Reakcia po podaní kontrastnej látky

21. mar 2024

Ahojte,dnes som bola na CT vyšetrenie,asi hodinu od podania kontrastnej látky mi bolo špatne, bolesť hlavy(trvá doteraz) nevoľnosť,potila som sa, unavená som stále. Je to možné? Stretol sa niekto s takouto reakciou. Nebolo to moje prvé vyšetrenie.

aurelia2000
21. mar 2024

Áno, aj ja to tak mávam. Zajtra ti už bude dobre, vydrž. Prijímaj veľa tekutín a polihuj.

sella38
21. mar 2024

Syn mal kontrast a tiez mu ostalo zle. Vraveli nam, aby velmi vela pil, aby sa to dostalo co najrychlejsie z tela von.

autor
21. mar 2024

@aurelia2000
@sella38 ďakujem Vám , áno pijem oddychujem,a už som aj pokojnejšia teraz 🙂 keďže sa mi to stalo prvý krát

akzuzs
21. mar 2024

Ahoj...môj oco mal zhruba pred 3 rokmi silnú alergickú reakciu(na jod)normálne sa vychádzal takými flakmi a svrbilo ho to a to bolo cca po 15 min.po vyšetrení v cakarni,tak ho hneď brali nazad a čosi mi dávali,aby to ustúpilo...odvtedy, keď ide na CT a má mať zas ten jod,tak mu vopred podávajú zas inú látku,aby sa to už neopakovalo.
Inak dovtedy nemal nikdy problém pri CT s tým jodom a potom zrazu toto...a to tých CT mal už veľa.

autor
21. mar 2024

@akzuzs fuha 🥺to mi je ľúto 🥺je to tak so všetkým,aj s liekmi, alergická reakcia sa môže prejaviť kedykoľvek 😔len ja som si myslela že na mňa niečo lezie

akzuzs
21. mar 2024

No...vieš ono je to tak,že v dnešnej dobe,kde všetko spracúvajú ako spracúvajú,si nemôže byť človek ničim istý...od potravín,liekov,oblečenia a vlastne všetkého...buď sa nás organizmus prispôsobí alebo nie a bude reagovať...

roxy2
21. mar 2024

Mňa svrbeli oči a do rána opuchli tak, že som ledva videla

janie7
21. mar 2024

@akzuzs Ja som mala niečo podobné, doktorka mi dala na to kortikoidy, potom sa mi akergická reakcia na druhý deň zopakovala a ostala som v nemocnici na diéte, lebo lekári nevedeli či je to alergická reakcia na orechovú tortu alebo nie🫣 Strašné, s týmto našim zdravotníctvom, pred tým som s ňou tiež nemala problém.

aurelia2000
22. mar 2024

@janie7 Čo je strašné na našom zdravotníctve? Mala si alergickú reakciu, tak ťa nechali v nemocnici a postarali sa o teba.

lucia147852
22. mar 2024

Môže jasne. Ja mám v papieroch od neurológa, že mi ju môžu podať len v mega nutných prípadoch. Nie len tak pre istotu. Pisal mi to, keď som šla na mr mozgu. Že čo potrebuje uvidi aj bez toho.

janie7
22. mar 2024

@aurelia2000 Lenže, lekári ma tam hospitalizovali kvôli tej torte, nie kvôli tej kontrastnej látke, aj keď som im hovorila viac krát, že to nemôže byť z tej torty v nehygienických podmienkach. Ja som zažila toľko negatívnych zážitkov s našimi lekármi, samozrejme česť výnimkám, že už som strašne skeptická.

sofoori
21. máj 2024

@lucia147852 môžem sa prosím opýtať, že čo na MRI skúmali? Ja mám ísť 3x na MRI kvôli vylúčeniu sklerózy multiplex a 2x som mala po kontraste kožné reakcie. Obávam sa však, že bez kontrastu nevyšetria čo potrebujú, pretože aj lekárka napísala kontrast do žiadanky.