Zdravý životný štýl po 30 roku života

bimac
3. feb 2013

som matka 2 detí, pracujúca,túto zimu som začala športovať intenzívnejšie aj s manželom nakoľko deti podrástli, veľmi nás oslovili bežky a chcela by som v preferovaní pohybu aj ďalej pokračovať, možno nejaká posilňovňa alebo niečo podobné...máte nejaké podobné skúsenosti?

stano4000
3. feb 2013

ja som este pred 30 zacal behat, trosku zmenil jedalnicek (aj ked manzelka tvrdi ze velmi nie), otuzujem sa. vazil som cca 92 kg, ked som zacal behat, dnes mam 84. najviac sa mi to prejavilo na mojej imunite. mam leukopeniu,trombocitopeniu a dost casto som maval problem s virozami, hlave ako decko. posledne dva roky som nemal ani pocas chrikoveho obdobia velke problemy (aj ked je pravda ze akurat som doma PN - ale choroby maju dnes ovela kratsi a lepsi priebeh ako niekedy).

zmena zivotneho stylu je najma o zodpovednosti voci sebe, nespoliehat sa na lieciva(alebo na tie dristy okolo tych pavied, ktore znu velke uspechy medzi ludmi - homeo, energo a neviem ake patie). je to najma o prevencii, zmene jedalnicka a najma postoju ku zivotu.

wena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bimac
autor
4. feb 2013

@stano4000 presne ako píšeš, je to o zodpovednosti voči sebe, som zdravotníčka takže ako píšeš aj o imunite, máš úplnú pravdu, a s tou váhou, ktorú si mal pred tým, ako si začal behať, asi tak nejako je na tom aj môj manžel, hlavne on chce schudnúť a ja som s ním len začala zdieľať šport /bežky, lyže/ a aj po psychickej stránke príde človek na úplne iné myšlienky...práve by som sa chcela spýtať aj na aspoň miernu zmenu jedálnička, my sme zaradili dostatočný pitný režim, viac ovocia a zeleniny aspoň pre začiatok...tak rýchlo sa uzdrav, keď si momentálne PN

bimac
autor
4. feb 2013

@wena super tak nejako začíname aj my okrem zimných športov cvičenie doma, chceli by sme aj chodiť do posilky, len ten náš drahocenný čas, práca, domácnosť, ale až v 32 rokoch som prišla na to, že je treba venovať sa aj sebe...tak ešte píšte a motivujte....vďaka za príspevky

stano4000
5. feb 2013

@bimac no zmena jedalnicka znamenala u mna skorej uvedomovat si ze jest treba ked nie 5 krat denne tak urcite 3 krat a hlavne nezabudnut na obed. vecera max do 17 hod. obed max do 13 hod. a zaradil som do svojho jedalnicka pravidelne kapusta, cvikla, konopny olej, vlakninu (strukoviny), proso, rozne taketo vychytavky co nase stare mami jedli bezne a co su prirodzene pre nase svk okolie.