Prepichnutie bubienka - zápal stredného ucha

saska00
15. jan 2024

Je prosím po prepichnuti bubienka prvý deň normálne že to boli stále skoro ako pred tým ?
V noci mi totiž začal asi zápal stredného ucha, bolesť strašná , tlak a všetko okolo bolelo … dneska ráno som išla na orl a dr hneď že to je na prepichnutie , nos plny hlienu že až hnisu a teda ten bubienok natlakovany a za ním tekutina. Tak mi to prepichla , cely deň mi po troche stadial vyteká , dala som si poobede brufen (kojím tak nechcem si zas dávať) , bolesť prešla ostala len hluchota a teraz znova začína bolieť 😒 má stym niekto skúsenosť ?

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saska00
autor
15. jan 2024

@zahrajzlato crp som mala 10 , takze atb asi zbytočne a aj kojím tak pokial nemám nad 40(vtedy sú na rade atb) tak nechcem zbytočne do seba pchať.

anavixy
15. jan 2024

Ibuprofen mozes uzivat normalne kazdych 6-8h, do mlieka prechadza minimum (vid e-lactancia.org), kludne si daj radsej nez trpiet, navyse ma aj protizapalove ucinky, rozhodne to potrebujes. A nedat ATB pri hnisavom zapale stredneho ucha (aj ked boli crp 10, ved pises, ze si sla hned, tak asi ani nemohlo byt este vyssie)? Tak s tym nema dojcenie nic spolocne, ved preto sa davaju atb, ktore su bezpecne pocas dojcenia.
Daj si urcite lieky od bolesti, kludne nurofen pravidelne, mozes si dat dokonca aj Flector obcasne, alebo aspon Paralen uplne bez obav..

saska00
autor
15. jan 2024

@anavixy mám ibuprofen 400 doma to som si davala o 15tej 🤔