Prirodzený pôrod po cisárskom reze

19. júl 2023

Ahojte, termin porodu mi vychadza tak, ze budem 2 roky aj 8 mesiacov po sekcii. Najde sa tu nejaka mamicka, ktora priblizne v takomto casovom rozmedzi rodila po sekcii prirodzene? zaujima ma par veci, na ukludnenie. Je dovolena epiduralka ? moze sa porod umelo vyvolavat ? mozu ma nechat opat dlhe hodiny v bolestiach trapit ?
Nepotrebujem si nikde odskrtavat, ze mam prirodzeny porod za sebou aj ja, keby bolo na mne tak idem na planovanu sekciu, pretoze moj strach z prirodzeneho porodu je neskutocny, no po mensom rozhovore u dr so sestrickou ma vraj budu na prirodzeny tlacit 🤷🏻‍♀️ mam hranicne rozmery panvy , prvy porod bol ukonceny SC prave z dovodu, ze babo nepreslo ale kym tak rozhodli, preslo 22 hodin plne bolesti a vyvolavaciek. Mam strach , ze tento porod dopadne tak isto a budem mat opat nejaku traumu 🥺

pribinak
19. júl 2023

Však si vybav od psychiatra papier že máš paniku a budeš mat opäť sekciu

ayaya
19. júl 2023

Netreba si ani vybavovať papier, na Slovensku nie je problem nájsť pôrodnicu, kde je po prvej sekcii automaticky aj druhá sekcia.
Ja som rodila dva roky po sekcii. Vyvolávanie a epidurálka opäť závisia od pôrodnice. Mne sa pôrod spustil sám ale keďže to nepostupovalo, dostala som oxytocín aj epidurálku. Ale ja som chcela rodiť prirodzene po cisárskom a podľa toho som si aj vyberala pôrodnicu.
Neviem odkiaľ si ale napríklad v Nitrianskom kraji neviem či vôbec je pôrodnica, kde by ťa nechali rodiť prirodzene po predchádzajúcom cisárskom, ak sa teda nič za posledný rok a pol nezmenilo.

cookie29
19. júl 2023

epidural ano, vyvolavanie len mechanicke (balonikom), urcite nie propes a podobne. Potom podpora oxytocinu ked uz ides moze byt.

ada12345
27. júl 2023

Prvy som mala cisarsky, druhy priroddzeny o 1r a 9mes., treti tiez prirodzeny o 2r. Rodila som v DE. Epi mozes mat, vyvolavat mo chceli, nesuhlasila som. Po vyvolavacke su vacsinou silne bolesti, vtedy treba pytat epi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre