Preventívna zubná prehliadka u nezmluvného lekára

gemerka17
2. sep 2023

Baby, tie ktoré chodíte k zubárovi, ktorý nemá zmluvy s poisťovňou dávate si vystaviť papier o absolvovaní preventívnej prehliadky a posielate to potom do poisťovne ? Konkrétne ma zaujíma VŠZP, mama by rada potom čerpala ten benefit peňaženka mini.

erikaa09
2. sep 2023

Dôvera ano- ja tak robim

simsalabim
2. sep 2023

@gemerka17 davam si vystavit, ale vraj najnovsie preventivku u zubara netreba (vseobecna - tak mi napisali). Ale ja im ju radsej vzdy cez appku poslem.

miamia04
2. sep 2023

@gemerka17 keď je nezmluvný, treba cez aplikáciu, mailom alebo osobne doložiť potvrdenie od zubára o preventívke.

maranta_leuconeura
2. sep 2023

Preventivka u zubara nie je povinna

miamia04
2. sep 2023

@maranta_leuconeura máš pravdu, už nie je. Tak netreba to potvrdenie?

miamia04
2. sep 2023

@maranta_leuconeura ale nebola kedysi povinná?

gemerka17
autor
2. sep 2023

@simsalabim teraz tiež pozerám, už zubara nechcú. Tak aspoň dačo. Dávaš si cez nich niečo preplatiť, napr. tie doplatky za lieky?

simsalabim
2. sep 2023

@gemerka17 ano, lieky. Na zubara, hygienu a ocnu nemam narok, lebo su sukromni. V BA zohnat statneho je nad ludske sily. A nemam ani dovod menit, som s nimi spokojna. A poistovna ma stve, lebo podla mojho nazoru by mi mala preplatit to, co by normalne stal statny a ja by som si rozdiel doplatila.

gemerka17
autor
2. sep 2023

@simsalabim cize na tie lieky staci len bloček odfotit cez apku? Je tam aj maximalna výška naraz co preplati ? Tak na okraj, súkromní sú vsetci lekári, len sa delia či majú zmluvu s poisťovňou alebo nemajú. Faktom je, že ak chceš aby bol najmä zubár zazmluvneny tak technologické vybavenie ambulancie a kvalita ošetrenie ide dole. Zubár/klinika ktorá je plne vybavená, zazmluvnena zväčša nie je, lebo tých par šuntov za ošetrenie co im preplatí poistovna, tak to sa im neoplatí riešiť byrokraciu s poisťovňou. Dentálnu hygienu môžeš absolvovať aj inde ako chodíš k zubárovi a tam môže byť nejaké zazmluvnene. Tam ta kvalita je približne rovnaká ak ideš na udržiavaciu hygienu.

miamia04
2. sep 2023

@gemerka17 benefit na lieky v mini je 20eur ročne.

simsalabim
2. sep 2023

@gemerka17 ano, viem, myslela som zmluvnych… ale zohnat zazmluvnenych neviem. Lieky preplatia, ale nie vsetko, co ziadas. Napr doplatok 30€ a preplatili mi 8€. A na nejaje lieky mi aj odmietli nieco preplatit.