Nadmerne vypadávanie vlasov

1. máj 2024

Ahojte, vždy som mala na hlave hrivu, vlasy som si nechávala preriedovat, lebo ťažko sa s nimi pracovalo. Ale posledne týždne sledujem, ze mi neskutočne vypadávajú... Celé chumace, mam pocit, ze cele pramene ostávajú na kefe. Vlasy mi citeľne zredli. Nemáte nejaké rady? Dlhodobo pouzivam šampón Clobex (obsahuje kortikoidy) kvôli problémom na pokožke hlavy, ale nikdy som s týmto problém nemala. Nemá niekto skúsenosť? Ale skôr hľadám takého, u koho to tiež začalo náhle. Lebo mam známu, ktorá má celý život tento problém, ale to je asi iné... Ďakujem.

85miska
1. máj 2024

Nemáš malé babatko?

autor
1. máj 2024

@85miska nie... Už má dva a pol. Po pôrode mi tiež vlasy vypadavali viac, ale ani náhodou nie toľko, co teraz. Už dva roky ani nekojím.

85miska
1. máj 2024

Možno je to aj ročným obdobím. A myslím si ze šampón ktorý obsahuje kortikoidy nie je na dlhodobé používanie. Skús vlasovú kozmetiku Madara. Mne to dalo vlasy parádne dokopy.

luccija
1. máj 2024

Nie si anemicka?

stellarstar
1. máj 2024

Vyšetriť štítnu a skus forcapil tbl

autor
1. máj 2024

@85miska ďakujem Ti krásne, vyskúšam určite. No s tým mojim šampónom, aj sa mi to nepozdáva už roky, ale Dr mi ho dokola predpisuje, ze keď pomáha... Ale úprimne, už sama mam obavy.
@luccija nemala by som byť, pred 2 rokmi som bola na preventívke, o 2 týždne idem opäť, tak Uvidím. Snad sa to nezmenilo.
@stellarstar aj štítnu som mala vyšetrenu, po porode som si obehala vyšetrenia. Všetko bolo v norme.

verka1818
1. máj 2024

Neprekonala si Covid? Mne takto padali 2 mesiace po covide, bola som uz nestastna, ze pridem o vlasy....a poznam vela ludi, co malo rovnaky problem...chvalabohu to prestalo 🙏 drzime palce

autor
1. máj 2024

@verka1818 áno, v januári sme mali celá rodina, hneď potom asi týžden po skonceni opat všetci asi chrípka. Tazky mesiac to bol 🥴 Tak žeby to s týmto súviselo? Možno Niekedy v marci som postrehla, ze tak vypadávajú.

guudy
2. máj 2024

Najcastejsie priciny nadmerneho vypadavania vlasov su rocne obdobie (jar a jesen), anemia, nespravne fungujuca stitna zlaza, nasledky kovidu.
Daj si opat skontrolovat aj SZ, od poporodnej kontroly sa to mohlo zmenit.

marcellka32
2. máj 2024

Ísť na trichologicke vyšetrenie -vysetrenie pokožky vlasov a samotných vlasov

luccija
2. máj 2024

Tak zatiaľ ber zinok, selén a uvidíš.Ale si po chorobách, malé dieťa, jar..