate deťom na raňajky?

vasjar
18. feb 2023

Ahojte, mam synčeka (21 mes), chcela by som len tak vedieť co dávate papať svojim detičkami na raňajky, hneď ako sa zobudia. Vdaka

mimi16
18. feb 2023

@vasjar naša malá, 14 mesačná, zbožňuje krupicovú kašu, či už čistú, alebo jej pridám výživku. Cereálne pečivko s nátierkou-losos alebo tuniak, jogurt, chlebík vo vajku. Počas týždňa má ráno výživku väčšinou, keďže chodí už do jasličiek a tam pokračuje s desiatou takou sýtejšou a samozrejme pojedá kadejaké drobnosti. Je to papkáč. 😊

mimi16
18. feb 2023

@vasjar ešte mi napadlo ….aj šunku, syr, párky, praženicu. Ani to neodmietne.

animus
18. feb 2023

@vasjar vianočku/lupačku s maslom medom alebo džemom (robím si domáce s minimom cukru resp. napr. slivkový bez cukru a bez konzervantov), banánové lievance, croassant, zapíja to čistým acidkom, čajom alebo len vodou podľa toho načo má chuť.... Po raňajkách jej nachystám misku s ovocím (najčastejšie jablko, hruška, čučoriedky, hrozno to je jej obľúbené). Potom o 12:00 polievka a šup spať. My musíme mať sladké raňajky 🙂 zvyšok dňa sa už ale u nás sladké neje, aj ovocie je len doobeda viac už nie.

aknamorka22
18. feb 2023

@vasjar lievance, alebo cisársky trhanec si robíme, vianocka s maslom a džemom, ovsena kaša s banánom, jogurt, chlebík s natierkou a zeleninou, praženica, omeleta, toasty. Väčšinou má to čo my. Má 15 mesiacov 🙂

mimi16
18. feb 2023

@animus prečo ovocie len dopoludnia?

kate_cs
18. feb 2023

@vasjar aj v tomto veku jedávali ráno to, čo ja, aby som nemusela strácať čas. Veľmi ľúbia rôzne ovsené, špaldové kaše (Nomina) s ovocím, orieškami, škoricou. Potom vajíčka na rôzne spôsoby, pečivo veľmi na raňajky jedávať nechcú. Potom biely jogurt s ovocím alebo domácim džemom, alebo som upiekla deň predtým nejaké pečivo, muffin, koláč a samozrejme palacinky a lievance (jablkovo banánové zbožňujú). Pri chystani mi vždy pomáhali a tým som ich zabavila kým som raňajky urobila.

sasena21
18. feb 2023

Vianočku s maslom, džemom, praženicu, chlieb s vajickovou, mrkvovou, rybacou, brokolicovou nátierkou, salatovou uhorkou, mozzarellou, občas šunkou alebo nejakú kašičku.

vasjar
autor
18. feb 2023

@kate_cs mohki by ste mi dat recept na tie lievance? 🤗

annm81
18. feb 2023

U nás sú tri najobľúbenejšie kombinácie:
Chlieb maslo, paradajka,
Jogurt, vločky, maliny,
Cottage cheese, vajíčko na tvrdo, uhorka

animus
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
animus
18. feb 2023

@mimi16 lebo máva sladké raňajky a ovocie hneď po raňajkách tak aby nemala veľa sacharidov v strave, poobede máva jogurt, acidko, domáceho pribinacika a podobne.

ivangeline
18. feb 2023

Vajcia alebo parky alebo oblozeny chlebik. Najcastejsie. Sladkemu hned rsno sa vyhybam. To maju na desiatu

kate_cs
18. feb 2023

@vasjar nech sa páči 🙂
https://fitshaker.sk/vlacne-a-nadychane-jablkov...

Moje deti ich majú fakt radi, nikdy sa nezjedli všetky a odložila som na olovrant, alebo vzala na ihrisko. Sú šťavnaté a ja napríklad nedávam ani cukor, len škoricu a chutia.

evqa93
22. feb 2023

@animus koľko má vaša (rokov) keď sa smiem spýtať?

animus
23. feb 2023

@evqa93 dva roky