Krčná chrbtica a jóga

nika122
13. aug 2023

Ahojte, bola som na neurologickom vyšetrení a povedali mi, že mám stuhnutu krčnú chrbticu. Začala som cvičiť rôzne cviky a popri tom aj jogu. Po necelom týždni cvičenia ma však začali veľmi bolieť ( ťahať) svaly na krku. Celá prava strana od hlavy až po rameno ma bolí. Myslíte že to môže byť znak toho, že sa svaly postupne uvoľňujú? Ak máte niekto skusenosti, môžete mi poradiť či s cvičením pokračovať a uvoľňovať svaly alebo či si mám dať pauzu keď ma to bolí. Ďakujem vám.

kacena4
13. aug 2023

za mna joga nie je vhodna na stuhnute svalstvo, skor pilates alebo rehab. cvicenia bolest moze z toho

nika122
autor
13. aug 2023

@kacena4 mňa tá bolesť dosť vystrašila. Bojím sa, aby som si s dobrým úmyslom ešte viac neublížila

ropucha6
13. aug 2023

Podla mna je to individualne, ja mam stuhnutu celu krcnu chrbticu a mne naopak joga pomahala. Po tyzdni by som ju uplne neodsudzovala, navyse, ked si k tomu cvicila aj ine cviky.

vanilkovazmrzka
13. aug 2023

Podla mna bolest nie je znakom nicoho dobreho. Joga neni liek na vsetko, obzvlast ak cvicis sama bez predoslej skusenosti s instruktorom…

Z akeho si mesta? Skus si najst nejake skupinove cviceni so zameranim na chrbat, v BA by som ti vedela poradit konkretne… dobre by ale bolo na zaciatok absolvovat aj tu rehabilitaciu, tam ti povedia najlepsie cviky a pohyby, ktore su pre tvoj pripad vhodne.

daridari11
14. aug 2023

@vanilkovazmrzka Prosím môžeš dať tip na to cvičenie v Ba🙏

melanta
14. aug 2023

@nika122 joga aj pilates sú skvelé, ale je potrebné ich vedieť cvičiť, čiže naučiť sa ich s lektorom, pretože zlá technika môže napáchať škody. Ale pri chrbte ako je už písané, by som riešila SM systém a potom možno pilates.

nika122
autor
14. aug 2023

ďakujem pekne za rady 😀

biibiana
14. aug 2023

Tak mne nenormalne pomohli masaze, rehabilitacie a suche techniky ci ako sa to vola-podobne masazi len viac bolestive. Na rehab. ma naucili cviky, ktore mi pomahaju.