Informácie o pacientoch

lilla23
24. mar 2023

Dobry den.Vedeli by ste mi poradit.Včera zobrala zachranka priatela ale neviem na akom oddeleni je nakolko sa mu neviem dovolat.Kde by som sa mohla informovat?v prijímacej kancelarii alebo tam kde su informácie?nachadza sa v Novych Zámkoch.Dakujem za pomoc

sissy27
24. mar 2023

@lilla23 na centrálnom príjme.

alenah31
24. mar 2023

@lilla23 tel. info aj pri osobnej návšteve v nemocnici a v kontakte s ošetrujúcim lekárom poskytnú výlučne osobe, ktorú uviedol v papieroch ako kontaktnú osobu - ak tam uviedol teba info ti poskytnú. Pokiaľ neuviedol nikoho nakoľko nebol v stave kedy si vie uviesť kohokoľvek tak info poskytnú: ak je osoba vydatá/ženatý - manželke/manželovi, ak nie je osoba vydatá/ženatý - rodičom, ak nemá rodiča kontaktujú súrodenca. Navštíviť ho môže ktokoľvek pokiaľ o to pacient stojí.
Ja som bola v nemocnici nedávno a ako kontakt som uviedla kedysi dávno pri hospitalizácii mamu. Medzitým som sa vydala, ale kontakt som nezmenila. Keď manžel volal do nemocnice a ani keď prišiel info mu nedali - kontaktom pre nemocnicu bola stále mama (kontakt na mamu som ponechala úmyselne - osobné dôvody).
No sú nemocnice kde sa týchto pravidiel možno nedržia hoci by mali. Volaj na centrálny príjem, budú chcieť meno priateľa, možno jeho rodné číslo a normálne ti aspoň kde ho dali a môžeš za ním ísť.

lilla23
autor
24. mar 2023

@alenah31 do papierov si vypitali kontakt na mna

sissy27
24. mar 2023

@alenah31 to, na akom oddelení je človek hospitalizovaný, povedia po telefóne hocikomu. Aspoň teda ja mám také opakované info z rôznych nemocním. Čo nepovedia, sú podrobnosti o zdravotnom stave pacienta.

alenah31
24. mar 2023

@lilla23 tak ti povedia všetko.

alenah31
24. mar 2023

@sissy27 nemusia ti povedať vôbec nič ak už som hospitalizovaná niekedy bola a tak som si to v papieroch označila. Keďže toto nespadá pod GDPR bežne s tým problém podať info nemajú. Zdravotný stav len osobe uvedenej v záznamoch pri príjme alebo podľa rodinného stavu ak si to pacient pri príjme nemôže uviesť sám. Ako píšem z osobných dôvodov mám stále uvedenú maminu hoci som stále vydatá - síce tam mm skúšal robiť bordel a "bojoval za svoje právo", ale rýchlo ho spacifikovali.

sissy27
24. mar 2023

@alenah31 hľadali sme babku, obvolala som všetky nemocnice v kraji - len s otázkou, či tam náhodou nie je hospitalizovaná, bez problémov odpovedali áno/nie a potom aj na ktorom oddelení. Celkom určite nemá nič označené, kto sa môže na ňu pýtať. To isté skúsenosť spred 2 týždňoch, tentokrát s nepríbuzným - bez problém mi odpovedali áno/nie a tam kde bol aj oddelenie. Ale teda naozaj išlo len o to, či je tam dotyčný hospitalizovaný a aké oddelenie, nič viac.