Pôrod štvrtého dieťatka

tonjadabik2
2. júl 2014

Ahojtte chcela som as opytat mamiciek ktore rodili svoje 4 babetko aky ste mali porod?bol niecim iny? tažší alebo lahši? bojim sa co mam cakat..posledny syn mal 4100gr tak sa bojim vahy hlavne..ake bude velke kedze cakame dalsieho chlapceka.. Dakujem za kazdu odpoved 😀

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majka_3
2. júl 2014

@anetkaadamko cozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 🙂 tak klobucik dole 😉
ja som bola rada ze som dala 2310g a 47cm 🙂

tonjadabik2
autor
3. júl 2014

taky velky? 🙂 Gratulujem.

tonjadabik2
autor
3. júl 2014

a vcera mi asi odisla zatka tlak a vytoky dalsi tlak a krv.,. neviem.. dnes len brusko tvrdne tak neviem..lezim vankuse pod zadkom aby babo netlacilo.. neviem co robit..hm?

dzudka
3. júl 2014

@tonjadabik2 utekat smer porodnica si v 34 t skoro na porod
...
Ked krvacas tlaky tak uz si tam mala byt neriskuj....

fra
3. júl 2014

porod nebol ani lahši ani tažší ako tie predtym (3980g) ... len muž kedže bol už pri štvrtom porode nebol taky vyhukaný a vynervovany ... a občas sedel vyvaleny v kresle a čital si tam noviny 😅

horana
3. júl 2014

@tonjadabik2 mam sice len 2 deticky ale viem ze ked su spravne pripravene porodne cesty je uplne jedno ake velke je babatko, jedna zena moze mat problem s 2,5 kg, ina, hoc aj prvorodicka bez problemov da vyse 4kg obrika. Kedze tvoje telo je uz na vyse 4 kg pripravene, uz to zvladlo je velka sanca ze to v pohode das zas. Cez to vsetko zalezi skor na faktoroch ako je telo nastavene pri tom ktorom konkretnom porode, to sa neda pausalizovat a nieco z toho odvodzovat. Citala som uz o zenach ktorych porody sa casom zlahcovali, cim dalsie dieta, tym lahsi porod, ale aj o inych ktorym 3. ci 4. te dalo nevidane zabrat. To je vo hviezdach ako to vyjde.

horana
3. júl 2014

Presne pri krvacani smer nemocka, drzim palce...

tonjadabik2
autor
4. júl 2014

baby je to ok 😀 zatial. sme doma kludovy rezim lezim oddychujem..maly kope..vraj pred porodom aj ked par tyzdnov odchadza kusok zo zatky..ze je to vraj normalne..ked male velmi tlaci na spodok ze praskne neaka zilka alebo nieco.. a k tej vahe..bojim sa velmi vahy..ale hlavne porodu ci ho zvladnem mam z toho velky strach.. ale velmi sa na maleho tesim neviem sa dockat.. 😀

dobromila
4. júl 2014

@tonjadabik2 ja som mala najťažší pôrod prvý - a to som rodila najľahšie dieťa - 3200g. Bolo to predovšetkým tým, že to bolo prvý raz, mala som celú noc a celý deň bolesti (narodil sa večer o 18:00) a ešte to bolo otrasným prístupom personálu v nemocnici. Natrihli ma, ešte som sa aj potrhala a to šitie bolo strašné a zaživa 😢 No otras.
Pri druhom tehotenstve som si zaumienila, že všetko bude inak, naštudovala si všeličo možné a šla do inej pôrodnice - kde som si dala ešte aj epidurál - pre istotu. Ten nezabral, ale aj tak to bol dobrý pôrod. Nástrih som odmietla a natrhla som sa len minimálne, na dva-tri stehy - synček mal pritom 4200g.
Tretí - pôrod koncom panvovým - vaginálny - vraj ma musel nastrihnúť, kvôli polohe - pôrod najmenej bolestivý a najrýchlejší. Síce bol záver dramatický, keďže začali klesať ozvy a hrozil akútny cisársky, ale nakoniec to dobre dopadlo - váha 3920g.
Štvrtý - opäť prvá pôrodnica, ale ja už skúsená, vediac do čoho idem - samozrejme s pôrodným plánom, ktorý bol rešpektovaný. Musela som síce opäť čeliť nemiestnym rečiam jednej sestry z oddelenia šestonedelia, ale to bolo jediné negatívum. Opäť som nebola nastrihnutá - šitie minimálne - pár stehov. Pôrodnú váhu posledného drobca som si musela teraz ísť pozrieť 😀 - 3700g.
Pri všetkých 4 dlhé hodiny najprv nepravidelných bolestí, ktoré sa po cca. 8-10 hodinách spravidelňovali a zintenzívňovali ešte ďalších cca. 5 hodín. Tretia doba pôrodná relatívne krátka - 5-7 min. - tipujem.

Bude to v pohode. Treba pozitívne myslieť a veriť si a v neposlednom rade zabezpečiť si správny personál, ktorému sa dá dôverovať a je nielen odborne spôsobilý, ale hlavne ľudský a rešpektujúci.

tonjadabik2
autor
4. júl 2014

@dobromila paana ta velke deticky krasne vahy 🙂 moje prve malo 2450gr porod pohodicka 6 hodinovy s vyvolavackou..po termine. druhe malo 3700gr porod s bolestami 19,5 hodiny 🙂 a treti 4100gr 🙂 porod aj s bolestami 55 minut kedze sa malemu nechcelo ist vonku tak asi 3 vyvolavacky som mala..posledna zabrala.. taze sa bojim posledneho porodu..ake to bude..porodny plan som nikdy nemala..pri prvej ma dodzigal mlady doktorko zaciatocnik ktory nevedel nic..pri druhom babu som mala super doktora ktory ma nechal sa otvorit..a nakoniec ma ani nesil..kedze som sa ani neroztrhla 😀 a pri poslednom som mala tiez super mladeho doktora ktory ma sice rozstrihol samozrejme bezbolestne cez kontrakciu a este injekciu proti bolesti mi dal 🙂 takze ma potom aj pekne bezbolestne pošil 🙂 . bola som velmi spokojna. len sa bojim cele tehotenstvo som nepribrala ani kilo a teraz mam take velke v 8 mes som asi zacala priberat..a teraz mam fest velke ledva chodim..taze maly si to nechal nakoniec 😀 tu vahu.. kazdy vecer pohar mlieka ku posteli kvoli paleniu zahy..pri malom som tak pila mlieko v posledny mesiac kazdy vecer ,syry a jogurty jedla vsetko mliecne a maly mal 4100gr 😀 takze sa bojim aby aj tento nemal tolko vahu..kedze ja meriam necelych 149cm som velmi nizka..odchadzaju mi klby velmi ma boli pravy klb..vravel dr ze ma posle na vysetrenie ci mozem ist rodit alebo cisarsky..kvoli tym klbom..kedze som sa ja narodila s vyklbenymi nozkami.. tak pretoo.. snad chytim toho mladeho dr ku porodu alebo niekoho kto bude na mna dobry a mily..a pochopi ma moju vysku vahu..a velke dieťa..neviem velmi sa bojim porodu..kedze ma ten klb velmi boli raz ten raz druhy sa nemozem ani pohnut v posteli ked ma zacnu boliet ani sa otocit ani vstat. niekedy az placem od bolesti.. takze neviem co ma caka ale uz odratavam do porodu kazdy den ledva chodim.. maly mi tlaci dole velmi..strasne uz nech je vonku zo mna.. 😀

dobromila
4. júl 2014

@tonjadabik2 tú váhu by si nemusela tak riešiť, horšie sú tie kĺby - nezávidím. Ja mám 164 cm, muž 170. Pribrala som pri každom minimálne 16 kíl a to som štartovala pri 3. a 4. vždy z vyššej a vyššej váhy pred otehotnením 😝 Brucho jak svet stále - kľudne aj na dvojčatá.
Tak si mala ten posledný pôrod dosť v pohode, nechápem, čoho sa tak veľmi obávaš. Neboj, 5 kíl mať nebude.
Moja mama má 152 cm, tuším, ak si dobre pamätám a porodila brata - 3. dieťa - a tiež mal tesne pod 4 kg. Takže nie si jediná.

mariamayi
4. júl 2014

@tonjadabik2 z vlastnej skusenosti ti odporucam ist k ortopedovi, ale este predtym k svojej gynekologicke ci gynekologovi ...aj ja som mala rozne bolesti klbov, ci panvy, chrbtice a pod. pocas tehotenstva..Kedze prve som rodila spontanne a maly mal 4150cm a 54 cm a bol to drama porod po vyvolavacke, druhy porod som jednoznacne chcela zazit iny a hlavne prezit..nemala som svojho lekara, len kvoli problemom pri prvom a pod. som neskor chodila do rizikovej poradne ...ale svojho lekara som nemala ..nakoniec som rodila v inom okrese, ale cisarskym ..nastastie, lebo maly mal 4600 a 53 cm a ja som si teda ista, ze toto uz by som nedala ...Dr. v inom okrese bral do uvahy moje problemy s klbami, panvou a tiez bral do uvahy papier od ortopeda, aj ked v nom sice nebolo jednoznacne napisane, ze cisarskym, ale zvazit sposob porodu vzhladom na velkost baba...prave v tom 34.-35 tyzdni je najlepsie najrealnejsie urobit sono babatka, lebo este ma trochu mieste a meranie je presnejsie ako v tych dalsich tyzdnoch...napr. pri prvom pri tesne pred porodom povedali, ze bude mat 3600g a mal 4150 a pri druhom mi 3 dni pred porodom povedali, ze bude mat 3600 a mal 4600!!Pricom pri druhom v 35. týzdni mal 3500 a uz mne laikovi sa nezdal ten nepomer, ze za 4 tyzdne pribralo len 100g, co prave v poslednych tyzdnoch pribera najviac ..

tonjadabik2
autor
4. júl 2014

@dobromila ved to ani tak neriesim..len som nemohla maleho vytlacit vobec..posledneho syna.. bol na mna velmi velky..toto tie klby ved ja ked lezim ta nedvihnem nohu sak bolest strasna..ta de ked mi daju nohy na kozu..ta tam zomrem od bolesti. aj ja som mala brucho jak svet jak keby som dvojcata cakala..pred otehotnenim..taze asi bralo si babetko z mojich tukov 😀 . tak v pohode jak v pohode ked som bola na sale od 7 rana a az o 14:30 mi zabrala vyvolavacka posledna..a konecne zacali bolesti..a o 15:20 bol maly vonku.. taze brutal bolesti aby som sa otvorila a hned aj porodila.. taze neviem ci mam nizky prah bolesti ako som niekde citala alebo co.. proste sa bojim ale snad mozno..pojdem cisarskym ak doktor pozrie na klby ale ked nie tak budem rodit klasicky..bojim sa bolesti ved mam 31rokov a neviem ci tu bolest vydrzim..

tonjadabik2
autor
4. júl 2014

@mariamayi ved v utorok idem na gyndu ku svojmu dr.. a povedal ze ma posle k ortopedovi..ze ak ortoped povie ze cisarsky tak cisarsky.. ale ak povie nie..co sa dufam nestane? mam ist do ineho mesta?nemame auto taze asi ostanem vo svojom meste a budem trpiet.noo aj krize ma bolia niekedy strasne..chrbat dole brusko niekedy na kramy normalne..ale sak som len 34tt a zacinam 35tt.. no ja som mala dramu pri synovi co mal 4100gr..som nemohla vytlacit bol na mna velky.. a to moj dr napisal ze cisarsky mi maju robit..ale nasi doktori ma nechali sak mi nic nebolo trpiet..noo a to budem v 35tt ked pojdem na krv v utorok a na poradnu a uz mi da papier na matersku..ja uz nepametam ako vazili moje deti v brusku.. ta som zvedava ako to pojde dalej..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre