Notebook a práca v pôrodnici

20. sep 2023

Viem ze tu asi mnohe budete krutit hlavou, ale uvazujem ze si vezmem notebook a trochu budem pracovat aj v porodnici. Pracovat totiz ostavam pocas celej materskej na skrateny uvazok, mam pocitacovu pracu a hovorim si ze aspon nejake maily by som mohla vybavit za ten cas a vyuzit ho.
Skusali ste si brat niektora notebook takto? Vyuzili ste ho, ci blbost? Ja uz mam toto druhy porod, viem co ma caka v porodnici a viem ze pri prvom som mala kopec casu tam a nudila som sa. A na babatko sa 24hodin pozerat isto nebudem 😄😄😄 aj ked sa nan velmi tesim ❤️

kitycat
20. sep 2023

Mozno ak by si mala nadstandard a vlastnu izbu, ale srat tym ostatne mamy, no neviem neviem

catherine87
20. sep 2023

Ja som mala iba tablet. Pracovala som. Teraz ma čaká druhý pôrod a veru neberiem tablet. Budem si užívať kľud.

melanta
20. sep 2023

Vieš, čo ťa čaká, ak druhý pôrod bude rovnaký ako prvý. Ale nevieš, či druhý bude ako prvý. Môže a môže byť úplne iný. Ale ak sa budeš cítiť fit a mať na to čas a priestor a chceš ten čas venovať práci a nie sebe a bábätku, nevidím dôvod prečo nie. Je to tvoja vec, nepotrebuješ na to povolenie žien z koníka.

autor
20. sep 2023

@melanta nepotrebujem, ja len ze ci to nie je zbytocnost, ci ma niektora skusenost, ze mala notebook a realne vyuzila, alebo nakoniec bola tak unavena, ze nevyuzila. Viem tie 4dni v pohode vydrzat aj bez, nie som zas nejaky workoholik, ja len ze keby nahodou, a ze ake su skusenosti.
@catherine87 vidis tablet nie je zly napad, je praktickejsi 👌🏻
@kitycat srat ostatne mamy? To si nemyslim, kazda sa predsa moze zariadit podla seb a tiez si doniest co uzna za vhodne

liz_lemon
20. sep 2023

podla mna v pohode, ked som bola v porodnici, boli sme tam vsetci stale na mobile, takze NB je ok

januska12323
20. sep 2023

To je na tebe, ja by som sa skôr bála, že dostane nohy.

ropucha6
20. sep 2023

@kitycat ako pracou obmedzuje ine mamy? Ja som mala chvilu jednu spolubyvajucu chvilu, co nonstop telefonovala s celou rodinou, ziapali vsetci, ze az doktori a sestricky ju vzdy dosli umravnovat 🙂
@autorka, kludne vezmi a uvidis. Ja som mala asi dva dni, potom som poslala domov. Ale dalsia spolubyvajuca normalne pracovala, robila tusim mzdy, bolo to v pohode.

lubina
20. sep 2023

ved PC alebo tablet si zobrat mozes a uvidis, ci budes pracovat alebo nie, ako sa budes citit, ako bude na izbe, ci bude miminko spinkat a pod.. Pracujem tiez cez PC a chapem ta. Kludne by som si zobrala so sebou a podla realnej situacie sa zariadila, ci by som pracovala alebo nie.

compra
20. sep 2023

Ja som notebook mala a vyuzila. Kvoli zltacke sme ostali 7 dni. Za ten cas som si dorobila pracovne resty ( rozne maily), uctovnictvo som robila, pripravu na dph a ukoncenie roka. Mala som v podstate kopec volneho casu. Maly spal vzdy skoro 3 hodiny. Tv ma nebavila pozerat a okrem krmenia a prebalovania som nemala co robit.

vroni
20. sep 2023

Mala som, využila som, pracovala som. Dokonca bolo v nemocnici aj wifi. Ale dieťa už bude mať 10 rokov 🤣

zuzanka.zuzu
20. sep 2023

ja som ntbk v pôrodnici mala (tenký profi, žiadnu tehlu) a od narodenia som ho nevytiahla ani raz 😀 toto sa oplatí keď si hospitalizovaná pred pôrodom napr.na vyvolanie lebo jedna na oddelení bola už 3 dni a nudila sa, ďalšia - moja spolubývajúca prišla náhle po predčasnom odteceni vody priamo z práce čiže ona ukolovala ešte aj do roboty úlohy, v takýchto prípadoch sa oplatí... ale po pôrode som čuchala svoje dieťa, nieco málo surfovala a na to stačí mobil, inak som oddychovala

nazaria
20. sep 2023

Kludne vezmi, v najhorsom nevyuzijes. Ked vsetko bude ok, budes mat casu dost, ja som si tiez vybavovala pracovne maily, ziadny problem. Drzim palce s babatkom aj s pracou popri materskej, tiez to mam tak, 5 mesacne dieta akurat spi a ja si spokojne z domu pracujem.

beata_k
20. sep 2023

Tak mna by si tukanim do klavesnice kym odpises na maily isto otravovala. Vacsina mam si chce oddychnut po porode.

A ty si tiez oddychni. Bo jedno dieta aj s prstom v nose, ale dve uz az taka sranda nie su.

miriam11
20. sep 2023

Zober a uvidíš, či budeš mat možnosť použiť.

ankare
20. sep 2023

Zober a uvidíš ako budeš.

3petka
20. sep 2023

Ahoj, ja som bola v nemocnici mesiac najprv týždeň na gynekológii a potom 3 týždne s malím. Keďže robím z domu a robím aj teraz (vlastná firma) tak som mala notebook so sebou. Mala som aj spolubývajúcu ale hneď ako sa dalo som šla na samotku a popri všetkom som si porobila aj pracovné veci. Malého som mala pri sebe až posledný týždeň takže som sa aj tak nudila, no i pri ňom som si niečo porobila.
Aj tak je väčšina mamičiek mimo starostlivosti o dieťa a jedlo na telefóne. Buď si niečo pozerá alebo telefonuje.

katrinka8
20. sep 2023

To je, podľa mňa, úplne individuálne a nedá sa dopredu predpovedať. Ja som pri staršej mala notebook, ani už neviem prečo vlastne (to je už viac ako 13 rokov) a ona tak veľa spala, že som ho využila. Pri mladšom som nemala, a zároveň som mala super mamičku na izbe, tak sme sa veľa rozprávali. A ani syn toľko nespal ako dcéra 😀 Takže pri ňom by som ten notebook nevyužila.

rebrambora
20. sep 2023

Jasne. Pri najhorsom ho nevyuzijes.

liz_lemon
20. sep 2023

@januska12323 ved jej ho mozu priniest, az ked porodi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre