Pôrodnica Partizánske 2021

simonamunk
3. dec 2021

Poprosím Vás baby ktore ste rodili pocas covidu v partizanskom, aby ste mi napisali skusenosti, hlavne co sa tyka otecka pri porode a spokojnosti.
Ja som povodne chcela rodit v Kochu, ale pocas tejto pandemie maju tak prisne podmienky ze nepustia ani otecka pri porod.
Rodim sice az v maji, ale za tie peniaze riskovat to ze ho tam mozno nepustia ma trosku mrzi vzhladom nato ze ide o sukromnu kliniku.
Porodnica v Partizanskom bola jedna z mala kde pisali mamicky ze bol pri porode otecko aj cez coronu.
Dakujem krasne za vsetky odpovede.

maria898
3. dec 2021

@simonamunk nwrodila som v dobe kovidovej ale teda rodila som v partizanskom a za mna nikdy viac. A poznam viac zien co toto vravia

simonamunk
autor
3. dec 2021

@maria898 uuuu no toto si ma nepotesila. Co konkretne ti vadilo?pristup personalu ci?

maria898
3. dec 2021

@simonamunk no pristup ani nie ale primar je cudzinec a je za prirodzene porody to by bolo ok ale nechal ma bez nastrihu a teda jasne ze ma potrhalo. To by este bolo vsetko ok ale to sitie za ziva a este dobre ze mi nenadal za to ze ma to bolelo a citila som kazdy jeden vpich a nehovorim o tom ako to zasil. Som 3 roky po poride a uz mi to opravoval aj moj gynekolo a verte opichali to a necitila som nic takze da sa to aj bez bolesti. Ale stale to nemam dobre. Moja sestra detto a aj kopec kamaratok

scorpionflower1
3. dec 2021

@maria898 a on tam este pracuje? Ja som myslela, ze uz odtial odisiel (ak myslis Abutaimu). Ja poznam tri zeny, co unho rodili a dve maju zly zazitok. Jedna z nich uplne rovnaky ako ty, vravela, ze to sitie bolo cosi nenormalne.

maria898
3. dec 2021

@scorpionflower1 myslim ze je tam stale. Mal teraz ak sa nemylim nejaku dopravnu nehodu mensiu a asi bol pod vplyvom alkoholu alebo niecoho ale stale je tam

scorpionflower1
3. dec 2021

@simonamunk ja som rodila v Kochu, pravdupovediac, nemala som dlhy pôrod, bol velmi rychly na prvorodicku, bez nastrihu (Aniball je cisty zazrak, velmi ti ho odporucam) a bez šitia a poviem ti, ze aj ked tam bol so mnou moj muz, dali ma na porodny box a 45 minut som tam cakala na napichnutie epiduralu, nechceli ho so mnou pustit, takze som tam bola aj tak sama a uprimne mi bolo jedno, ci tam muz je alebo nie. Epidural mi nestihli pichnut, lebo za tych 45 minut sa mi otvoril krcok na 10 cm, takze som to porodila bez epi a za chvilku. Ale chapem baby, co maju dlhe porody, ze chcu, aby tam niekto bol. Podla mna v maji ho tam uz s tebou pustia.

scorpionflower1
3. dec 2021

@maria898 tak on tam jeden cas asi nepracoval, lebo viem, ze bol v Banovciach. Jedna kamoška unho rodila druhe dieta a ta bola spokojna. Prve rodila na Antolskej a tam jej pustili do zily strasne vela oxytocinu, za to tam uz ist nechcela, to on asi zasa nerobi. Zo zaciatku ho velmi chvalili, ale potom, ked som pocula o tych nastrihoch a sitiach, tak som nanho dost zmenila nazor.

maria898
3. dec 2021

@scorpionflower1 no ja som tiez pocula aj chvalu kedysi ale vela sa zmenilo a uz ked som si ho skusila na vlastnej kozi tak nikdy viac

scorpionflower1
3. dec 2021

@maria898 inak zaujmave je, ze ta baba, co mala unho dobry porod, to bolo este pred 8 rokmi a tie dalsie dve uz maju mladsie deti, takze to s nim rokmi islo nejako dolu vodou.

maria898
3. dec 2021

@scorpionflower1 veru ano a mam pocit ze zacali mat take maniere aj ostatny doktori na gynekologicko porodnickom oddeleni, lebo sestru naposledy sil iny doktor a nechal jej dieru

simonamunk
autor
3. dec 2021

@scorpionflower1 no to viem ze pri epidural nechcu pustat, a aj to ze tam zena toho chlapa realne nepotrebuje niekedy, ale ide o ten zazitok, nech je tam aj on pritomny a nech teda vidi ako to cele prebieha. Ze to nieje ako 10 min v nejakom filme .. zarazilo ma ze sukromna klinika si nemoze urcit podmienky na taketo veci, a s PCR testom ako aky je problem nerozumiem to cele nejak. Ked som sa nato pytala v maili boli dost odmerany ze to mi zarucit nevedia a ze mam sa opytat neskor. Lenze pokial sa nemylim tak nejaka suma sa tam plati vopred, a to mi pride sila nato ze v podstate ani neviem co ma caka a ako to cele bude 😭

simonamunk
autor
3. dec 2021

@scorpionflower1 omg baby akoze teraz som Partizanske vyskrtla zo svojho zoznamu. Na moj vkus az moc zlych recenzii za jeden den 😂😂😂😂 akoze 😂😂😂

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanaam
3. dec 2021

@maria898 on za prirodzené pôrody? To mi je novinka. Ja mám presne opačný zážitok. Chcela som prirodzený pôrod, aj mi všetko nasľuboval a napokon nič z toho nebola pravda. Jedine, čo dodržali, že ma nenastrihávali, ale ani nebolo čo šiť, tak to ma obišlo. Keby som ešte potom rodila, tak jedine doma.

maria898
4. dec 2021

@simonamunk vies co ja som tam chcela muza koli tomu aby nana neboli odporny. A citila som sa istejsie

zero_hero
4. dec 2021

@simonamunk ahoj, ja ti napisem takto. Do maja je ešte strasne ďaleko a každý pôrod je tak strasne individuálny, že je úplne jedno kde a s kým rodíš, a kto ti dá aku recenziu alebo skúsenosť, lebo každá to vnímame inak. Ja som síce nerodila počas covidu, ani s primárom, ktorého tu všetky spomínajú, a pôrod teda nebol ľahký, ale dopadlo to dobre a to je hlavne. A vďačím za to hlavne pôrodníkovi. Inak čo viem, primár vraj už moc k pôrodom nechodi, iba k ťažším prípadom ho volajú a riesi len ambulanciu. Skutočne riešiť takéto veci je úplne zbytočne, jedine čo môžeš robiť je verit, že to bude ok. Čo sa týka otecka pri pôrode, myslím, že to ti nikto nezaručí v tejto dobe ani týždeň pred pôrodom, nie ešte teraz. Ale pamätám si, že v druhej vlne, v tn mohol byt otecko pri pôrode, keď mal negatívny test a prehlásenie. Ak sa teda nemýlim.

maria898
4. dec 2021

@zero_hero ano jasne stat sa zle a mat zly zazitok clovek moze v hocijakej nemocnici. Kazdy sme iny kazdy porod je iny. No zial ja nemam dobru skusenost, ako sestricky aj vsetko okolo bolo super ja som mala aj porod super v podstate. 10minut na koze len to sitie. Ale inak to u mna cele trvalo asi 4 hodiny kym sa maly narodil. No to sitie ozaj jak kravu keby zasival a problemy mam doteraz.

zero_hero
4. dec 2021

@maria898 tak mna sil dve hodiny, tiež bez umrtvenia, mala bola väčšia a ešte išla aj rukou napred. Netuším ani koľko som mala stehov, lebo “tento je už posledný” mi povedal hádam miliónkrat 😂 ja za mna zas nemám dobre spomienky na sestry z novorodeneckeho, jedine čo vedeli bolo omieľať stále dookola, že treba kojiť. Tak mi to zhnusili, že som kojenie odpísala skôr ako som s ním poriadne začala.

ikaros332
8. jan 2022

@simonamunk ahoj, ja som rodila minulý rok 15.2.2021 🙂 ..manželovi spravili antigenovy test (mne ho spravili tiez) ..medzitým ma napichali (klasický ako každú zenu), preziekla som sa ..prisiel doktor (podotýkam, že primár Abutaima) .. a vlastne manzel bol pri mne 🙂 návštevy neboli povolené, ale myslím si ..ze v máji už budú určite povolené...keď keď porodila tak muž ešte 2 hodiny mohol byť pri mne 🙂 .. a ešte k tomu primárovi, mna zasil super ...do 2 týždňov som bola fit 👍 aj mi veľmi pomohol pri pôrode 🙂 čiže si myslím,že je to individuálne..

vejkazvejka
9. jan 2022

@simonamunk
Ahojte. Ja síce neviem prispieť k téme kovidu. Ale keď sa bavite o primárovi. Ja som rodila prvýkrát pred 2r2m a rodil ma primár. Pôrod som mala našťastie v pohode. Nenastrihaval ma ale ani nič sa nestalo, našťastie len kozmetický steh. Bolo to zaživa a bolo to riadne bolestivé, ale vydržať sa to dalo. Ja som rodila 4:53 ráno. On spal, zobudili ho, prišiel, odrodil a odišiel. Žiadny problém. Nie je ten typ čo by bol ňuňu nežný doktor, ale nemala som ani žiadny problém s nim. Ak by mi predpodkladali možný cisársky možno by som tam tiež nešla. Ale ja som bola spokojná. V júli rodím znovu a zatiaľ mám v pláne tam ísť znova.
Výsledky vyhľadávania pre slovo “Ahojte. Ja síce neviem prispieť k téme kovidu. Ale keď sa bavite o primárovi. Ja som rodila prvýkrát pred 2r2m a rodil ma primár. Pôrod som mala našťastie v pohode. Nenastrihaval ma ale ani nič sa nestalo, našťastie len kozmetický steh. Bolo to zaživa a bolo to riadne bolestivé, ale vydržať sa to dalo. Ja som rodila 4:53 ráno. On spal, zobudili ho, prišiel, odrodil a odišiel. Žiadny problém. Nie je ten typ čo by bol ňuňu nežný doktor, ale nemala som ani žiadny problém s nim. Ak by mi predpodkladali možný cisársky možno by som tam tiež nešla. Ale ja som bola spokojná. V júli rodím znovu a zatiaľ mám v pláne tam ísť znova.

vejkazvejka
9. jan 2022

@simonamunk a rodila som bez epi a čohokoľvek iného

levica678
17. jan 2022

kamoska rodila tento rok v Kochu a vravela ze nic moc, ze ma pocit ze to tam ide dolu vodou.. ak ste z PE tak namiesto 2-hodinovej cesty do BA by som sla radsej do Ciech - Vsetin alebo Vyskov (co sa tyka corony, som pocula ze sa dala vyziadat vynimka z Ministerstva a pustili vas bez problemov). Ak chcete pekny prirodzeny a respektujuci porod tak by som sla prave tam.. vo Vsetine je aj jedna slovenska porodna asistentka.. alebo skuste PE po dokladnej a dobrej priprave - mozem vam odporucit aj dobry predporodny online kurz co som absolvovala..