Úrad práce a rekvalifikačné kurzy

11. okt 2022

Ahojte. Prosim je tu niekto zbehlejsi? Znama mi hovorila, ze ked som na urade prace (bola som 11 rokov zamestnana ako uctovnicka, ze mam narok na rekvalifikacne kurzy z uradu prace. Chcem sa opytat, to si mozem vybrat len 1 kurz alebo viacero? A mozu sa tykat aj napr IT ( pokial som v tej sfere nepracovala) ? Som na urade uz 3.mesiac. dakujem krasne za pomoc.

dilino
11. okt 2022

No ked budú nejaké ponúkať tak sa môžeš zaradiť len neviem či po 3 mesiacoch. A myslím si že pôjdeš iba na jeden kurz čo si vyberieš. Nikdy nie je tak ked je to cez úrad že môžeš ísť na viac kurzov. Dajme tomu jeden skončíš a druhý začneš to tak na úrade nie je. Je otázne či nejaké rekvalifikačne kurzy robia. Na to dostavajú peniaze z EU a či im schvália dotácie. Ja som bola na opatrovateľskom kurze a chcela som ísť na krajčírsky ale už som po skončení nemohla lebo mali len obmedzení počet miest. Tak mi to zamietli že už jeden kurz mám.

autor
11. okt 2022

@dilino zijem v BA, na urade mi pani nic neponukne, tak budem musiet sa ist opytam tam z vlastnej iniciativy.

elenka74
11. okt 2022

Rekv. kurzy sa už nerobia priamo cez ÚP, ty si nájdeš kurz, ktorý by si chcela absolvovať a ÚP ti ho schváli a preplatí alebo nie.

dilino
11. okt 2022

no či dajaké kurzy vôbec ponúkajú tu kde ja bývam veru už 3 roky nie sú žiadne kurzy. Odkedy mám opatrovateľsky s pred 3 rokov s červeného kríža odvtedy mi nič o kurzoch nepovedala. Skús sa opýtať.

dilino
11. okt 2022

@elenka74 dakujem dobre vedieť že to tak funguje.