Svrbiace strie po pôrode. Čo mám robiť?

mikeilla
9. mar 2011

ahojte dievčatá. Chcem sa opýtat či ste aj Vy mali problém so striami, pretože ja som 13.deň po pôrode a strašne ma tie strie svrbia až sú červené. Začalo to tak 2 týždne pred pôrodom. Poradte mi čo robit, lebo som zúfalá.

quaxi
9. mar 2011

aj ja mam uz par tyzdnov svrbiace strie, aj v prvom tehotku som to mala. Ked sa spravi nova stria, je cervena a na koncoch ma strasne svrbiace vyrazky. Nepomaha mi ziaden krem, ani len fenistil, len na chvilku Alpa. Ale po porode to rychlo prejde, tak uz budes mat coskoro pokoj. Strie asi do roka zblednu a potom uz budu biele.

deborah77
9. mar 2011

Ja nemám zatiaľ strie, ale na niektorých miestach, kde je napnutá koža veľmi svrbí. Natieram sa olivovým olejom, ale svrbí to aj tak.

jajusa11
10. mar 2011

tak ja mam ten isty problem uz tyzden..mam pocit ze na striach mam tzv. prhlavku....teraz som si dala na to sudocrem..a som pokojna jak babatko...a dufam ze to coskoro prejde...:D

mikeilla
autor
10. mar 2011

tak ho vyskúšam aj ja, zajtra idem ku kožnému lebo som sa vyhádzala po celom tele a svrbí to teda poriadne...

huty2111
11. mar 2011

Dievčatá, nechcem vás strašiť, ale telo zvykne svrbieť aj vtedy, ak máte zlé pečeňové testy. Vtedy je potrebné si kúpiť vitamíny na pečeň Flavobion, Lipovitan alebo Essenciale. Robili vám teraz niekedy odbery krvi?

milota164
11. máj 2015

ja som pouzivala Bepanthen krem proti striam, najlepsie je pouzivat ho od zaciatku tehotenstva ale pomaha zmiernit aj uz existujuce strie