Môžem odmietnuť vyšetrenie?

27. júl 2023

Ahojte, dávno som sem písala o genetickom vyšetrení. Zhrniem v skratke aj sem. Keď mal malý 10 dní, boli sme v nemocnici so zápalom pľúc. Chceli mu dat hadičku do nosa, aby ho z tadiaľ kŕmili, no nedalo sa. Mali podozrenie na to, že jedna dierka je nepriechodna. Poslali nás na špeciálne vyšetrenie do BA a aj na genetiku, či sa nejedná o genetickú vadu. V BA bolo všetko ok, dierku ma priechodnu. Na genetické výsledky sme čakali dlho, a pani doktorka nebola 2x príjemná, nasadila mi XY chrobákov do hlavy.. Boli to 4 mesiace stresov, čo sa týka mňa.. No výsledky nepotvrdili nič, všetko mu vyšlo dobre. Ale pani doktorka povedala, že keď bude mať rok, cche ho vidieť a ze možno spravia rozsiahlejšie vyšetrenia. No ja to nechcem. Nechcem zažívať zas ten stres, a moje dieťa sa javí ako úplne zdravé. Môžem to odmietnuť?

daniela1911
27. júl 2023

Vždy môžeš odmietnuť. Za dieťa sú zodpovední rodičia, tak isto aj znášajú následky svojich rozhodnutí.

janinah
27. júl 2023

Áno.vsetky vyšetrenia aj všetky zásahy sú len odporúčané,nie prikazane .

deti95060810
27. júl 2023

pani doktorka už dávno zabudla na nejaké vaše vyšetrenia... jednoducho neprídeš...

wade
27. júl 2023

@daniela1911 Len doplnim, ze este deti znasaju dosledky tych rozhodnuti.

@ autorka Ty budes mat stres, nie dieta. Ked to nie je invazivne vysetrienie, kde by boli nejake vacsie rizika - tak ja by som ten stres na seba ako rodic bez problemov vzal. Inak - ja by som bol viac v strese z toho, ze som to odmietol.

autor
27. júl 2023

Ďakujem. Nič nie je iste, pravdepodobne pôjdeme, nechcem nič zanedbať. Ako ste niektorá písala vysie, ja som trpela, dieťa nie, je to tak. On bol malinky mesačný, zato mne je vždy zle keď si na to obdobie spomeniem. A len predstava ze sa to bude opakovať znova...ale jasne, prežijem všetko ak má ísť o moje dieťa.

h2
27. júl 2023

Ahoj, určite na to vyšetrenie choď. Lebo keď vieš, že by ste mali ísť, aj tak to budeš mať stále v hlave, čiže stres bude tak či tak. Až na to, že keď na tie vyšetrenia pôjdete a dopadnú dobre, tak ten stres opadne. Keď nepôjdete, budeš to mať stále na mysli. A keď nedajbože prídu nejaké problémy, akékoľvek, možno aj s tým nesúvisiace, budeš mať výčitky, že si tomu možno mohla predísť.

autor
27. júl 2023

@h2 áno, máš pravdu 🙂