Týždňová bolesť hlavy - strach z nádoru

zuzik16
10. nov 2013

Ahojte,

chcela by som vás poprosiť o pomoc.

Mám 20 rokov a obrovský problém s bolesťou hlavy. začala ma asi pred týždňom bolieť hlava a doteraz to neprešlo. v pondelok sa chystám k lekárovi ale chcela by som vedieť aj Váš názor.

Ide o nepatrnú bolesť hlavy ale dlhotrvajúcu. je to taká tupá bolesť. zozačiatku ma pobolievala hlava na rôznych miestach ale hlavne vľavo. teraz pocitujem bolesť hlavne na temene alebo za uchom alebo sem-tam ma bolí ľavý spánok. zatial to nie je nič prenikave, nemusim si dávať kvôli tomu nič od bolesti, neobmedzuje ma to v žiadnej činnosti ale strašne sa bojím, že mám nádor na mozgu, pretože predtým ma hlava nezvykla bolievať.

nemám problém zaspať, mám pocit že pri ležaní mi je trošku lepšie.

v pondelok sa chystám k lekárovi, ale chcela by som vedieť aké vyšetrenia by som mala absolvovať a koľko sa pri tých úkonoch čaká.vopred dakujem veľmi pekne za vaše názory a rady.

anjelicek26
10. nov 2013

@zuzik16 - k lekarovi chod urcite co najskor. Okrem nadoru mna hned napadne aj aneurizma (pise sa to tak?) Kazdopadne ti moze prasknut zilka v mozgu a krvacanie do mozgu. Toto tiez sprevadzaju silne bolesti hlavy. Neignoruj to urcite. Na pohotovosti by si necakala vobec a to je to, kam by som isla. Na prijem do nemocky.

kveta
10. nov 2013

@zuzik16 Ked si das ruku pevne na zahlavie a pevne si ho masieujes, bolest sa meni? Pri masirovani svalov vzadu na krku sa meni?

happyfrog80
10. nov 2013

@zuzik16 Zuzka nemusi to byt to najhorsie,ja som zdrava jak rybka a tiez sa mi stalo ze na v kuse 2 tyzdne bolela hlava ale bez prestatia ,nikdy predtym ma nebolela a bolo to zo stresu .Tupa bolest to bola v jednej casti nad celom myslim.Nikdy som neverila ze budem trpiet stresom,clovek ani nevie a je to tu.Homeopatika ma vzdy vyliecia.Aj maternica ma bolela 2 tyzdne v kuse a doktori povedali ze mam vsetko v poriadku.Nizky tlak som mala pol roka,tiez to bolo stresom.
Myslim ze to nemas co si myslis.To by ta zrazu nezacalo boliet ddnne .Mozes ist k lekarovi ale on ti da len tabletky na migrenu myslim.
Len mu nehovor ze si myslis ze tam je nador ta vysmeje,to tak zdraví ludia hovoria 😀 ked na nich odrazu pride bolest.Len sa obavas ze co to moze byt kedze nemas problemy.Drzim palce

zuzik16
autor
10. nov 2013

@anjelicek26 ale ide o to že to nie je silna bolest, skor taka dosť slaba ale aj tak mám strach.
@kveta nevieem posudiť či sa to meni, ale asi ani nie
@happyfrog80 a absolvovala si vtedy nejake vyysetrenia? dufam že to bude aj moj pripad, ale ja teraz nemam nejake stresove obdobie....no praveže moj lekar je taky že on hned vsade vidi nadory a rakovinu. ked som za nim sla, že mam hmatne vuzliny, pričom boli dosť male, hned mi bez okolkov povedal že môžem mať aj leukemiu a začal mi rozpraavať o jednom svojom paacientovi ktory na nu zomrel.

lucianeupauer
10. nov 2013

ahoj zuzik, mam ten isty problem ... mam 22 rokov a velmi ma bolieva hlava ... ale nieje to tym ze by som mala nador ... ale tym ze mam migreny .... a velmi silne a ide mi ta bolest od zadu az k celu a potom do oci ... a nemzem nic robit lebo aj vraciam pri tych bolestiach niekedy to trva aj tyzden aj pol ... takze hlavu hore ,,,,

freyjanr
10. nov 2013

@zuzik16 ahoj,neboj sa,bolest z nadoru nepride len tak z nicoho nic,ja som nador mala,viem co to je,bolievala ma 13 rokov...kludne to moze byt tym blbim pocasim aj mna z toho boli posledne dni a som si ista ze uz ziaden nador nemam 🙂

anima9
10. nov 2013

@zuzik16 Bolesť hlavy je tak neurčitý príznak, ktorý môže byť spôsobený hocičím. Pritom problém nemusí byť vôbec v hlave. Základ je byť v kľude, pretože stresom si len uškodíš. Aj tak to nijako neovplyvníš. Zajtra pobeháš po odborných vyšetreniach a pýtaj sa aj na neurológiu. Na neurológii si žiadaj pre svoj kľud aj CT mozgu alebo MRI mozgu. Uvedomelý lekár Ťa tam pošle aj bez požiadania, hlavne ak sa jedná o dlhodobejšiu bolesť hlavy. Možno si len meteosenzitívna, teraz je také hlúpe oblačné počasie. Meteosenzitívni sa teraz trápia bolesťami hlavy a migrénami. Nepýtaj sa iných, čo Ti môže byť, lebo ako som, už písala, je to veľmi neurčitý príznak. Ani lekár Ti nedokáže povedať, čo Ti je, len na základe to, že mu povieš, že ťa bolí hlava , ale urobí anamnézu, odmerá tlak, ....atď. Zajtra choď k lekárovi a nedaj sa odbiť🙂 Ja verím, že všetko bude v poriadku.

janielikk
10. nov 2013

normalne si ma rozculila, aka si cintlavka, mna bolela hlava 9 mes. vkuse, nic nezaberalo, ani lieky, ani obklady. Bolest bola stale v tom istom mieste.
Mam tam nejake nalezy, no tazku hlavu si z toho nerobim, ma to skoro kazdy.
Bola som na vsetkych neurologickych vysetreniach, ake sa v ZA daju absolvovat, vratane magnetickej rezonancie.
Nakoniec pomohla rahabilitacia, pravidelne cvicenie, parafinove zabaly a elektrika.
Dnes uz neviem, co to bolest hlavy je, a modlim sa, aby som ju uz nikdy nezazila, to bol neskutocny stav, kedy sa mi nedalo jest, spat, lezat, sustredit, normalne existovat. To bola bolest, ze by som z okna skocila bez zavahania, len nech sa to uz preboha skonci.
Zapamataj si dve veci: 1:, NADOR NA MOZGU NEBOLI, na mozgu sa totiz nenachadzaju receptory, ktore prenasaju bolest, zacne boliet az ked je taky velky, ze tlaci na lebku, ale s tym sa spajaju aj zavraty, hucanie v usiach, poruchy videnia a vnimania.
2., ked NIE SI SPOKOJNA S LEKAROM, VYMEN HO ZA INEHO okrem ineho aj v ramci zachovania dusevneho zdravia 🙂

zuzik16
autor
11. nov 2013

@freyjanr ahoj, a ake ine priznaky si mala? a o aku bolest islo?

dakujem vam všetkym za nazory a rady, dufam že to naozaj nie je nič vážne. Práve sa chystam k doktorovi tak uvidim čo mi povie.

Dám Vám vedieť. Držte mi palce.
@anima9
@freyjanr
@lucianeupauer

happyfrog80
11. nov 2013

@zuzik16 ja som to vobec neriesila cez dokiho,akorat kamosovi obvodakovi som to pisala a on mi sam napisal ze on mava dvojtyzdnove migreny

babulka82
11. nov 2013

@zuzik16 mna presne takto boli hlava už tyžden,ale mam pocit že je to z krčnej chrbtice.Niekedy sa mi to stava.Dnes idem na masaž uvidim či pomože.Piješ dost vody? Aky maš tlak?

pragmaticka
11. nov 2013

@zuzik16 Ahoj. Neboj sa a nemysli na hluposti. Tiez som mala pred par rokmi tupe denne bolesti hlavy, ja som nemohla ale ani poriadne spavat a bolest som mala non-stop. Zacala ale z nicoho nic. Ked som prisla k obvodnemu doktorovi tak prve co sa ma spytal ci neberiem HAK. Potom ma poslal na ct, aby vylucili nador. Ked ziaden nador nenasli, sice som sa velmi potesila no bolesti nezmizli, ba este sa to zhorsilo bo mi v nemocke po ct vysetreni neurolog do krku napichal asi 5-7 injkekcii, co celu situaciu este zhorsilo (nedaj si prosim nic pichat do krku, aj tak to nepomoze). Nakoniec som isla ku jednemu vybornemu fyziotherapeutovi a ten mi hned pomohol. Mala som zablokovanu krcnu chrbticu a bolest mi vystrelovala do hlavy. Takze to bola moja skusenost s bolestami hlavy.. drzim palce u teba, no uvidis, na 99% to nie je ziaden nador! 😉

alex31
11. nov 2013

@zuzik16 ... moj kamarat ma taketo bolesti uz aspon 10 rokov .... absolvoval vsetky mozne aj nemozne vysetrenia .. tiez bolo podozrenie na nejaky nador alebo nieco podobne ale nic sa nikdy nepotvrdilo akurat ze ma na hlave nejake trosku viac rozsirene cievky ci co a z toho ho to pobolieva ... najhorsie je to ked sa meni pocasie alebo je presne take ako teraz .... na bolest ako vravi si postupne zvykol ... na predpis ma aj nejake lieky ktore moze v pripade uz naozaj velkej bolesti brat a funguje normalne dalej ... niekedy hovori ze ho to neboli vobec .. niekedy zas o nieco viac ... ale nikdy mu nic nebolo potvrdene ... ziadna vazna diagnoza .. len tie cievky .... a ako tu uz aj bolo napisane ... rakovina alebo tieto nadory vraj nebolia a mnohokrat sa odhalia len tak "nahodou" pri uplne inom vysetreni 🙂 .... ale urcite k lekarovi by som zasla a uz len drzim palce aby nase dohady boli potvrdene a nebolo to naozaj nic vazne .... mozes potom napisat ako to skoncilo u doktora .... co povedal ...

lucianeupauer
11. nov 2013

silne bolesti ... snajskor paleni potom pichlava bolest a to som uy vedel ze je zle ...

zuzik16
autor
11. nov 2013

@happyfrog80 dakujem velmi pekne za podporu.

@babulka82 no aspon nie som sama čo ma boli hlava. a mas celodenne bolesti? a na ktorom mieste ťa to boli...myslim že aj ja vyskusam nejaku masaž, možno to pomože. držim ti palce nech to čím skor prejde a nech to nie nič vážne.

@pragmaticka
@alex31 dakujem aj vam za skusenosti, ste zlate vsetky že ste sa ozvali.

Už som od doktora doma, zatial mi nič take nepovedal, len to že vacsina bolesti hlavy je z krčnej chrbtice a poslal mana rtg krčnej chrbtice a dutin. tak uvidime.

froschka
11. nov 2013

@janielikk poopravim ta !
V závislosti od typu nádoru, jeho veľkosti a lokalizácii môže vykazovať nádor na mozgu príznaky rôzneho charakteru. Medzi celkové príznaky rakoviny mozgu patrí bolesť hlavy spôsobená zvýšeným vnútrolebečným tlakom (tzv. syndróm intrakraniálnej hypertenzie). Intrakraniálny tlak sa zvyšuje v dôsledku rastu nádoru a hromadenie tekutiny v jeho okolí. Povaha bolesti môže byť rôznorodá.
Viac tu http://www.biomol.sk/choroby/rakovina/rakovina-...

froschka
11. nov 2013

@zuzik16 ja som mala tyzden tiez bolest hlavy ale uplne ineho druhu a charakteru tiez som mala strachy ale vraj to bolo iba z mojej chudokrvnosti - nedokysliceny krvny obeh v dosledku nizkeho hemoglobinu a zeleza. Po nasadeni liekov na upravu chudokrvnosti mi to preslo

babulka82
11. nov 2013

@zuzik16 ja som sa včera objednala na masaž a od vtedy ma neboli ta hlava sprosta 😀 inak ma bolela asi 5 dni v kuse tak ako teba. Neboj nebude to nič važne 😉 ale ja som včera s nou krutila a tak som si pritahovala hlavu k pleciam a nejak mi tam prasklo,asi to mi pomohlo.Podla mna je to len krčna chrbtica.Teda u mna.

freyjanr
11. nov 2013

@zuzik16 zahmlievalo sa mi pred očami,ked ma chytili bolesti videla som dvojmo a vracala som,držím palce.neboj všetko bude ok

zuzik16
autor
11. nov 2013

@babulka82 ahoj mne sa zda ze mi je trochu lepsie čo sa tyka tej hlavy, ale sa mi zase dnes trochu točila hlava, mala som taky zavrat a nebolo mi dobre...lenže sme mali doma dosť teplo tak dufam ze z toho a ze sa to nebude opakovať.

@freyjanr a uz si teraz v poriadku?..a tie nevolnosti trvalii dlho?

freyjanr
11. nov 2013

@zuzik16 dlho,13 rokov...mala som zlú neurologicku.tvrdila ze simulujem,,po zmene neurológa sa zistilo ze je to tak akútne ze ma za tyzden operovali.potom som mala nejaké komplikácie a bola som pol roka v nemocnici.ale počas operácie mi to pekne vyčistili a odvtedy nemám žiaden problém...co ti povedal dr dneska?

zuzik16
autor
12. nov 2013

@freyjanr ahoj, tak to mi je lutože sa to tak dlho ťahalo, a mala si to zhubne či nezhubne?

a bolesti si mala len na jednom mieste alebo na viacerych?

no povedal mi že to može byť aj z chrbtice a poslal ma na rtg...potom ma do večeraskoro nič nebolelo...ale dnes mi je zase horsie...dokonca ma to boli aj na inych miestach...a na rtg možem ísť až ked mi začne menstruacia....

freyjanr
12. nov 2013

Nezhubne chvalabohu 🙂 mna bolela hlava na spankoch a tu cystu som mala vzadu napravo

zuzik16
autor
20. nov 2013

ahojte žienky..dlhšie som sa neozvala, ale pochodila som viacerych doktorov..bola som na rtg krčnej chrbtice a dutin, a aj na neurologii...neurologička ma poslala na CT a som objednana o tyzden...ale ale strasny strach...aj z vysledkov ale aj z toho žiarenia...mate niektora skusenosti s CT?

kveta
20. nov 2013

@zuzik16 Ahoj. Je to pohodicka. Nepohnute polezis v tunely a je to.

zuzik16
autor
20. nov 2013

@kveta ahoj, a čoho ct ti robili? nemala si potom nejake nasledky?...vies bojim sa či to nevyvolava nadory,,,kadečo som totiž čitala, aj doktor na ct mi povedal že je to nebezpečne ale že ked treba tak treba

kveta
20. nov 2013

@zuzik16 Hlavu. Desat rokov dozadu. Bez nasledkov.

zuzik16
autor
20. nov 2013

@kveta aj mne maju robit ct mozgu.ale mam len 20 rokov a bojim sa...vraj to môže spôsobiť celoživotne zvysene riziko rakoviny

kveta
20. nov 2013

@zuzik16 Moze. Ale ak mas teraz rakovinu, nechces o tom vediet?

zuzik16
autor
20. nov 2013

@kveta ale ano...lem mam pocit ze mozno su moje problemy zhorsovane psychikou lebo stale na to myslim...tak preto vaham či tam isť alebo nie