Je možné nechať dotepať pupočník i pri cisárskom reze?

erienka
11. máj 2013

Je mozne nechat dotepat pupocnik i pri cisarskom reze? dakujem

ooo
11. máj 2013

@erienka myslim, ze nie. nemozu ta nechat dlho s otvorenou maternicou. potrebuju co najskor zasavit krvacanie a zavriet ta.

anieli_1
11. máj 2013

@erienka no aj ja si myslim ze skor nie .....

mawka
11. máj 2013

😕 😕
sekcia je velka operacia, nikto ta nenecha s otvorenou dutinou brusnou. akonahle vyberu dieta, vyberu plodove obaly, ktora tam zostali, odsaju a siju.
@erienka

mawka
11. máj 2013

..a samozrejme placentu vyberaju manualne,necakaju,

aristka
11. máj 2013

pri sekcii,je otvorené brucho,krvácajúca maternica ,bohužiaľ nie je možnosť nechať dotepať pupočník,lebo maternica je veľmi prekrvená ,to jest rana krváca a maternicu treba rýchlo zašiť a skôr by si vykrvácala a pri sekcii je omnoho väčšia hrozba embólie vzduchom alebo plodovou vodou,preto je to taká rýchlovka.

erienka
autor
11. máj 2013

dakujem za odpovede

domak2
11. máj 2013

@ooo
@anieli_1
@mawka
@aristka
@erienka ano je to mozne 🙂 http://www.lotusfertility.com/Lotus_Birth_Q/Lot... tento clanok je sice o lotosovom porode, co uz je zas dalsi level (mozes si placentu vyzivovat vodou aj tyzden ) 😀 Pri cisarskom proste vyberu vsetko v kope a neodstrihnu pupocnu snuru.

domak2
11. máj 2013

@mawka
@aristka Inak dotepat pupocnik, neznamena ze vsetko ostane v zene, zena normalne porodi dieta a potom porodi placentu , len sa nic chvilu nestriha. 🙂

aristka
11. máj 2013

@domak2 ti poviem,kedže som bola účastníkom nejedného cisaráku,nikdo na slovensku by takéto pokusy nerobil,kedže sa placenta vyberá manuálne a keď by dieťa bolo ešte spojené hrozí embólia aj jemu,ja osobne by som sa ako mamička na toto nahovoriť pri cisaráku nedala,kedže hrozí,že placentu neodelia v celku .

domak2
11. máj 2013

@aristka ja sa ani nehadam, otazka bola ci je to mozne a ja som nasla ze to mozne je 😉 A samozrejme nevravim ze na Slovensku, tam vacsinou po cisarskom nevidis ani dieta nieto este nejake lotosove porody.

mawka
11. máj 2013

@aristka mne osobne malu vybrali, ked ju lekar drzal na rukach, druhy lekar strihal pupocnik, ukazali mi ju, odniesli na kontrolu a medzitym vybrali placentu a vsetko ostatne - pri sekcii, samozrejme. a uplne s tebou suhlasim, ze pri sekcii nechat dotepat pupocnik si u nas nevezme na triko ziadny lekar. tiez by sa mi ako pacientke nepacilo lezat s otvorenou ranou v dutine brusnej. ved dietatko budem mat pri sebe minimalne 20 rokov. ohrozit zivot matky a dietata dotepanim pupocnika pri s.c. asi nechce nikto 🙂

domak2
11. máj 2013

@mawka ale vsak brucho by si mala otvorene tak istu dlhu dobu nie? len bez toho prestrihnutia, proste by zatial babatko niekto drzal. Ja som tiez mala sekciu, ale nejako som sa o to nezaujimala, ale malu som mala okrem par minut co ju odvazili a obliekli stale pri sebe.

afrika
11. máj 2013

kočky môžem sa opýtať čo znamená dotepať pupočník 😕 ? ďakujem moc 🙂

mawka
11. máj 2013

@domak2 no apson u mna to bolo mega rychle, vybrali, podrzali, zachytili pupocnik, strihli, ukazali, odmiesli. bola to fakt rychlovka a pupocnik dotepava dlhsie. neviem, bolo by zaujimave, keby sa vyjadril gynekolog porodnik. teoreticky by to mozne bolo, ale prakticky pochybujem.

selecta22
11. máj 2013

ako dlho je tep v pupocnikovej snure?

anjelicek26
11. máj 2013

@selecta22 - 5 minut az hodina, podla toho, ako sa rychlo odluci placenta... u maleho to trvalo dlho, dobre vyse pol hodiny, u dcerky len par minut.

anjelicek26
11. máj 2013

@afrika - pockas, kym prestane pulzovat pupocna snura, pre dieta to znamena 100ml krvi navyse. Prestrihnes az ked prestane pulzovat. Len to chce pockat, co sa lekarom malokedy chce 😝

afrika
11. máj 2013

@anjelicek26 ďakujem ti veľmi pekne 🙂

ewisam
11. máj 2013

ja pochybujem, jedine ak to odsuhlasi porodnik. Ja som o 8:00 lahla na stol a 8:05 bol syn na svete-teda ako pisu babenky nepapru sa.

domak2
11. máj 2013

@mawka ved aj mna mali za chvilku hotovu 🙂 , ja len ze ta doba kym vyberu placentu a vsetko je taka ista ci ho nechaju dotepat ci nie, ty uz mozes byt davno zasita a pupocnik moze kludne este tepat (inak divne slovo 😀 ) Ak budem mat nabuduce opat cisarsky tak sa skusim opytat 😉

aristka
11. máj 2013

@domak2 iné je keď sa placenta samovolne odlúči,tam sa nepredpokladá alebo nie je také riziko,že nie je odlúčená celá alebo sa pretrhla ,jednoducho dieťaťu nič nehrozí,ale keď ju vyberajú manuálne,tá hrozba týchto komplikácii je obrovská a je tam obrovské riziko pre dieťa,ono by sa všetko dalo,ale to by musel byť personál a denne by nemohlo byť aj 5 sekcií,podotýkam popri operačných pac.nehovoriac,že ten pupočník by musel dotepať asi do 5 min.lebo by si ako matka vykrvácala,jednoducho preto je to všetko šup ,šup,aby neprišlo k stratám väščím ako 100ml,krvi,ale daj mi vedieť akú odpoveď si dostala,alebo ako sa dr.tváril ,pri tejto možnosti,inak sama som mala 2 sekcie a detičky sú chvalabohu zdravé aj napriek nedotepaniu pupočníka 🙂

domak2
12. máj 2013

@aristka mozno to len ja nejako nechapem, ale ja si to nepredstavujem, ako ze vyberu len dieta a budu cakat dve hodiny, ty s otvorenym bruchom a podobne. Ja som myslela ze sa vsetko spravi tak isto, len sa proste dietatku neprestrihne pupocna snura s tym zvyskom . Ale mozno to len zle chapem. Napriklad pri tom lotosovom porode ide o to, ze porodis dieta, potom placentu a vsetko sa nechava spojene s dietatkom, a ty ten placentovy kolac este vyzivujes, napriklad v miske s vodou kludne aj tyzden. 😨

aristka
12. máj 2013

@domak2 ja ťa chápem ,len problém je v tom ,keby sa placenta odlúčila sama a to sa nedeje,robí sa to manuálne a tam sú tie riziká čo som písala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre