Je možné uznať partnera otca, no s mojím priezviskom?

nefertiti_19
11. feb 2020

Ahojte, o par tyzdnov sa mne a mojmu partnerovi narodi miminko. Nie sme zobrati ale planujeme v buducnosti. No ale ja nechcem,aby sa maly volal po nom hned ale az po svadbe. Moze sa stat cokolvek a nezmierila by som sa s tym,ak by som mala ine priezvisko,ako moje dieta.
Je mozne uznat partnera za otca ale maly bude mat moje priezvisko s tym,ze ak sa casom vezmeme,automaticky obaja preberieme jeho priezvisko naraz? Ale v zasade bude mat maly v rodnom liste vzdy moje priezvisko?

Mozno to komplikujem ale som o tom presvedcena.
Dakujem

veronikaszabova
11. feb 2020

@nefertiti_19 priezvisko moze mat po tebe, otca v RL.
Po svadbe zmenite priezvisko aj malemu.

nefertiti_19
autor
11. feb 2020

@veronikaszabova dakujem za info🙂,meni sa potom aj priezvisko v RL? Je to mozne?

panelacikova
11. feb 2020

@nefertiti_19 presne ako píše
@veronikaszabova ...... a ešte jedna poznámka
@nefertiti_19 že dobre robíš... ja som dávala dcére po jej otcovi, sme už dávno od seba, v živote som sa nevolala tak, ako on, ani sa nebudem, medzičasom som sa vydala a žijem spokojný život. avšak.... kam s dcérou idem, hlavne teda lekári, všade som pani "Exová"... pritom darmo vždy poviem, že sa tak nevolám a nikdy som sa tak ani nevolala, že sa volám inak... okamžite reagujú, aby som sa nehnevala, že mamičku hneď podľa dieťaťa volajú. a mne to lezie totálne na nervy... takže myslím si, že uvažuješ správne 🙂 a či sa mení priezvisko v rodnom liste, to netuším, ale na matrike mu ho určite oficiálne zmenia a bude to jeho oficiálne priezvisko. kedy sa plánujete vziať? či to vôbec netušíš?

veronikaszabova
11. feb 2020

@nefertiti_19 zmenis mu ho na matrike, aj v RL.

basska_b
11. feb 2020

@panelacikova Tiež si myslím, že je to rozumný prístup... najprv nech ma mamino a potom mu to poľahky zmenia

nefertiti_19
autor
11. feb 2020

@panelacikova planujeme sa vziat,no partner ma syna z predosleho manzelstva,13 r.pubertaka a on to tazsie preziva,tu nasu svadbu,aj ked mame dobry vztah ale on nechce aby sa ocko zenil...tak snad,ked bude mat 15,uz bude ok a aj nas spolocny syn bude vacsi...ale kto vie...zasnubeni sme od Vianoc a priatel tvrdi,ze chce,aby som sa volala po nom,som rada,no poznam vela pripadov,kedy sa dvaja nezobrali lebo to len odkladali atd....kazdopadne dakujem za podporu🙂

may555
11. feb 2020

My to mame uuplne rovnako..malá ma priezvisko po mne, otec je zapisany v rodnom liste..a kym sa ocinko nepostara o zmenu mojho priezviska nemoze ratat so zmenou priezviska nalej :D takze viem ze to nie je ziadny problem 🙂