Rehabilitácia kvôli bolesti chrbtice

enka81
14. apr 2024

Syn bol odoslaný obvodnou lekarkou na ortopedické vyšetrenie kvoli bolestiam chrbta. Ortoped mu odporúča rehabilitacie, po ich skonceni znovu RTG a kontrola u neho. Hladala som rehabilitacne centra v okoli bydliska, našla som viacere, ale súkromné. Maju zverejneny cennik. Moja otazka, plati sa rovnako, ci ide clovek na odporúčanie lekára ako aj , ked ide z vlastnej iniciatívy?

gemerka17
14. apr 2024

Ak máš výmenný lístok na rehabilitácie a pracovisko je zazmluvnene, tak to fakt môže byť zadarmo. Treba však rátať, že kvalita cvičenia cez poisťovňu je priam uboha. Nikto sa mu poriadne venovať nebude a tomu pracovníkovi je to zväčša jedno ako to syn odcvici. Cviky učia také základné, čo môžeš kuknúť na nete.

kamatopo
14. apr 2024

To sa treba opýtať v rehabilitačnom centre. Napr.my máme v našom súkromnom centre súkromné aj cez poisťovňu. Ak mám odporúčanie lekára idem cez poisťovňu ak si žiadam sama všetko si platím ja

enka81
autor
14. apr 2024
0silvia0
14. apr 2024

@enka81 na odporucanie ortopeda pojdete najprv k rehabilitacnej lekarke, ktora odporuci rehabilitacie. Samozrejme cez poistovnu.

enka81
autor
14. apr 2024

@0silvia0 mam to v odporúčaní, ale vymenny listok mi nedal. Bude ho treba? Lekara mame 50 km daleko, tak zase behat hore dole nie je sranda.

luccija
14. apr 2024

@enka81 polikliniky nemocnice robia rhb.Vacsina súkromných nemá zmluvu s poisťovňou, alebo nájsť fyzioterapeuta, ktorý to robí ako bokovku.U nás v dedinskej skupine si stále niekto dáva reklamu

falbala132
14. apr 2024

@enka81 staci odporúčanie. Prave som tak bola. A urcite treba využiť procedúry od poisťovne a k tomu si prípadne zaplatiť naviac súkromne.

gemerka17
14. apr 2024

@enka81 ak je v zavere od ortopeda, že treba rehabilitácie, tak tá veta stačí. To je v podstate vás výmenný lístok.
Veľmi záleží, či má syn bolesti chrbta spôsobené sedavim spôsobom života a riesi sa len svalový problém alebo ma skoliozu s väčším stupňom pripadne nábeh na ňu a je vo veku, kedy sa to môže rapídne zhoršiť.
V prvom príde to by mohli stačiť aj také šmejtne rehabky (využiť fakt, ak chcete ist nutne bez zaplatenia), v druhom zaplatiť kvalitného fyzioterapeuta (oplati sa investovať tie peniaze) a makať ako ďabel.

enka81
autor
14. apr 2024

@gemerka17 práveže on (17 rokov) je aktivny sportovec - plavanie, basketbal, a na neustale opakovane bolesti ho dr. poslala na rtg a nasledne k ortopédovi, ten nam vysvetlil, ze on tam, kde má mat prirodzene zakrivenie chrbtice, tak on ju nauplne rovnu a tam je problem.