Ťažké dýchanie

saimon653
10. apr 2023

Ahojte, v prvom rade sa ospravedlňujem, že som tu ohľadom toho už písal ale chcel by som sa teraz viacej rozpísať a bol by som nesmierne vďačný, ak by ste mi poradili, pretože si už neviem dať rady. Bude to asi na dlhšie čítanie ale chcem objasniť celý môj problém.
V júli 2021 sa mi stal úraz nosa pričom došlo k vybočeniu nosovej prepážky. Cca v októbri 2021 som bol na očkovaní proti covid 19 (nevravim že to s tým musí súvisieť, iba objasnujem situáciu). No a cca v novembri 2021 začali moje problémy s dýchaním. Akokeby som sa nemohol poriadne nadýchnuť s plných pľúc. Akokeby som nemal dostatok kyslíka. Veľmi nepríjemný pocit. Akoby ma niekto dusil. No a prebiehalo to celú zimu aj na jar. Viac menej to trvalo v priebehu celých dňoch. Drvivú väčšinu času sa mi dýchalo zle ako dobre. No a potom prišlo leto, dýchalo sa mi aj tak zle ale bolo to už oveľa lepšie. V auguste 2022 som podstúpil operáciu nosovej priehradky. Po operácii sa mi dýchalo celkom v poriadku. Ale mal som pocit a stále aj mám, že to nebolo dostatočne zoperovane a myslím ze pôjdem ešte raz na túto operáciu. Dosť často mám aj zápaly nosovej sliznice. A potom opäť na prelome októbra a novembra sa mi opäť zhoršilo. ( nevravím, že to musí súvisieť z ročnými obdobiami, možno som si to v lete len menej všímal, ťažko povedať). No a potom to opäť trvalo celú zimu až po koniec januára a potom to prišlo, závraty, točenie v hlave, celotelova slabosť, strach, hmlisté videnie, veľmi ťažké dýchanie, bolesť hlavy a podobne. Tak už som si povedal ze musím navštíviť lekára. Pochodil som všelijakých možných lekárov, začalo to tým, že mi boli spravené odbery a EKG to bolo v poriadku, aj tlak mám v poriadku. EKG mi bolo robené asi 4krat a stále bolo dobre. Tak som išiel na interne vyšetrenie, tam mi robili znova odbery, ekg, rtg hrudníka. Všetko v poriadku. Bolo som na rtg (NIE NA MR) tam bolo tiež všetko v poriadku akurat ze mám skoliozu, ale ta mi bola zistená už v detstve. Na skoliozu nijak necvicim, no bolo mi povedané ze skolióza je len mierna a ze by to z toho nemalo byť. Bol som na kardiologii, tiež všetko v poriadku, akurat ešte čakám za 24h holterom, ale vyšetrenie v poriadku. Bol som na neurologii, tam bolo všetko v poriadku, vyšetrenie bolo v poriadku, EEG a EMG tiež v poriadku, no a bol som aj na MR mozgu a tam zistili 1cm leziu v čelovej časti, ale tá vraj je v momentálnej situácii neškodná, je vraj dobre ohraničená a je na pozorovanie. Mám na začiatku júna kontrolné MR. Bol som aj na sone brucha a toto bolo tiež v poriadku. Na kardiologii mi bola pozretá aj štítna žľaza a tiež všetko v norme. Nebol som akurat na pľucnom, na ktoré som ale objednaný na koniec apríla 2023. A tiež som ešte nebol na MR chrbtice a na alergológii. Na pľucnom som síce bol ale to ešte pred rokom 22.4.2022 a nič sa nezistilo, spirometria v norme. Okrem toho som už bol asi na všetkom podľa mňa. A stále neviem z čoho to môže byť. Už som zúfalý. Je to strašne unavujuce a nepríjemne. Bolo mi povedané že to môže byt niečo psychické no ja nemám žiadne psychické problémy, akurat niekedy nedostatok spánku.

domkakvet
10. apr 2023

@saimon653 je to naozaj dlhe, citala som pomedzi riadky, ale skus viacej spat, psychika robi divy, to je pravda, ak to nepomoze skus vyhladat dobreho odbornika v ceskej republike, najskor prostrednictvom internetu.

evicka530
10. apr 2023

@saimon653 tetania na 99%. Ak sú všetky výsledky ok... EMG v norme? skus nasadiť vysoké dávky magnezia.

tanika
10. apr 2023

@saimon653 moze byt problem opuch slizníc v prínosových dutináchteeaz du alergie v plnom prúde , k tomu astma . Nie vstko je po co id a tetanus , psych. Problemy. Nemusite mat natalku ucoany noc len vsetky prinosove dutiny v nose spuchnu a je problem .

saimon653
autor
10. apr 2023

@evicka530 áno emg je v norme a aj minerály mám v norme, tak neviem či by malo význam nasadiť veľké dávky magnezia

saimon653
autor
10. apr 2023

@domkakvet áno ten spánok sa snažím už postupne upravovať, a vedela by si poradiť niekoho konkrétneho?

saimon653
autor
10. apr 2023

@tanika tak ono kvôli tej vybocenej prepážke mám suchu jednu dierku stále a takú ako keby začervenanu zvnútra, niekedy ma pali aj v nose pri dýchaní. Celkom sa mi dýcha nosom zle ale aj ústami ako keby som sa nemohol nadýchnuť z plných pľúc

evicka530
10. apr 2023

@saimon653 ja som si horcik dala vyšetriť, vsetko ok, emg mi vyskakovalo ledva mi pichol do ruky. Odporúčanie, horcik.
Este mi poradil doktor merať si okyslicenie. V čase, ked sa mi zle dychalo, s ruskom na ústach som mala 99%. To mi povedal, ze neni normalne =hyperventilacna tetania

saimon653
autor
10. apr 2023

@evicka530 ale ako vravím EMG som mal v poriadku a aj horčík, tak prečo by to mala byt tetania?

evicka530
10. apr 2023

@saimon653 Pisala som akurat svoju skúsenost s rovnakými priznakmi. Drzim palce s diagnostikou a nech sa polepsi

saimon653
autor
10. apr 2023

@evicka530 jasne rozumiem, ďakujem pekne aj tebe nech sa darí