Pľúcne chlamýdie

laura222
2. máj 2024

Ahojte, po cca 3 tyzdne trvajucich problemoch s kaslom mi doktor urobil testy na pl.chlamydie kedze vsetky stery, crp atd som mala negativne. V skolke sme vsak mali potvrdene chlamydie. Tie sa potvrdili aj u mna. Problemy vsak uz nemam - dostala som na 7 dni Klacid ale nemam ziadne instrukcie co sa tyka kolektivu atd. Uz nekaslem ani nemam ine problemy. U dcery cakame na vysledky, predpokladam budu tiez pozitivne kedze doniesla “nieco” zo skolky a chora bola ona prva. Tak isto teraz jej uz nic nie je. Ked citam rozne diskusie uvazujem ci ma vobec zmysel brat atb ked zapal nie je akutny resp nie su ziadne priznaky. A tak isto ci nemozem nakazit niekoho v okoli ked nekaslem a nemam ani ziadne ine priznaky choroby. Hlavne u dcery by som nerada davala atb ked to nie je nevyhnutne

lilianka28
2. máj 2024

V prípade, že sa potvrdia pľúcne chlamýdie je potrebné vybrať predpísané ATB. Neliečené chlamýdie vedia narobiť oveľa viac škody ako užívanie ATB. Takže treba veriť lekárovi a nastavenej liečbe.
Pokiaľ si ty sama ATB už dobrala, tak nenakazíš nikoho. Zvyknú sa robiť ešte aj odbery po liečbe.

felycity
2. máj 2024

dôveruj svojmu dr, to že uý nemáš akútne príznaky neznamená, že si preliečená, chlamýdie je sú potvory, dokážu sa utlmiť akonáhla organizmus j eoslabený tak sa aktivujú, treba ich riadne preliečiť ak nechceš mať neskôr iné zdravotné problémy alebo sa opäť k nim vrátiť, po dobratí atb ( po určenom čase by sa malo opätovne urobiť vyšetrenie, či ste prielčení).

zojazoja
2. máj 2024

3 roky som sa liečila na ne a nikdy som nekaslala. Sadlo mi to na klby. A s tým problémy spojené. Ak ti vyšli aktívne, užívaj lieky od lekára.

taktotedanie
2. máj 2024

Dietatu ak vyjdu pozitivne atb daj jednoznacne!!
V buducnosti by si mohla lutovat a dieta by mohlo mat zavazne komplikacie

laura222
autor
2. máj 2024

Ja aktualne beriem atb, ale iba na tyzden.. co sa tyka toho kolektivu?

janulienka78
2. máj 2024

@laura222 ja mám tiež aktuálne potvrdené pľúcne chlamýdie. Dostala som ATB na 14 dní...tiež už nemám žiadne príznaky, do práce chodím normálne....lekár mi povedal, že keby bol so mnou v kontakte niekto s oslabenou imunitou, tak ho môžem nakaziť.
Sme v práci malý kolektív a ani tam, ani doma nikto neochorel.

lukbe
2. máj 2024

@laura222 ATB proti chlamydiam som brala 3 týždne, potom treba kontrolné odbery.

slavomira236
2. máj 2024

@laura222 syn nekaslal a vysliu plucne chlamydie. Atb bral 3balenia 3tyzdne

laura222
autor
2. máj 2024

No ako tak pozeram ci som este nedostala atb na kratko.. len 7 dni