Hnis pod plombou

jadranka40
7. jún 2018

Dievčatá už sa vám stalo, aby váš zubár prehliadol na RTG, že máte pod starou plombou hnis ? Zub ma vtedy síce nebolel, ale mala som problémy s polovičkou tváre - oko,ucho - taký tlak divný, pobehala som po krčnom, tam všetko ok, tak zas zubár ale to sa už začal aj ten zub dosť ozývať teda. Tak neviem, prevrtal ho /moc ochotne pri tom nevyzeral, mala som pocit, že vyzerám ako blázon, lebo predtým urobil deravý zub na tej istej strane, ktorý však môj problém nevyriešil/. Po prevrtaní mi potom povedal, že išiel hnis spod plomby. ☹ tak ozaj neviem teda, či to pri prezeraní RTG jednoducho odflákol /pri prvej návšteve, kde som šla s tým, že ten problem bude robiť deravý zub - hoc ma nebolel/, mi ten dotačný zub s "hnisom" ani nekontroloval nijako.

jeennyv
7. jún 2018

Moj ocik tak mal, nas zubar nie je z tych lacnych, a aj tak skoncil na poho so zubom a tam hnis a bol na preventivke,verdikt, ze maly kaz a nakoniec sme utekali na poho a tam hnis a trhanie..no co ti poviem zubar odbornik davas nemalo penazi a aj tak..

deti95060810
7. jún 2018

ak máš lepšieho tak vymeň...ale v dnešnej dobe neviem či nájdeš.... môj na preventívke len pozrie do úst, ani nepoklepe ani nič, odpíše to isté čo aj min. rok a vybavené... minúta? asi tak...

jadranka40
autor
7. jún 2018

@deti95060810 no preventívka asi tak isto prebieha všade, to je beriem len čiste ako taký admin. úkon pre poisťovňu, iné však je ak tam prídeš s problémom a kašle na to

jana993
7. jún 2018

Ahoj. Zalezi na tom aky RTG ti robil... na malej zahryzovej snimke hnis nevidno, je primarne urcena na kazy. Panoramaticky snimok pripadne snimok zuba aj s korenom tam by to mal vidiet. Avsak ak mas taky problem automaticky sa pozera na rtg pod koren ci nie je nalez ( napr. hnis ). Hnis nie je pod plombou ale pod zubom, korenom ako nasledok odumretia nervu. Ale to by ti mal vsetko uz tvoj zubar vysvetlit preco to tam je a co stym. Inac sa to da zistit ak si na Rtg zubar nie je isty ci je zub mrtvy aj skuskou vitality, to ti prilozi taku studenu vaticku na zub a mala by si citit studene ak je zub v poriadku.

karamelka007
7. jún 2018

ahoj, mala som podobny problem.Spravil mi klasicky RTG so zahryznutim....On to tam videl, ale ja nie (ved nie som od fachu).Je pravda, ze som prisla uz s dvojitym ksichtom a vedela zhruba, ze kde je problem...vsetko vycistene, len som bez zubu.....

jadranka40
autor
7. jún 2018

@jana993 áno veľká panarom. snímka to bola, dokonca 2x robená v priebehu pár mesiacov, tak na tej poslednej už isto dačo muselo byť, moja otázka bola - či sa vám už stalo aby toto zubár prehliadol a človek zbytočne trpí ďalej, dokým sa zub neprejaví príšernou bolesťou - divné do vtedy bol kľudný, len som mala problémy s bolesťou - tlakom na tej polke hlavy - ucho, oko - už 2 týždne predtým ako som k nemu došla s problémom. Potom už ako bola bolesť to už hej, všetko mi vysvetlil čo bude robiť, len čo som sa ho mala spýtať či to na tej snímke nevidel ? Asi by som sa to i tak nedozvedela no. Len keby to odhalil skôr - v čase prvej návštevy s RTG nemusela som možno trpieť toľko .

jana993
7. jún 2018

Asi by ti nepovedal ze to prehliadol 🙂

jana993
7. jún 2018

Ale nemuselo to tam byt este vidno... hnis sa urobi niekedy z vecera do rana... nemas nahodou rtg aj doma? Ale mohol ti odskusat hned tu skusku vitality je to zakladne vysetrenie to by mi vela napovedalo.

jadranka40
autor
7. jún 2018

@jana993 nie pri prvej návšteve nerobil s tým zubom nič ani ho nepozeral, nemám RTG doma, škoda, rada by som si ho aj sama pozrela, hoc tomu figu rozumiem :D, no nič, len som sa potrebovala vykecať, lebo v robote na mňa kolegyne, že a to ťa prečo neposlal hneď na RTG ? Však poslal, len nič nevidel. Myslím, ak už som mala tlak a bolesť na tej strane tváre, že tam už muselo dačo byť.

jana993
7. jún 2018

🙂 kazdopadne urcite ti zuby mal pozriet, ved na to si tam prisla.. na rtg fakt este nemuselo nic byt, ale zakladne vysetrenia mu to mohli odhalit aj bez rtg. Tazko hodnotit dozadu... hlavne ze uz ta neboli. Tak drzim palce nech sa podari zub zachranit.