Exekútor mi zablokoval účet

pcluon
9. júl 2015

Ahojte ,mam vazny problem s exekútorom.Mam dve exekúcie.Zarabam asi 500 e v praci su mi vykonavane zrazky so mzdy od jedneho exekutora takze na ucet mi chodi cca 287e,no dnes mi prisla vyplata a druhy exekutor mi zablokoval ucet,takze mi nezostava ani cent.Je niaka moznost ako to vyriesit?Citam na internete ze mam narok na 99e,ale s toho sa vyzit neda nech urobim cokolvek,dakujem za akekolvek rady

natalym
9. júl 2015

Volať exekútorovi a nejako sa dohodnúť. ☹
A nájsť si ešte jednu robotu.

pcluon
autor
9. júl 2015

volal som tam dnes poobede a povedali ze si mam zajst na pobocku banky poziadat o vyplatenie 99e

natalym
9. júl 2015

@pcluon No tak to tak urob. Zrejme Ti nič iné nezostane.

pcluon
autor
9. júl 2015

☹ ☹ ☹ ☹

worker_falcon
9. júl 2015

@pcluon ty máš vážny problém sám so sebou. Bol si to ty, kto si narobil dlžoby. Kto chcel mať niečo, čo mať nemohol. A nechal si to zájsť až tak ďaleko, že ťa naháňajú 2 exekútori. Tomu predchádzala mnohá ignorácia.
Tak teraz kľudne ži z 99€ mesačne. Alebo sa odsťahuj na Nový Zéland. A skús si zarobiť niečo "pomimo", na to ti exekútor nepríde.

natalym
9. júl 2015

@worker_falcon Ja si myslím, že už a to prišiel aj sám nemusíš mu ešte aj nadávať. 😢

worker_falcon
9. júl 2015

@natalym nemyslím si. Celkovo málokto si prizná chybu, že si za to môže sám. Väčšina hľadá chybu na iných alebo sa vyhovorí, že sa to "tak nejak stalo". Klobúk dolu, ak by si zadávateľ otázky dokázal priznať to, čo som napísal vo svojom príspevku vyššie (a myslieť to vážne). Ten má šancu na lepší život. Následky svojho konania si ale musí niesť sám. Prečo to začal riešiť až v takom neskorom štádiu (resp. iba následky rieši - z čoho má žiť). Mohol sa dohodnúť s bankami na splátkovom kalendári atď. Ale keď to ignoroval, tak ľutovať ho určite nebudem. Ak sa z toho poučí, prajem mu veľa šťastia. A aby v budúcnosti nespravil toľko hrubých chýb za sebou.

sunnyfunny
9. júl 2015

@pcluon Ahoj,co tak navrh na insolvenciu?
@worker_falcon Velmi stupidny,necitlivy komentar...

natalym
9. júl 2015

@worker_falcon 😢 😢 😢 Nič iné nezostáva, len makať a nerobiť v budúcnosti somariny.
@pcluon Najhoršie, že už Ti ani žiadna banka riadne dlho nedá úver.

mawka
9. júl 2015

@worker_falcon no cudoval by si sa, ale niekedy sa da s bankami, resp. s veritelmi dohodnut len tazko alebo vobec a da sa dohodnut az s exekutormi. ale suhlasim, treba sa dohodnut aj s nimi hned ako pride oznamenie o zacati exekucie. a dohodnut sa s nimi da. akurat ze sa to navysi o trovy exekucie.

natalym
9. júl 2015

@sunnyfunny Neviem prečo toto všetci navrhujete, keď prd o tom viete, aké to je komplikované a nerieši to situáciu hneď. Bankrot sa rieši súdne a tiež to nie je zadarmo.

natalym
9. júl 2015

@mawka Presne. S niektorými sa dá a s niektorými sa nedá. Ak sa nedá dohodnúť s exe tak už neurobíš nič.

sunnyfunny
9. júl 2015

@natalym Ty vies prd ci ja viem o tom prd

nela1916
9. júl 2015

@pcluon No ja by som už išla iba tou cestou ďalšej roboty, z tohto už úľavy asi nevytlčieš.

natalym
9. júl 2015

@sunnyfunny Sory je to možné, zovšeobecnila som. 😀

mawka
9. júl 2015

@natalym bez uverov, poziciek a tovaru na splatky sa dycha lahsie. uz len to vedomie, ze sa uz nikdy nezadlzis je take oslobodzujuce 🙂
osobny bankrot nie je jednoducha zalezitost, tam treba spnit podmienky a tie zrovna nie su jednoduche na splnenie. a tak dale. zdravy, schopny clovek vie zit aj pod exekuciou a vie sa vymotat zo situacie postupnym splacanim. no sak co ine ostava, ze. clovek v srackach ma vzdy na vyber. bud sa potopi este hlbsie a bude v kute plakat aky je zivot nahovno a ako nic nemoze a bla bla bla alebo s tym zacne nieco robit. a zrazu zisti, ze vie zit bez uverov, ze je ovela schopnejsi a kreativnejsi nez si myslel. nuz ale kazdy ako si vyberie.

natalym
9. júl 2015

@mawka Však my vieme. ☹

mawka
9. júl 2015

@natalym a ked ti uz nema co exe vziat, ver, ze je rad, ze si ochotna splacat to aj hoci po 50 eurach. staci komunikovat a chciet.

natalym
9. júl 2015

@mawka Už som sa stretla aj že sa nedalo dohodnúť. No čo už.

worker_falcon
9. júl 2015

@sunnyfunny ale kto začal s tou stupiditou? Nabrať si úvery, ktoré nedokáže splácať, je stupidita najhrubšieho zrna.
@mawka Hm, s bankami a veriteľmi sa dá dohodnúť v rámci zákona a podmienok, s ktorými bol oboznámený pred zobratím úveru. Tie schválil, podpísal, a nedodržal. Prečo by sa s ním mal teraz niekto baviť nad rámec týchto podmienok, ktoré vopred poznal (a od určitého momentu ignoroval)? Teraz si len musí vyžrať to, čo si navaril.
@natalym veru. Ľudia to riešia tak, že v správnom čase nič nevlastnia, a nemajú žiadny príjem. V rámci možností zarobia niečo načierno, na to im exe nepríde tak ľahko. Lenže žiť tak dlhodobo? Nezávidím.
k osobnému bankrotu - je to riešenie pre určitú skupinu ľudí. Nevrav, že nie. A keď sa nad tým človek zamyslí, tak to nie je také strašné. Samozrejme, nič nemôže vlastniť. Asi 2 roky bude platiť určitú sumu (ale živ. minimum mu musí ostať myslím). Potom bude oddlžený. Za tie dva roky to stojí, nie? Nech by to bolo aj 5. Takto bude x rokov splácať narastajúci dlh.

natalym
9. júl 2015

@worker_falcon Lenže Ti musí najprv schváliť súd. Napr. A myslím, že je to tri. Je to vhodné pre tých čo majú vysoké úvery. Pre nejakých 3000 € sa to neoplatí.

natalym
9. júl 2015

Ale situácia nie je neriešiteľná. Ešte stála sa dá.

mawka
9. júl 2015

@worker_falcon si si isty, ze je to zalezitost len stupidity? ano, niekedy ano, niekedy nie. vies, su aj take zivotne situacie, pri ktorych padnes dole ani nevies ako a myslis, ze to niektore institucie zaujima? nie. a takych ludi mam v mojom okoli habadej. ludi, ktori zostali bez prijmu kvoli urazu, mali aj poistenie, ale poistovne si nasli dovod preco nevyplatit a podobne stupidity. na slovensku su ludia, ktori pridu o pracu o vsetko a aby nakrmili deti, radsej si vezmu nebankovku, nez by mali vykradnut potraviny.
nehadz vsetkych do jedneho vreca kym nevies, o co ide..
a take tie blaboly, ze si ma clovek setrit, no chcem to vidiet u ludi, ktori zarabaju minimalku, nedostalo sa im vzdelania, pochadzaju zo slabsich pomerov, kde ich nemal kto nieco naucit o financnej gramotnosti... by som to zaviedla povinne do skol. a dlhe roky trvalo, kym sa zacala sirit vobec nejaka osveta. a takito ludia su zranitelni a velmi vhodni klienti pre nebankovky.

mawka
9. júl 2015

@natalym hej, musis byt v TPP, neviem ako teraz, ale bolo tak, ze ani szco nemozes byt, ani v zahranici robit, dlhy musia prevysovat tvoj majetok. zaroven musis mat nejakych 1500 e cash alebo v majetku na pokrytie spravcu a sudnych poplatkov, atd.
na vybavovanie, papierovacky, behanie malokto ma prostriedky. a u nas len velmi malo ludi uspesne zbankrotovalo. velmi malo.

natalym
9. júl 2015

@mawka Ale všetci to tu radia, nevedia podmienky ale radia. 😝

pcluon
autor
9. júl 2015

Moj celkovy dlh u oboch exekutorou nepresahuje 1200e,nieje problem ho splacat ale nemam ako ked mi vsetko zhabu ☹

natalym
9. júl 2015

@pcluon No však ale keď Ti zhabú tak splácaš, resp. si splatil. Bude Ti tam chodiť príjem, nemôžeš s ním hýbať a splácaš.

pcluon
autor
9. júl 2015

Ano rozumiem,ale teraz to musim niako akutne vyriesit,do nebankoviek nechcem ist

natalym
9. júl 2015

@pcluon Ako myslíš, že nemáš prachy na prežitie? Nebankovka neee. Rodina a druhá robota bez papiera.

pcluon
autor
9. júl 2015

za dva mesiace by to malo byt splatene,asi nieje ziadna oficialna cesta ako by mi exe znizili splátky ako tak citam