Som deviatak a cítim, že nemám správne telo

19. apr 2024

Ahoj.som 9tak a citim ze nemam spravne telo... je tu niekto z podobnym problemom...poradte...dakujem

muchacici
19. apr 2024

Daj si čas. Teraz už máš prístup k rôznym videám a výpovediam ľudí, ktorí sa unáhlili a ľutujú to. Môžu ťa čakať aj nezvratné zmeny. O 15 rokov môžeš mať na veci úplne iný názor, ale tiež problémy, ktoré nebudeš vedieť alebo môcť vyriešiť. Teraz ťa čakajú veľké zmeny, biologické, psychické, dopraj si čas. Držím ti palce.

katkaseiner
19. apr 2024

chod sa ucit... viem ze ide vikend, ale v 9. rocniku s tym zatial nic neporobis...

barbora0308
19. apr 2024

"Spravne" myslis ako? Ze sa necitis dobre vo svojom tele kvoli vyzoru alebo, ze nie si stotozneny so svojim pohlavym? Ak to prve, tak ta ubezpecim, ze sa tak citi asi 90% teenagerov 😅 a ak to druhe, tak ako bolo pisane aj vyssie, daj si cas, ziadne unahlene zavery. Nastuduj si o tom, spoznavaj sameho seba a casom uvidis.

komplikovana
19. apr 2024

je to komplikovany proces a na zaciatok by som odporucila diskusiu s psychologom.

https://www.youtube.com/watch?v=6eqR6Xq9lj0


Napriklad tento rozhovor s psychiatrom hovori o problematike uz po transformacii.

domkakvet
19. apr 2024

Este si mlady na to aby si to riesil, este sa vyvijas.

dzescebuly
19. apr 2024

Och🤦v deviatom ročníku by si mal rozmýšľať o iných veciach,toto sú bludy,ktoré nám médiá denne podsúvajú 😒

ivangeline
20. apr 2024

Keď si sa takto narodil,zjavne je to správne. ;D

vler
20. apr 2024

@dzescebuly nuz 9viatak je asi 15 rocny a je pochopitelne ze sa zaujima o svoje telo...a media "nepodsuvaju bludy"-len sa konecne o ludoch s tymto pocitom zacalo hovorit.

vesimelonimarsista
20. apr 2024

v akom zmysle, ze mas nespravne telo? Myslis na ine pohlavie, alebo si tak prudko vyrastol a zmenil sa, ze si tvoja hlava este nenavykla na novy stav?

kukuratko
20. apr 2024

Prepáčte, ale odpovede typu v deviatom ročníku ťa majú zaujímať iné veci nikomu nepomôžu. Je to dieťa ktoré si pýta pomoc a chce byť vypočuté, tak sa k tomu tak postavte. V prvom rade si cením, že si sa o tom rozhodol rozprávať, je to prvý krok. Bolo by fajn, ak by si vyhľadal psychológa alebo blízku osobu ktorej veríš a vyrozprával sa, ako to cítiš a tak. Nie preto aby ťa odhovorili, ale preto, aby nemal sám v sebe pocit že to dusíš a skrývaš sa pred svetom.

dzescebuly
20. apr 2024

@vler pre mňa sú to bludy a drísty

autor
20. apr 2024

@kukuratko ano je to pohlavie a dakujem

autor
20. apr 2024

@vesimelonimarsista ano pohlavie

mmoni89
20. apr 2024

Radsej sa venuj poriadne skole a neries take nezmyselnosti

jurly
20. apr 2024

Ako si k tomu zaveru dospel?

laurita285
20. apr 2024

Že sa nehanbíte, hlupane.

denithestrange1993
20. apr 2024

Porad sa so skolskou psychologickou,aby si si usporiadal myslienky.

mikadooo
20. apr 2024

Čo sa týka sexuality a všetkého s tým spojeného, vraj mozog je úplne vyvinutý a "vie čo chce" až okolo 21. roku. Keď si deviatak, to máš cca 15-16? Je úplne ok hľadať sa a tápať a nebyť si istý. Hlavne si daj čas a nerob unáhlené závery, aj keď ti verím, že v tomto veku je to extrémne ťažké, svet je hrozne čiernobiely a človek chce mať vo všetkom okamžite jasno. Nerob to. Ber všetky svoje pocity s nadhľadom, ako sa spieva v jednej piesni " it's okay not to be okay". Daj si čas, premýšľaj, čítaj, skúmaj svoje pocity a moc sa neškatuľkuj. Ešte máš právo hľadať sa pár rokov a je to úplne ok. A keď to naozaj bude tak ako to cítiš teraz, takisto to je ok. Len si nechaj čas, aby sa to v tebe vnútri skutočne vykryštalizovalo a aby si si bol stopercentne istý. Máš čas... Držím palce. Prajem veľa síl. Už aj pre obyčajného teenagera je to zložité životné obdobie, ak si skutočne iný, budeš to mať trojnásobne ťažké, hlavne net všetko s nadhľadom a nič si príliš nepripúšťaj k srdcu (zraňujúce poznámky okolia, atď.). Ak to bude naozaj neznesiteľné, treba určite vyhľadať radšej psychológa.

majka36912
20. apr 2024

Dopraj si viac casu a uvidis, to je asi najlepsia rada, co ti tu niektore zienky napisali.
Mam znameho, ktory to tiez takto pocitoval uz ked dospieval, ale rozhodol sa to zacat riesit, az ked mal 25 a bol rozhodnuty pre zmenu pohlavia. Dnes uz sa vola Sasa. Najviac sa bal, ako to vezmu jeho rodicia, ale prave oni mu boli najvacsou oporou, ked videli, ze to tak citi uz cele roky a vo svojom tele nebol stastny.

mondolina
20. apr 2024

@dzescebuly
ešte že to nie je tvoje dieťa...to má šťastie. ty blud.

nelka93
20. apr 2024

@dzescebuly týmto mu viac uškodiť ako pomôžeš. Hranici to so sikanou

princezna_bosorka
20. apr 2024

@kukuratko jj, presne... skus kontaktovat napr OZ Sapling, Inakost a pod... najlepsie ti poradia

robko123456
23. apr 2024

Daj si čas baby

autor
23. apr 2024

@robko123456 naco cas? Kolkomas rokou?

strelicia
25. apr 2024

drzim ti palce, aby si nasiel spravnu cestu. Len ta prosim, nenechaj sa ovplyvnit niecimi nazormi, urobit zasadne rozhodnutie ktore je nezvratne a potom uz niet cesty spat - znicena psychyka, zohyzdene telo a buducnost bez vlastnych potomkov. Vela si pozeraj na YT svedectva realnych mladych ludi, ktori tym presli, pozri si pre a proti, hlavne do toho neskoc len tak. Pozor - psycholog ta casto moze naviest prislis rychlo bez skumania na nespravnu cestu, aj taky pribeh som uz videla na YT. Drz sa.

strelicia
25. apr 2024

@princezna_bosorka OZ SAPLinQ vedie clovek ktory je prilis jednosmerne zamerany, az agresivne to podporuje. Tam by som ho urcite neposielala. Potrebuje vidiet aj tie tieniste stranky, a tie mu tito ludia nepovedia.