Tampón a ťažkosti s dýchaním

30. mar 2022

Ahojte. Neviem ci to mam iba v hlave ale už sa mi to stalo viac krát pri nemsntruacii keď som mala tampón... Prvý deň v pohode.. Druhý deň keď sa mi menštruácia viac spustí a mam tampón tak sa mi z ničoho nič ťažko dýcha, vtedy mávam aj obrovské bolesti.. Takže tie 3 dni bolestivého krvácania mávam vložku co mi ale zase spôsobuje svrbenie ako nepríjemnosť, ale není to nejaké moc silné... No a dva dni pred úplným koncom zase môžem mať tampón.. Takže neviem ci je to psychikou alebo to mam iba v hlave, len keď to príde jee to nepríjemné 🙄🙄 vďaka za radu

lenvam
30. mar 2022

Vygoogli si toxický šok

panelacikova
30. mar 2022

a ako dlho ho tam máš počas tých silných dní?

kornelies
30. mar 2022

Menit tampon kazde 2 hodky, bolesti mas preto, lebo tampon je uz nasiaknuty a treba ho vymenit. (vlastna skusenost). Ma noc obycajne vlozky z lekarne, urcite nebudes mat svrbenie.

autor
31. mar 2022

@kornelies práveže je to hneď ako si ho vložim

autor
31. mar 2022

@lenvam googlila

simsalabim
31. mar 2022

Ja by som piradila skusit poharik. Oproti tamponu bezpecnejsi, prijemnejsi, ekologickejsi.

patus_2
31. mar 2022

Tiež by som ti poradila kalisok a ako poistku ku kalíšku alebo na slabšie dní menštruačné nohavičky. Môžeš vyskúšať aj látkové vložky, alebo aj jednorazové, ale nebielene. V obyčajných vlozkach a tamponoch je veľmi veľa chémie.

gabika8855
31. mar 2022

Ja ked som si pred par rokmi skusila dat tampon yiez som hned cela osivela zacalo sa mi tazsie dychat bolo mi na vracanie tocila sa mi hlava proste cele zle. Sestra mi neverila lebo jej nikdy nic nebolo a mama tiez nechapala a tvrdili ze si to len namyslam kym to fakt mama nevidela na mne ze som hned prisla do takehoto stavu. Tak som ich vobec nepouzivala po par rokoch som znovu skusila lebo som to potrebovala kvoli niecomu a cuduj sa svete nic mi nieje zrazu. Ale niekedy mam pocit ze mi zacina byt zase tak zle tak vyberiem tampon a uz v ten den len s vlozkou.

autor
31. mar 2022

@gabika8855 presne, kedysi som skúšala nič potom to nejak prešlo, potom zas som skúšala.. Len mňa všetko po vložkach neskutočne svrbí a to si mením často vložky.. A ten stav mám ozaj len vtedy keď ma boli aj brucho inak ho nemám takže je to divne..

Kalisok, ten som neskúšala, dole som dosť citlivá... A tie nohavičky no tie mi teda neprídu hygienické...

Ale Dkaujem za rady.

akvi
31. mar 2022

@gabika8855 mam to podobne.. presne take pocity, ako opisujes.. Tiez mi neverili ludia, ze je to mozne, ale bohuzial, je..

Kalisok mam, obcas si ho dam, ale tiez som sa s nim neskamaratila.. V dni, ked by som ho najviac potrebovala, som taka precitlivela, ze ma omina a nevydrzim to.. V ostatne dni uz prezijem s intimkami. No uz ked som vacsinu zivota zvladla s vlozkami, tak tych par rokov do menopauzy uz dako doklepem 😀

gabika8855
31. mar 2022

Ja som si vsimla ze po vlozkach mna len po niektorych svrbelo alebo ked som mala dlhsie menzes uz tak vtedy ...@akvi ja som sa este na kalisok neodhodlala nejako mam este voci tomu taky respekt alebo co lebo ved tampony ked nesadnu posunies ale kalisok ten nie 🤣....ale mozno skusim a tiez aj tie menstruacne nohavicky no neviem ja niekedy ani tamponu ked si ho musim dat nedoverujem a dam si radsej aj tenku vlozku este pre istotu a zas k tym nohavickam neviem si predstavit ist v praci an wcko a prezliect si ich lebo podla mna 8 -9 hodin ak ratam aj cestu z prace to nevydrzi ak ma zena silne ...ale neviem mozno sa mylim