Exekúcia zo zdravotnej poisťovne

viktoria12
10. jún 2014

ahojte v skratke napisem , polovicka ma exekuciu z zdravotnej poistovne exekutor zablokoval ucet , a na ten ucet chodi vyplata aj priatelovho svagra teda mojho brata a posielali sme exekutorovi doklad o tom ze peniaze co su na ucte niesu priatelove ale jeho svagra mame potvrdenie z bratovej prace ze na aky ucet boli poslane peniaze a kolko , ale exekutor neche uvolnit tie peniaze proste ze ho nezaujima koho su tie peniaze ,poslala som mu doklad ze penaize niesu mojho priatela a on nechce uvolnit tie peniaze može takto postupovat ze blokuje peniaze ktore niesu ucastnika konania exekucie , dakujem

vefi89
10. jún 2014

@viktoria12 žiaľ môže.. jediné, čo by musel uvoľniť, sú príspevky z UPSVAR

viktoria12
autor
10. jún 2014

ale ako moze blokovat peniaze ktore niesu ucastnika konania

viktoria12
autor
10. jún 2014

priezviska su rozdielne .

mawka
10. jún 2014

@viktoria12 jeho to naozaj nezaujima. aj keby ti tam chodil dochodok, pridavky, materska. on blokuje ucet a kym nedostane to, co chce, tak ho blokovat bude. neurobis s tym nic. svagrovi musite peniaze vratit, pripadne vam exekutor vrati preplatok. ale asi to nebude mala suma, kedze asi dve vyplaty nepokryli celu exekucku.
nezavidim, oni exekvuju uz aj 10 eur. skoda reci. ci SP ci ZP, je to jedno. najhorsie je, ze este aj exekutori s tym vybabravaju. keby ludom povolili SP a ZP spplatkove kalendare tak, aby to clovek vladal nejak slusne platit, ale nie, oni hned valia exekucky. bez pardonu.

vefi89
10. jún 2014

@mawka nie je pravda, že hneď uvaľujú exekúciu. ja som mala vracať prídavky, a UPSVAR mi povolil to vrátiť po čiastkach, takisto aj so ZP som mala splátkový kalendár. podarilo sa mi ho dohodnúť prostr. UDZS 😉 takže dá sa, len človek musí chcieť to riešiť, a nie čakať, čo sa stane

mawka
10. jún 2014

@viktoria12 ale on to nevie. on blokuje ucet majitela. to, ze si tam niekto iny posiela peniaze, to ho uz nezaujima ani to nemusi riesit. a ani to exekuor nebude riesit. nech si svagor presunie vyplatu na iny ucet /asi tiez ma blokacie, ked nepouzi vlastny ucet/.

mawka
10. jún 2014

@vefi89 hej cez UDZS? a to ako? lebo mne nechceli vyjst v ustrety nikdy teda a to som riesila hned.

viktoria12
autor
10. jún 2014

ale co z jeho vyplatou ktoru teraz blokuje exekutor ostane aj on bez penazi

mawka
10. jún 2014

@viktoria12 no v tomto ti uz neporadim, to uz si musite vyriesit vy dvaja. rozhodne na to exekutor nebude brat ohlad, jeho to proste nezaujima. neprijemna situacia... uplne ta chapem.

viktoria12
autor
10. jún 2014

my sme tiez chceli splatkovy kalendar ale nie chceli všeto naraz ale nenbolo odkial , tak nam zablokovali ucet

vefi89
10. jún 2014

@mawka najprv som písala do poisťovne, že mám záujem to splatiť, ale nemám na to naraz, tam mi to zamietli, a potom som to preposielala na UDZS (vybavovala ma pani Kováčiková, alebo tak nejak, nepamätám si presne), vymenili sme si pár mailov, ona potom písala do poisťovne, poštou mi prišiel list z UDZS o povolení spl. kalendára, to isté mi prišlo aj z poisťovne už s údajmi , ako č.u, suma mesačná a pod, a podmienka bola, čo i len jedna oneskorená platba, a vymáhajú plnú sumu cez exekútora. no a že to málo nebolo, splácala som to po dva roky aj kúsok

vefi89
10. jún 2014

a samozrejme na splátky sa dá aj exekútor vybaviť. ibaže ti účet neodblokuje, pokiaľ sa to nesplatí.

mawka
10. jún 2014

@vefi89 wow, super. dobre si to vymyslela. ved to, ze ZP nechcu povolovat splatky a ked, tak take, ze proste clovek na to nema. no dobre vediet, ze sa to cez UDZS da takto slusne vybavit.

ano, s exe sa da vybavit splatkovy, ale neodblokuje.

mawka
10. jún 2014

@viktoria12 drahy je zivnostnik asi, ze? na slovensku byt SZCO je brutalne likvidacne. sa necudujem, ze kopa ludi zdrha do zahranicia alebo vybabravaju so systemom alebo doma v tichosti a na cierno nieco vyrabaju /handmade, torty, atd./.. Ved tu clovek ked chce zarobit a slusne zit sa to neda. strasne vysoke odvody. obmedzenia. otras. som tiez na to doplatila. si clovek rozmysli, ci zaplati odvody alebo nakrmi dieta. a tamtych hore to vobec nezaujima. sak vlastne ich bezni ludia nezaujimaju vobec.

vefi89
10. jún 2014

@mawka a hlavne, že zahr. štát sponzoruje 😉

mawka
10. jún 2014

@vefi89 presne. je to katastrofa. ale vo vsetkom. skoda reci.

denkaajejdeti
10. jún 2014

@viktoria12 Ahoj,
nech si brat založí čo najskôr vlastný účet a nech mu naň chodí výplata a vy mu po odblokovaní vrátite peniaze, ktoré mu u vás boli zmrazené - holt plynie z toho poučenie do budúcnosti. Inak, ak brat má na krku tiež exekúcie a preto si peniaze posielal na cudzí účet, tak sa sám chytil do pasce - nemal to riešiť týmto spôsobom - tu vždy hrozí riziko.