Kupili ste si niekto nový kočík v 3r veku dieťaťa?

katrin21
21. máj 2019

Zaujima ma nazor vas, ktore ste si kupili kocik, ked malo dieta cca. 3 roky. Pripadme kratko cez 3r.
Ide o to ,ze mam take fajn golfky, ale su do 15kg a mam ne dost kupcov. Zaroven mam este dalsi kocik Valco Trend, ktory je do 20kg a je ako novy, ale v podstate uz by nam stacilo nieco mensie ,iba na dovolenky prip. dlhsie trasy, ked mala nevladze chodit/ stava sa casto/ a tiez na rychle presuny ,ked nieco vybavujem.
Mam v hlave myslienku predat oba kociky,hoci s tazkym srdcom,lebo su super, a kupit si jeden taky golfovy, napr
SILVER CROSS REFLEX, ktory je do 20kg.
Este pripada do uvahy Mutsy Nexo, ale je do 15kg..isto by vsak tu vahu prexil, kedze je kvalitny...ale da sa fajn kupit v bazariku.

Kupili ste niektora takto ? Podla mna este skoro rok, alebo min
6 mes. na dlhe trasy vyuzijeme... celkom rada si oddychne ,posedi v kociku a je pohodlne tam aj dat veci a nenosit v rukach..

Bije sa vo mne rozum a chut uzit si este toto babatkovske obdobie a neskladovat zbyticne dva kociky.

katrin21
autor
21. máj 2019

Podla mna ho vyuzijeme este min 6 mes. Alebo aj viac, mala si celkom rada oddychne v kociku a je fajn do neho dat veci a nenosit... potom mozem predat. Kupu by som prakticky pokryla z predaja tych 2 kocikov.
Len ma zaujima, ci niektora riesila takuto situaciu a ci ist do toho,alebo ci mam nechat to Valco,alebo co..

marya2
21. máj 2019

My see kupovali kočiar, keď mal náš najmladší necelé tri roky. Malý bol zvyknutý na vozenie, v kočiari aj spával, keď som s ním chodila pre staršieho syna do škôlky. Myslela som, že "dorazíme" kočiar po dvoch starších, ale vypovedal skôr. Váhali sme, aj preto, že začínali letné prázdniny. Ale dobre sme spravili. Do škôlky - vlastne teraz už do školy pre staršieho - máme ďaleko, a to by mi malý neprešiel peši, hlavne v zime by to bol problém. Teraz má 3,5 roka, už sa nevozí, ale v kritických momentoch ho tam posadím - napr. keď ideme na plávanie (pešo by nám to zabralo veľa času plus ťažká taška) alebo keď nestíham...prípadne keď je veľmi zlé počasie.

andy03
21. máj 2019

@katrin21 Určite z mojej strany nie.. načo keď máš jeden a spĺňa kg kritéria.. Využila by som ten čo mám a neriešila toto.. ak v ňom bude 10-20* sedieť, tak to splní tuto funkciu aj ten čo máš- obloženie veci a občasne spanie, a keď píšeš že je ako nový tak by som to neriešila- pre mna zbytočne mrhanie energiou.. ale zasa chápem že je niekto uletený na kočíkoch.. ja som zasa na obleceniiiii 🙂 Tiež si nedám povedať

helenalena
21. máj 2019

@katrin21 určite si kúp aký ty chceš, ak dokonca ti predaj týchto dvoch pokryje kúpu nového, tak čo riešiš? Do toho🙂

evittam
21. máj 2019

@katrin21 Nie. Syn nemal ani dva roky a uz nesedel v kociku, dcerka do 2.5roka.

patka06
21. máj 2019

To už by som nekupovala kočík ....trojročné dieťa už zvládne chodiť pešo.

diewcatqoo
21. máj 2019

Moj syn bude mat 2,5 a akurat dnes sme kocik predali a novy uz neplanujem kupovat.

hettinka
21. máj 2019

@katrin21 u dcéry som zrušila úplne kočík v 3 rokoch, u syna v 2 rokoch. Takze nie, v 3 rokoch by som nesla kupovať ešte jeden kočík. Skusila by som trojkolku s tyčou na tlačenie, odrazadlo na dlhšie trasy. A postupne už pekne po svojich. 3-ročne dieťa (ak je zdravé) už prejde veľa.

greeny
21. máj 2019

Ja mám mutsy nexo a odveziem v ňom 4,5 ročnú úplne v pohode. Na zahraničných stránkach som našla že je do 20kg.Mam ho pre najmenšiu ktorá je v ňom zase od narodenia nemala ani vaničku a strednú v ňom niekedy odveziem keď niečo rýchlo potrebujem

mon01
21. máj 2019

Nasa prva dcera mala kocik do dvoch rokov, teraz ma 3 a pol roka a presla peso 6 km turistiku cez hory, neviem si predstavit ze by som ju este do nedavna mala vozit,a este k tomu s bruchom,nakolko mame teraz uz pol rocnu druhu dcerku, tu tiez neplanujem vozit dlhsie, ale je go kazdeho osobna vec, novy by som vo vasom pripade ale urcite neriesila

katrin21
autor
21. máj 2019

@andy03 no ved to ,ze ma to laka a hlavne by bol spratnejsi do auta... ked niekam idem,napr
K nasim casto, tak by to pomohlo, keby je mensi, ako ten golfovy, co mam.. valco nie je velke po xlozeni ,ale stale je vacsie ako tn golfovy a uz mi to pride zbytocne zataz miesta v kufri auta a celkovo je tp velky kocik..,co je super, ale na obcasne vozenie uz aj zbytocny.

katrin21
autor
21. máj 2019

@evittam tak ale ona mi sedi.. a ked zahladi ze ju bolia nozicky, nosit ju nebudem
.

katrin21
autor
21. máj 2019

@hettinka joj trijkolka s tycou ani nahodou.to mi nevyhovuje..odrazadlo mame, do mesta ho nenosim a ked beham a vybavujem, je mi lepsie ked sedi a ja fujazdim tempom draka..😉

katrin21
autor
21. máj 2019

@greeny mne sa velmi paci a je malinky po zlozeni a aj kamoska ho ma a odporuca..

katrin21
autor
21. máj 2019

@mon01
@diewcatqoo
@patka06 baby, ja som pri prvej mala len golfky, dokonca nepolohovatelne a bez striesky😂 od 1.5r.
Dnes je to pre mna nemyslitelne, ako som mohla...zijem inak ako pred 15r ked ona mala 3r a tato druha dcera fakt nechce tolko chodit... isli sme v januari do Zakopaneho a nevzali kocik... ze bude sneh a sanky mame...
. Cely cas nam prsalo a malu muz nosil na rukach a koni po meste,otras.., lebo jednoducho plakala ,ze nevladze chodit... su deti,co chodia kilometre a su deti, ktore prejdu len kusok.. chapem tie, co nechapu, co riesim..tiez som kedysi nechapala.. 😉
Ja viem,ze urcite este kocik potrebujeme .. v tomto mam jasno.
Teraz ide len o to, ktory si nechat... totiz ten golfovy horsie zvlada teren,co tu mame.. a valco to zvlads s prehladom jednym prstom,akurat mi je uz zbytocne velky....
Tak preto zvazujem kupu ineho..kludne z baxarika, nemusi byt novy..novy len v zmysle " iny"😉.
To nexo viem kupit okolo 200e. A ved zas by sa predal potom...
Z tychto dvoch jeden predam za 90e z fleku hned.. valco mozno 220 by sa dalo. Hmmm..

patka06
21. máj 2019

@katrin21 súhlasím, že dnes je všetko iné, aj deti sú pohodlnejšie a žiaľ rodičia ich v tom podporujú

katrin21
autor
21. máj 2019

@patka06 vies co nie, nepodporujem.. chodime kolko sa da..ale ked bude revat a ja potrebujem ist rychlo s 1 konca mesta na druhy, tak sa nebudem nervacit ani si zatazovat moj uz tak bolavy chrbat s nosenim jej... fakt to mi za to nestoji.😉. A to nevravim ako by som sa upachtila a spotila a celkovo nevladzem nositv16kg a veci k tomu.. na kratke presuny do mesta kocik ani neberiem..ale ked viem ,ze idem na x hodin a viac miest, tak ano...aj ked mozno 3/4casu ho tlacin a 1,/ 4 casu sa vezie..😉

Inak ja prave nie som typ matky, co detom ustupuje.. aj starsej nerobim taxikara 😉, chodi od mala busom atd.. ale toto je skor o mojom pohodli a klude . Mam 42r a uz urcite veci odmietam robit a zivot si chcem ulahcit,ked sa da.

janka0509
21. máj 2019

@patka06 podla mna nejde o to, ze by to bolo pohodlnejsie len pre dieťa, ale aj pre maminku. Ja napriklad veľa chodim peso, aj nakupovat, aj na dlhsie trasy a casto sme vonku aj 4 hodiny. A von chodim aj ked prší, fuci, ja s dazdnikom, maly v kociku s pláštenkou. Teraz bolo dost blbe počasie, neviem si predstaviť sedieť cely den doma. Syn chodi aj na odrazadle von, ale ked idem robit pocas prechádzky, sucasne aj vacsi nakup, alebo prsi, tak beriem kocik. Ale v juli sa nam narodi bábätko, tak starsi uz bude mat hold smolu a pravdepodobne aj mna to troska obmedzi, hlavne teda pocas skaredeho pocasia, ked ja kedva udrzim dazdnik.

katrin21
autor
21. máj 2019

@janka0509 mozes kupit skate ku kociku😉 .

sasanka33
21. máj 2019

Ja som teraz kupila novy a mala bude mat 2 roky, a to mam z minuleho roka novy Britax, ale teraz mi ucarovali golfky Elodie d. Povedala som si, ze este raz v zivote si chcem kupit novy kocik 😁 Mala rada chodi peso, ale kedze z domu do mesta chodievam peso, tak to by urcite mala nezvladla a kocik potrebujem. Ak chodievas vela peso a maly sa rad vozi v kociku, tak si ho kup.

janka0509
21. máj 2019

A este dodam, ze keby byvam na dedine, kde ju celu prejdem za 20 minut, tak tiez kocik nepotrebujem. Sestra, aj moja mamina, svagrova, svokra tak byvaju, tam fakt kocik netreba. Ale v meste kde je viac možností, sa mi bude tiez tazko vzdávať kocika. Hlavne ked auto ma manzel v práci, a zase nebyvame ani v Ba, ze by sme sa vozili busom.

janka0509
21. máj 2019

@katrin21 hej to chcem kúpiť, len som rozmyslala, ze keby prší, ze ci na neho nebude prsat, alebo ako to urobim s tou plastenkou . Vsak uvidim, ked namomtujeme ten skate, ako to bude vyzerat. Prinajhoršom sa prechádzok a vybavovaciek v dazdi vzdam.

katrin21
autor
21. máj 2019

Napr. Minule vylet Neusiedlersee.. chodila peso, skakala na trampolinach lozila po preliezkach, ale ked sme po 4h odchadzali, uz bola unavena a sadla si... to je to valco na fotke.

katrin21
autor
21. máj 2019

@janka0509 hmm.no asi jedine dlhy prsiplast..

janka0509
21. máj 2019

@katrin21 veru aj tak by sa dalo. Sice ked troska fuka, slaha ten dážď do tvare, ale v prípade núdze vydrzi .

patka06
21. máj 2019

@katrin21 myslela som to všeobecne, áno sú niekedy situácie kedy by sa kočík hodil. A máš šťastie, že ti tam dieťa sedí.
U nás od dvoch rokov žiadny kočík, uznávam cesta, ktorá s kočíkom trvala 10 minút bola bez neho hodinová, ale musela som si postupne zvyknúť a potom to už šlo. V troch išla dcéra do škôlky a potom som všetky veľké nákupy a pod. riešila bez nej.
Krásne fotky ak kočík je pekný a myslím, že ti poslúži ak ho ešte budeš potrebovať, nový by som už fakt neriešila

katrin21
autor
21. máj 2019

@janka0509 presne v rámci dediny ani ja kočík absolútne nepotrebujem ale! Bývame na jednom konci dediny a na druhom konci dediny je ako v s krásnym ihriskom pre deti a je tam veľmi krásne prostredie celkovo na posedenie a často a radi tam chodíme. Keďže v obci bohvieaké ihrisko nemáme tak je to také príjemné miesto kde by som kľudne chcela chodiť aj tri štyrikrát do týždňa ešte celé toto leto. Keďže je to asi dva a pol km od nášho domu kôru asi pol hodina tak s malou by mi to trvalo strašne dlho kým by som tam prešla A chcem tam chodiť peši pretože chcem urobiť denne aspoň 10000 krokov. Tam a naspäť po bránu je to v 4000 krokov čo som namerala.
Ak chcem aj niečo spáliť tak je fajn malú posadiť a šľapať tých dva a pol kilometra v svižnom tempe .... A to mám dobrých 25 minút takej stredne rýchlej ale skôr rýchlej chôdze.😉 čiže opäť je to o mne že ja chcem nejaký pohyb a k tomu potrebujem tú malú posedieť do kočíka a ísť.... Lenže sú to rozbité cesty a s tým golfovým to je dosť náročné. Valco super zvlada..
Možno nakoniec predsa len predám ten malý a nechám si to Valco , aj keď zase na cestovanie mi je zbytočne veľké..
Proste bije sa to vo mne každé má svoje plusy aj mínusy.

katrin21
autor
21. máj 2019

@patka06 Asi to tak aj dopadne ... No veď uvidíme.. asi ten rozum zvíťazí..

katrin21
autor
21. máj 2019

@sasanka33 tak v dvoch rokoch určite ešte neváhaj Ja som si v podstate toto Valco kúpila keď mala mala rok a trištvrte a teda síce ho používam na striedačku s tými Golfkami,ale som veľmi rada že som ho kúpila. Skvele jazdne vlastnosti,aj pohodlie dietata.👍
Čo sa týka Elodie Details tak ja osobne Tento typ golfiek vôbec neodporúčam. Sú síce dizajnovo krásne a Chápem že po nich túžiš, aj ja som túžila. Potom čo som ich Však vyskúšala od susedy len tu u nás po rovnej ceste pred domom tak ma chuť hneď prešla. Oproti obom mojím kočíkom, a inym co som skusala, sa vozia naozaj strašne ťažko a obyčajná otočka do protismeru alebo jemná zákruta bola taká že som mala pocit že sa veľmi musím narobiť , aby som ten kočík dokazala manévrovať.. za mna teda ED nie, z praktickeho hladiska.. a to som teda poskusala fakt velmi vela kocikov
..😉 Určite si kočík ešte kľudne kúp ale zváž teda že či zrovna túto značku sú aj iné podobné a voziť sa ľahšie.

katrin21
autor
21. máj 2019

Mi v tom prispevku o tych 10000 krokoch skomolil mobil vetu , ze na druhom konci dediny je golf... a tam chodime.