Zirkónové korunky na predné zuby

anezka38
8. jún 2021

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či mi viete poradiť, dnes mi nalepili zirkonove korunky na predné zuby. Sú naozaj krásne ale zubárka mi ich urobila veľké (teda dlhé) aj napriek tomu, že som jej to povedala. Chcem sa opýtať či sa budú dať ešte korunky zbrusit aj keď sú už nalepené alebo sa s nimi nesmie už nič robiť ? Dakujem vopred

domuska11
9. jún 2021

@anezka38 ahoj, ja ti neodpoviem na tvoju otázku ale tiež čakám na nasadenie koruniek. Mne spomínali nejaké cementovanie,že ich nasadia na skúšku či to všetko sedí. Tebe toto tiež robili ? Aku farbu si si vybrala ?

heleninamama
9. jún 2021

@anezka38 Najskôr ich mala nasadiť dočasne, po 1-2 dňoch ich znovu dať dole a upraviť na 100% - vizuálne aj funkčne. Takéto drobné úpravy robí priamo samotná zubárka v ordinácii, nie ten, kto zuby vyrábal.

domuska11
9. jún 2021

@heleninamama to dočasne nasadenie je asi pod to cementovanie,aspoň ja som tomu tak pochopila 😆

heleninamama
9. jún 2021

@domuska11 Môže byť, neviem odborný názov, ale takýto bol postup u mňa. A švagrina je zubárka a keď som sa jej vopred pýtala, tiež hovorila takto. A farba na tie zuby sa nevyberá - mne ich priamo u zubárky fotili a fotky šli aj s odtkačkami k zubnému technikovi do výroby, aby boli rovnakého odtieňa ako vlastná sklovina. A fakt sú úplne ako moje vlastné.

domuska11
9. jún 2021

@heleninamama ja som si vyberala, prikladali k spodným zubom odtieň. Čo si mám všímať keď mi ich dajú na skúšku ? Ako sedia ?

heleninamama
9. jún 2021

@domuska11 Mne ich nasadila a potom som zahryzávala do takého papierika a na ňom presne videla ako sedia a podla toho obrusovala a dolaďovala detaily. A samozrejme, kázala mi opakovane zahryznúť, zacvaknúť zuby, prejsť si spodným-vlastnými po rube tých nových a pýtala sa, či mi niekde niečo netlačí.

domuska11
9. jún 2021

@heleninamama keď počujem obrusovanie tak sa mi chce vrac

domuska11
9. jún 2021

@domuska11 vracať - oprava 🙂

heleninamama
9. jún 2021

@domuska11 Nebolí to vôbec, veď to nie sú Tvoje zuby. 😂 A keď si už prežila brúsenie vlastných, toto je nič. Nepríjemný je akurát ten zvuk a boleli ma celé ústa z toho, ako som ich musela držať otvorené. A zas je lepšie, keď to urobí poriadne, lebo komu by sa tam chcelo ísť zase o pár dní niečo riešiť?
Mne fakt sadli dobre a cca o 4-5 dní som aj zabudla, že sú to korunky.

domuska11
9. jún 2021

@heleninamama veď jasne nech je to všetko ok , aj za tú bolesť a peniaze hlavne 😆 ja som mala minulý týždeň brúsenie,tak čakám každú chvíľu keď zavolá technik. Lebo chodím ako zombie 😆

heleninamama
9. jún 2021

@domuska11 A to Ti nedala ani provizórne zuby? Mne áno, lebo tie obrúsené zuby boli extrémne citlivé / alebo ja som bola extrémne precitlivená.

domuska11
9. jún 2021

@heleninamama nič nemám, nechcela som , uz to citlivé tak nieje len tá strava. Koľko ti trval celý ten proces ?

heleninamama
9. jún 2021

@domuska11 Zbrúsila mi naraz všetky 4 predné a hneď v ten deň nasadila provizórne. Tie vyrobila ona v ordinácii (predtým som tam bola viackrát, lebo v rámci nosenia rúška som si dala generálku všetkých zubov a brala mi aj odtlačky). Na zirkonové korunky som čakala 3 týždne (vraj mali veľa zákaziek a zubárka ma presvedčila, že to musí robiť práve tento technik, nikto iný). Potom mi ich nasadila dočasne a o 2 dní natrvalo. Odvtedy som u nej nebola - je to cca 6 mesiacov.

tukino1
9. feb 2024

Dobrý deň , prosím kto vie dajú sa maličko obrúsiť zirkónové korunky po nasadení? Ďakujem krásne

frzeiovn
25. apr 2024

Ahojte, zapíjam sa ešte do témy, mám tiež korunku na dočasnom cemente je to jednotka, ale by som ju ešte chcela dať opraviť bolo by to možné? No technikovi...

frzeiovn
25. apr 2024

@tukino1
Ahoj, ako si dopadla s korunkou, ja mám tiež momentálne nervy, lebo nie som 100% spokojná, chcela by som to dať ešte opraviť...