Je pravda, že s epiduralom necítite pôrodné bolesti?

jolly2
9. okt 2019

Ahojte mamičky chcem sa spýtať tých ktoré máte skúsenosti s epiduralom pri pôrode čo chvíľa ma čaká treti pôrod 2xsom rodila bez epi ale toto tehotenstvo uvažujem si dat pichnúť epidural je to pravda ze po podaní necítite vôbec žiadnu bolesť? Ďakujem vo pred za odpovede.

conquestor
9. okt 2019

Ja som mala pri oboch porodoch a je to skvela vec...pri prvom uplne super a pri druhom som cosi citila ale minimum...

jolly2
autor
9. okt 2019

@conquestor ďakujem

maryetta
9. okt 2019

Ja som si pri prvom dala a nezabrala vobec. Skoe mam pocit ze mi porod skor zastavila.
Pri druhom som si nedala.

flower84
9. okt 2019

ja som rodila 3x, treti porod bol najhorsi. Rozhodla som sa si dať pichnut. a je to fakt super. som bola sprosta ze som takto dobrovolne trpela a nenechala si to pichnut ovela skor...pri bolestiach ani necitis ze nieco pichaju, a ked prejde bolest pride nenormalna ulava..

fazulka_mala
9. okt 2019

Ja som citila mierne bolesti aj po epi, aj tlaky, ale je to velka ulava, zena si moze trosku oddychnut.

albiva
9. okt 2019

@jolly2 ahoj, pri prvej bez, pri druhom som si dala a teda riadny rozdiel. Síce som aj tak cítila bolesti, aj všetko, ale v oooooovela miernejsej forme. Porodila som do trištvrte hodiny po pichnuti.

jolly2
autor
9. okt 2019

Ďakujem za odpoveďe všetkým, určite si dám pichnúť moje 2 pôrody boli hrozne bolestivé viem že každý pôrod je iní ale radšej tento pôrod s epi,.

wooshka
9. okt 2019

Prvorodicka - porod s EDA. Je dost mozne, ze sa spomalilo otvaranie ale to spatne nik nezisti a urcite nepomohlo ani to, ze som vobec necitila nic - kontrakcie, ani to ako a kde tlacit, bolo to teda dost narocne. Dodam, ze poslednu davku analgetika som dostala par minut pred zaciatkom tlacenia, co nebolo moc stastne, kedze fakt vyblokovalo vsetky vnemy. No po dlhom tlaceni mala vysla bez ujmy, mala skrateny pupocnik, co tiez asi napomahalo tomu, ze nie a nie ju vytlacit. Dalsi porod urcite opat EDA .

jana_eyre_2
9. okt 2019

ja som mala epi 3x, bolest som citila vzdy, kedze mi to zabralo len trocha a na chvilu.. pri druhej mi napriklad nedopichli davku vo finale, lebo anesteziolog bol na obede a pri tretom mi jednoducho ta davka vo finale vobec nezaberala a zacala som ju citit az ked bol uz maly vonku, tak ma aspon zasili uplne bezbolestne..

ale na oddych je to skvela vec, naberies nove sily..

drzim palce 😊

jahodka11
10. okt 2019

Ja som 2x rodila s EPI, uplne super, ziadne komplikácie, vobec nic..obrovska úľava a pomoc...pri druhom porode mi ale pri tlačení pichli oxytocín,lebo som necítila dobre,kedy tlačiť a to,co potom nastalo, bola riadna pecka,haha...ale pochvalujem si, lebo to naozaj na x hodin pomohlo od bolesti...urcite vyskúšaj, nemas sa coho bat

katka___2005
10. okt 2019

epidural je velmi dobry davam si ho kazde rano miesto ranajok,super vec odporucam

lenteraz111
10. okt 2019

Bolesti som necítila, len tlaky. Pre mňa úplne super vec. Neotvarala som sa aj napriek oxytocinu, s tiekli mi asi 3 infuzky. Po podaní epi som sa uvoľnila, pospala. To, že nebudes vedieť kedy tlačiť, nie je pravda, aj keď niekto to tvrdí, ved tlaky cítiť budeš a aj sestrička ti podľa monitoru povie kedy. Rozhodnutie je na Tebe, no ja odporucam

katka___2005
10. okt 2019
ariannazara
10. okt 2019

Ja som si dala a hneď potom sa mi bolesti zvýšili a otvorila som sa konečne a išla rodiť. Ale bolelo to aj tak ale mne to pomohlo rozbehnúť sa

alex_aandra
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lillien123
11. mar 2022

@katka___2005 😂😂😂😂😂

lillien123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulupulu
18. júl 2022

@katka___2005 táto odpoveď bola maximálne trápna, normálne sa opýtala 🙂

gabirh41
28. mar 2023

@jolly2 chcem sa opýtat,ako ste nakoniec rodila? S tou epi?
Ja som dve rodila bez epi.
A čakam tretie...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre