Vyvolávaný pôrod

verwonika97
8. apr 2024

Ahojte baby,

chcem sa opýtať na vaše skúsenosti s vyvolávaním pôrodu. Teraz som 41+1 a malá sa nepýta stále von. V nedeľu sme boli na prehliadke, vraj som už na dva prsty otvorená ale ak to nepríde do stredy, tak som objednaná na vyvolávačku.
Skúšali sme naozaj všetko. Sex, dlhé prechádzky, malinníkový čaj, ďatle, čaj na vyvolanie pôrodu som dostala v nemocnici, je tam škorica, zázvor, klinčeky a ešte iné bylinky. Ale stále nič. Teplá vaňa tiež nič, schody a ani drepy. Upratujem každý deň a všetko okolo domácnosti stále zvládam.
Tak by ma len zaujímalo, aké boli vaše pôrody po vyvolávaní 🙂 ďakujem za každú skúsenosť.

kiki68
8. apr 2024

@verwonika97 rychle to bolo, sup sup a za par hodin vybavene. Ani som nebola taka vycerpana, nakolko to bolo asi 4 hodiny naozaj intenzivne. Akurat ze to asi bolo bolestivejsie ako ked to ide tak postupne. Ale to je tazko hodnotit. Ale hned 30 min po porode uz som veselo isla na dalsiu postel po svojich.

kamatopo
8. apr 2024

U mňa bolestivejšie kontrakcie ako pri prvom spontánom.

elli333
8. apr 2024

Ja som mala vyvolavany porod a uplne super, omnoho rychlejsie a sikovnejsie ako pri prvom ktory prisiel spontanne. Po prvom mam traumu neskutocnu z obrovskych bolesti, museli mi dat masku aby som mohla dychat. Teraz druhy porod som prisla o 7:30 na prijem a o 11:55 uz mala bola na svete...bolesti som mala mozno tak 2hodinky aj to nic extra hrozne. Podla mna uz tie vyvolavane porody maju tak premakane a presne vedia co a kedy, ze je to naozaj uplna pohodicka. Kebyze som mladsia tak kludne idem este aj dalsie rodit 😀

blaazi
8. apr 2024

@verwonika97 ahoj, ja som presne s takymto popisom isla v utorok na hospitalizaciu, poprosila som o hamiktonov hmat, do rana odisla zatka, par hodin bolesti ako pred ms, v stemredu rano druhy hamilton, o hodinu otvorena na 4, dali ma na salu, klystir, o dve hodiny pustili vodu, PA mi pripravila bylinnu naparku, sadla som na nu asi na 20 min, prisli take kontrakcie a tlaky, ze ma pozrela a hlavicka uz bola pri hradzi, hned som isla tlacit, od pustenia vody do 45 min bolo dietatko vonku.

zuzanka.zuzu
8. apr 2024

keby som bola bývala vedela že to prežijem tak si dám vyvolať už skôr 😂 len ja som sa toho bála ako čert kríža 🙄 zbytočne. ak bude druhé, tak 40+0 ide von (tie 2 týždne už len zbytočne naberal na váhe)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre