Vankúš podporujúci krčnú chrbticu

1. jan 2023

Už som zúfalá, potrebujem poradiť najlepší vankúš na krčnú chrbticu, také tie "dvojvlnkove" mi nevyhovujú a už si neviem rady, deň čo deň vstávam z migrénou.
Cvičím, chodím pravidelne na masáže, robím všetko správne ale už to nedávam nič nepomáha. Viete mi prosím poradiť aspoň ten vankúš? Ďakujem

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikpa
1. jan 2023

Skús úplne bez vankúša alebo môžeš mať aj zlý matrac

nikpa
1. jan 2023

@bilberryday tento som skúšala a bola to katastrofa 🙈 možno pre niekoho dobre a aj mu to pomôže ale mňa nie že bolel krk a hlava ale ani centimeter na stranu som neotocila hlavu. Skúšala som viac dní na ňom spat ale žiadne zlepšenie.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. jan 2023

@bilberryday no ja mám váhu hlavy+ krku na temene hlavy, preto ma to bolí. Nemám podopretý krk. Máme doma vankúš v tvare srdca, do medzery si dám krk a vankúš postavím "na stojáka", čiže mám hlavu viac menej vo vzduchu to mi veľmi pomáha, ale tak sa nedá spať celú noc.

nikpa
1. jan 2023

@bilberryday jasné, chápem že každému vyhovuje niečo iné. Treba skúšať. Ja nespím bez vankúša ale muž áno a veľmi si to pochvaľuje. Skúšala som to ale celú noc som mala pocit, že mi padá hlava dozadu a spím z kopca 🙄😃 teraz mám úplne tenký vankúš, žiadny extra na krčnú chrbticu a zatiaľ robí najmenej škody.

nikpa
1. jan 2023

Asi viem ako to myslíš. Proste potrebujes uľaviť krku, podoprieť ho na celú noc. Jediné čo ma napadá je tá podpera okolo krku čo sa do auta použiva si dať okolo na krk a ľahnut tak ešte na normálnu podusku. Ale to už sú také extrémy vymyslené. Snáď niekto poradí niečo overené.

lilyianka
1. jan 2023

A matrac máš aký? Tvrdosť?

martinka17
2. jan 2023

mávala som podobné stavy, denne bolesti hlavy, pocity na zvracanie, závraty.... menila som vankúše, matrace, cviky, masáže... pomohlo až cvičenie SM systémom, väčšina problémov je úplne preč. Takže neviem čo presne cvičíš, ale ak si SM ešte nezačala, odporúčam.

h2
2. jan 2023

Moja mama má vankúš z pohánkových (alebo nejakých iných, teraz si nie som istá) šupiek. Nevie si ho vynachváliť. Aj mne taký kúpila, len ono to pri pohybe hlavy šuští. Mama hovorí, že sa na to dá zvyknúť. Mne to vadí, tak ho nepoužívam, ale ja zase s krčnou chrbticou nemám problémy, alebo len málokedy. Tak na tom mojom vankúši spí mama, keď je u nás.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snehovakralovna
2. jan 2023

@autorka,podobny problem riesim aj ja. Cvicim uz niekolko rokov /nie SM system/ no v poslednom obdobi ma bolieva krcna chrbtica. Minuly tyzden som bola u fyzioterapeutky na masazi,ta ma tak bolestivo postlacala,ze odvtedy viem spat iba na chrbte a zaspavam a vstavam s bolestami. Dakujem za taku masaz. Vankus mam len obycajny, skusim kupit nejaky zdravotny-netusim aky. Matrac mam novy,nevylezany, tvrdsi taky mi vyhovuje. Viem sa vcitit do tvojej koze.😪

lyci
2. jan 2023

tiez mavam caste migreny. na tych dvojvlnkovych som spala skoro 20 rokov a potom mi zacali vadit. mam doma asi 10 vankusov specialnych a kazdy mi po case zacne vadit, taknich striedam, ale stale ziadny nie je topka. a musi byt na boku zrezany, lebo tiez musim mat podoprety aj krk a mam ho az po plecia napchany
minuly tyzden som drzala tento v ruke a musim si ho ist kupit. to bola parada. z elastickej peny som este nemala
https://www.sconto.sk/produkt/anatomicky-vankus...
a este som zvazovala z tychto vyskusat
https://www.oveckarna.sk/tvarovane-vankuse/