Pulzovanie v uchu

kika858
28. sep 2023

Dobrý deň.
Už pár dní si všímam pulzovanie, príp. klepkanie (ťažko to popísať, ale je to skôr pulzovanie) v uchu- vždy len v pravom. Nejde o tlkot srdca. Väčšinou sa mi to stane po tom čo si zívnem, ale stalo sa to už aj mimo zívania. Množstvo a dĺžka pulzovania je rôzna. Väčšinou však ide o 4-5 pulzov, inokedy to trvá niekoľko minút avšak s prestávkami- pár pulzov, potom chvíľu nič, opäť pár pulzov… Ucho bolestivé nemám, ani žiadne iné príznaky alebo problémy. Stretli ste sa s tým niekto?
Ďakujem za odpoveď

miamia04
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denisakras
28. sep 2023

Skús si dať magnézium, mne to vždy pomôže, mávam to tiež občas.

zuzka565
28. sep 2023

Nechcem strašiť ale moja mamina tiež počula pulzovanie v uchu a zistili jej leukémiu. Ona už ku koncu to počula stále iba sem tam nie.

nikpa
28. sep 2023

@kika858 návšteva u ORL

mariaola
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariaola
22. jan 2024

@kika858 Ahoj kika, Prosím zistili ti čo to spôsobuje ? ja mám to isté. Nerytmické búšenie v pravom uchu, akoby tik svalov v uchu. Už to mávam len pri zívaní. Na chvíľu to prestalo, keď som bola chorá a brala ATB a Aspirin a zase sa to mierne vracia. Mám to 1 rok už.

kika858
autor
22. jan 2024

@mariaola Ahoj. Ja som si to zistila na internete.. vola sa to tinitus (prečítaj si na internete ohľadom toho🙂) a lekár mi to potvrdil. Predpísal mi MeniSerc. Už som to aj dobrala a všetko je v poriadku 🙂

mariaola
22. jan 2024

@kika858 teda a ja som bola aj u neurologa a dal mi Tebokan a nezabralo. Je to na predpis ?

mariaola
22. jan 2024

Mne zase obvidná že bušenie nie je tintinus ale neurologické to mi aj ušný potvrdil, preto som zostala bez vyriešenia.

mariaola
22. jan 2024

Ako dlho ste to mali ?

kika858
autor
22. jan 2024

@mariaola ano, je to na predpis. Ja som to mala kľudne aj pár rokov. Ale vzdy to bolo len také občasne že som tomu nevenovala pozornosť. Až potom sa to zrazu začalo zintenzívňovať a nemohla som kvôli tomu ani spat, strasne ma to rusilo. Takto som fungovala asi mesiac kým som zašla k lekárovi

mariaola
24. jan 2024

@kika858 a už sa to po dobraní nevrácalo ?

kika858
autor
24. jan 2024

@mariaola Stalo sa mi to možno že len 3x odvtedy a len pár takych slabých pulzov. Bolo to úplne zanedbateľne. Ale teraz už veľmi dlho nič

maria200981
24. jan 2024

ja to mam podobne este ovela horsie,pisala by som to tu na stranu- myslim ze som uz do podobnych prispevkov pisala o mojom probleme viac. Mala som to minimum mierne od puberty ale nevadilo mi to len mi to bolo zvlastne. Uplne zhorsenie nastalo pred 2 rokmi- bola som na pokraji psych. zrutenia. Pobehala mnozstvo doktorov skusala mnozstvo liekov- jedine co mi zmiernilo ptiznaky bol botox do celustnych svalov. Ale mam to stale a titnus mam opat o nieco silnejsi - ( priklad niekedy mi tlakuje v usiach ( najma v lavom) neskutocne aj pri vlasnom hlase ked rozpravam..)…
intenzita dlzka sa meni- mam dni ked je lepsie dni ked horsie- po 2 rokoch som sa s tym naucila zit ale nieje to nic prijemne… uz som stratila nadej ze tinnitus u mna skonci snazim sa s nim “skamaratit” a snazim sa vyhubat veciam ktore mojim usiaö vadia

veronikahalt
20. apr 2024

@maria200981
Dobrý deň, môžem vedieť ako ste na tom dnes?

Pre ostatných pridávam moju skúsenosť.
Pociťujem podobne stavy.
Začalo to stavmi na odpadnutie, pridalo sa potom tackanie zo strany na stranu, pocit akejsi inej reality, niečo akokeby Vaše vedomie žilo v nejakej bubline, je to pocit akoby ste vypili dva poldeci alebo stav po opici, neviem to opísat.
Tento posledný stav pretrváva doteraz a zhoršuje sa keď viac prejdem peši, myslím tým 200m alebo aj po ľahšej fyzickej námahe.
Bolo aj malé obdobie kedy mi pískalo v uchu, ale len keď som prehovorila vlastné slovo.
Doteraz pretrváva aj pulzovanie tlkotu môjho vlastného srdca, ktoré počujem v uchu- v hlave, je tomu už vyše 1.5 mesiaca a neprestáva to.
Prešla som hádam asi všetky ambulancie, 3x ORL, cievne, gynekologia, kardiológia, neurológia viac krát, obvodný lekár ktorý robil veľký krvný obraz, internista.
Internista prišiel na to že mam veľkú hladinu D-dimerov čo súvisí so zrážanlivostou krvi.
Inak všetko OK.

Dokonca som sa dostala do nemocnice a bola sledovaná týždeň a teraz som z nej prišla.
Bola som na vyšetrení MR, CT vrátane ciev na vylucenie tromboz a krvácania, EEG, EMG.
Urobili mi aj lumbálku a na výsledky sa teraz čaká dva týždne kvôli borelioze a SM.
No zápal v likvore nebol.
V nemocnici som prešla všetkými možnými ORL vyšetreniami, cez sluchové, audio, dokonca také s kamerou na očiach kedy Ti veľkým prúdom striekaju do uší vodu a umelo privodia neskutočne závraty na zbláznenie.
Navštívila som aj stomatochirurgiu, či to nebudú zuby, nie sú, ale preventívne si dam vytrhnúť jednu osmičku.

Všetky výsledky mam dobré.
Ako to je fajn, ale moje problémy pretrvávajú.
V neurologického hľadiska takýto prípad v nemocnici ešte nemali.

Beriem vitamíny B-komplex, B12, B1, D, Magnezium dlhodobo, Cavinton na podporu mozgovej aktivity, takisto Ginko Bilobu, Urutal-betahistin proti závratom.
Sprej do nosa s kortikoidmi aby sa to dostalo všade do eustachovej trubice.
Od dnes budem svietiť s infračervenou lampou.
Skúšam vylúčiť laktózu a z veľkej miery aj cukor.
Už 4 mesiace nefajčím a o alkohole ani nehovorím, snažím sa zdravšie stravovať, myslieť pozitívne.
Premýšľam už len nad psychiatrom, kto vie a čakám na výsledky zo spinálnej pukncie - lumbálky, inak som už bezradná.

Chcem len uviesť, že sa od 15 trápim migrenami s aurou, dedicnou predispozíciou trombofilnych stavov - heterozygot leiden, taktiež mam vraj tetaniu, ale to má každý 3 človek asi.

Takže ak má niekto podobný problém, držím mu palce, prípadne by som sa chcela s niekým skontaktovať, kto už prešiel všetky vyšetrenia ako ja a nič mu nenašli a či vôbec niekto taký existuje.
Je to na zbláznenie.

maria200981
21. apr 2024

@veronikahalt zo zaciatku som bola na zblaznenie aj ja… cim viac som to riesila a hladala priciny a venovala sa tomu tym to bolo horsie…
ja som na tak vela vysetreniach ani nebola ako vy.. skuste si to pobehat ale ak by Vam nic nenasli snazte sa menej sledovat a posunut tie problemy na druhy kolaj.
Viem je to tazke - oncas az nemyslitelne.Tiez som zvazovala ze pojdem k psychiatrovi kazdy doktor mi radil len to - ze ak mam z toho psychickr problemy mam to riesit aspon takto - so psychiatrom.
Chvalabohu som to dala i bezneho.
Ja zavraty a tocenie v hlave nemam ale tiez som specificky a ojedineli pripad. Uz len pri dotyku na lice okolo usi my zacne bzucat tlakovat. Vadia mi hlasnejsie hlasy, aj vlastny hlas mi vadi ak hlasnejsie hovorim., ak mam zahlienene dutiny priznaky su 2x horsie, v polohe lezmo to vnimam vsetko intentizvneje atd atd…. je toho vela mohla by som o svojich priznakoch pisat strany… mne pomohol botox do celuste na uvolnenie svalstva. Takze odporucim aspon vyskusat. Zmiernilo mi to priznaky uz v ten isty den som citila rozdiel.
Naucila som sa s tym zit. Zo zacitku som sa bez vaty do usi nepohla. Akonahle som sa dostala do situacie kde dieta plakalo, trubili auta, hrala hudba hlasno, pocula pistalku pchala som si v momente vatu…
teraz som si akoby na tie zvuky tlaku v uchu zvykla… mozog si zvykol a i ked tie zvuky a tlaky obcas su prejliadam ich automaticky…
asi je treba len cas naucit sa s tym zit.