Šitie,hojenie rany po pôrode

lexielizabeth
27. aug 2020

Ahojte baby, som 8 den po pôrode a šitá som bola riadne nakolko mal malý 4,5kg. V pôrodnici som mala štichy super ale doma som si jeden roztrhla asi jak som sa zošuchla z gauča po kojení. Je tu niektorá ktorej sa stalo niečo podobne? Šili vás znovu? Mam strach že ma budu znovu zašivat ale asi budu musiet lebo tam mam otvorenu ranku pod tym roztrhnutym štichom.

majamat
27. aug 2020

@lexielizabeth kamoska mala infekciu a kupala sa tusim v repiku, lebo sa jej stichy rozpadavali. no toto ti skor presnejsie povie gyn. co dalej. musi sa na to pozriet, ako to vyzera.

ja som bola zasita dst, mala som rupturu hradze 4.stupen, ale stichy drzali.

ivula0807
27. aug 2020

Ahoj, ja som bola velmi sita a po prichode domov z porodnice mi vypadol steh a otvorila sa tam rana tiez. Stipalo to a bolo to dost bolestive, mne osobne to ale uz nesili. Vraj sa to zrastie samo len to bude dlhsie trvat a bude to bolestivejsie. Co aj bolo, na zadok som si plnohodnotne sadla po 5 tyzdnoch od porodu 😀 akurat mi to v nemocnici poriadne vyplachli peroxidom vodika, pozreli, ja som teda chvalabohu zapal ziadny nemala ale bolelo to dost.

asfodelka
27. aug 2020

@lexielizabeth presne ako pise
@ivula0807 u mna rovnako, preplachli nezasili. Pomaha cikat v sprche a umyvat cistou vodou zakazdym, co najviac vetrat. Mozno skus sedave kupele z byliniek ako radia.

qwert87
27. aug 2020

@lexielizabeth pri prvom som to tak mala. Tiež ma šili po pôrode hodinu, veľmi dlhé hojenie, plus sa mi spravil ešte aj hematóm. Doma mi vypadli dva stehy, rana sa rozšírila, strašne to pálilo, štípalo, ale tiež už mi to nešili znova, zrastlo sa to, len to dlho trvalo.

vikybotka
27. aug 2020

Aj mne praskol, treba dávať pozor na infekciu inak to nie je nič. Ja som skusala repik tiez vtedy a dobrá je ze vraj aj dubova kôra (sedavé kupel). Pekne sa mi to zahojilo.

lexielizabeth
autor
27. aug 2020

Idem s tym do nemocnice na gyndu čo mi povedia. Boli to ale da sa to vydržat len to mam otvorene a ozaj sa bojim šitia :( ďakujem baby

nika301
27. aug 2020

@lexielizabeth Mne osobne pomohlo oplachovanie Rosalginom

lexielizabeth
autor
27. aug 2020

len štve ma že ma začal boliet aj klitoris :( v porodnici všetko fajn a pridem domov cele zle. Aj sa oplachujem repikom aj striekam tym cicatridine sprejom

jullietka
27. aug 2020

@lexielizabeth ja som bola tiez posita ako brutal,malu museli vytiahnut s vakuom ked sa zasekla,takze hodinove sitie zvnutra zvonku....mala som primara,ten mi este pri siti povedal ze treba ist kupit hned dettol sprej a raz do dna najlepsie po sprche si ho strieknut na vlozku,vydenzifikuje a urychli hojenie...mne toto velmi pomohlo,tiez sa mi doma asi 2 roztrhli,ale ziadne zapaly bolesti a mala som tiez otvorenu ranu ale zahojilo sa v pohode,nic mi zase nesili,do konca sestonedelia som bola ok. A teraz v oktobri budem rodit a dettol uz mam pochystany

kiki68
27. aug 2020

Mne sa jeden z 4 stichov zapalil a nejako povolil. Riesili to tyzdnovou terapiou laserom. Paradne zhojene a bez jazvy. Ako od mattela 😉

dominisprdlik
30. aug 2020

Ahojte ja mam problem tiez mi ostala otvorena ranka raz sa mi to zda vacsie a raz mensie pod normalnou dierkou mam dalsiu vlastne dierku a uz som 7 tyzdnov po porode bojim sa kontroly ze mi to budu musiet znova šiť ja po pravde by som najradsej nesla na kontrolu este najradsej by som vydrzala ze ci sa to nezaceli samo len neviem ci je to dobry napad mna to neboli ani nestipe jedine co tak obcas sa mi tam ako keby vzduch dostane... Myslíte ze by som mohla este vydrzat a mala to niektora tu?

lexielizabeth
autor
1. sep 2020

@dominisprdlik choď si to dat pozrieť šiť to nebudu neboj 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre