Moja 9 ročná dcéra vyzvedá ohľadom sexu

gunzburg
7. feb 2022

Stretli ste sa už niekto stým...Moja 9r. dcéra sa v kuse vypytuje o sexe a podobných vecí...To by nebolo nič, ale je to už na nás veľa keď, nám povedala, že chcela byť rýchlo dospelá a mať deti a že sa tak skúmala na rôznych veciach... neviem si to predstaviť čo všetko robila..Myslíte,že je to niečo z hormónmi? Doteraz všetko v poriadku aj správanie aj škola... Pýta sa aj také veci ,, ocino a vadilo by napr .že sa obtriem medzi nohy alebo že mu nechtiac ublíži,,...sú to otázky iba na tento smer tohto typu .. Máme aj termín u psychológa, len čakanie na ubíja my už nevieme ako sa máme s ňou rozprávať.

chelsey987
7. feb 2022

@gunzburg Holt dieťa objavuje svoju sexualitu. Niekedy príde dieťa a zaskočí, vydesí rodiča s témou sexu.Vždy je však nutné svoje dieťa v kľude vypočuť a pokiaľ je to možné jej čo najlepšie odpovedať. Pokiaľ rodič z nejakého dôvodu nemá v danej chvíli na dieťa čas, potrebujete si svoju odpoveď ujasniť, premyslieť alebo získať potrebné informácie, je lepšie povedať dieťaťu pravdu („teraz si ma zaskočila, ale budem o tom premýšľať/budem si o tom musieť niečo zistiť, a večer si o tom porozprávame“). So školáčkou už môžeme viesť debatu. Je ale dôležité vyhnúť sa tomu, aby naše spoločné rozprávanie malo charakter výsluchu. Niektorým deťom je rozprávanie o sexe s rodičmi nepríjemné a naopak Potom jej potvrdíme, že to tak môžu a nemôžu mať, a ponúknite jej, že jej informácie zabezpečíte formou nejakej vhodnej knihy pre dospievajúce dievčatá.

gunzburg
autor
7. feb 2022

@chelsey987 Ďakujem, veľmi pekne ste to napísala 🍀...tak snáď skúsime spolu nejako o tom komunikovať 😊

diamond007
7. feb 2022

@gunzburg práve pred pár dňami som počúvala podcasty od psychológa a jeden bol dieťa a sex, ak ju to zaujíma, nerobte z toho tabu, je lepšie že sa pýta vás a nie spolužiačok. Práveže psychológ vravel že v tomto veku 9-10r treba sa s deťmi rozprávať a vysvetľovať. Nie raz štýlom - tak poďme na to, vysvetlím ti to. Ale štýlom dlhodobým, vysvetliť a keď sa bude o niečo zaujímať tak nerobiť z toho tabu ale otvorené deťom ukázať aj čo je v sexuálnom živote v norme a čo už nie je norma. Vraj najhoršie čo je ak to deti zisťujú z porna, potom majú skreslené predstavy a fantázie a vyvíjajú sa rôzne sexuálne poruchy .
A nepríjemné rozhovory o sexe nie sú v tomto veku, ale v 14-15tich rokoch kedy to už dávno deti vedia od kamarátov alebo z porna. má skvelý vek, parádna príležitost jej to začať postupne vysvetľovať 🙂

katlak
8. feb 2022

@diamond007 aky to bol podcast prosim?

diamond007
8. feb 2022

@katlak spotify

bennn
9. feb 2022

to má určite od spolužiakov v škole alebo z internetu...

portret7
9. feb 2022

📌

katlak
10. feb 2022

@diamond007 dakujem