Glyco A krém na akné

katka088
17. dec 2012

Ahojky 🙂 poznáte krém na akné Glyco A? Mám akné, rozšírené póry, mastnú pleť, no proste hroooza... Veľa som sa o ňom dočítala na nete a skoro každý ma na neho pozitívne reakcie. Ja som si ho zadovážila a používam ho 5 dní. Pleť sa mi začala trošku vysušovať aj ma trošku svrbí, ale zdá sa mi ako keby sa mi vyrážky trošku zhoršili. Neviete mi poradiť, či to tak má byť na začiatku používania alebo ide o zlú reakciu na tento krém? A máte niekto nejaké zázračné skúsenosti s nejakými prípravkami na akné? Veľmi pekne ďakujem za všetky príspevky .

jankadieta
17. dec 2012

Ahoj aaj ja mam taky problem s akne...

veri25
17. dec 2012

aj já mám problémy s akné, snad celý život, co sem byla těhtoná se to zlepšilo ale po porodu se to zase zhoršilo, s tím krémem zkušenos nemám, ale myslím že nejsou dobré reakce, tak by to podle mě být nemělo a nepoužívala bych ho...s přípravkami na akné...vyzkoušela sem toho hafec, asi každýmu pomáhá něco jiného, nejlépe je dojít se ke kožnímu, tam mi předepsal jakýsi krém a vodičku a byla sem z toho úplně nadšená, neměla sem do pár dnů ani jeden flek na obličeji...ted používám na odličování přípravky od nivei a sem celkem spokojená, akorát když mám dostat menzes, tak se mi to vždycky zhorší...a nebo zajít do lékárny, tam by ti třeba taky poradily, ale zkus toho kožního 🙂

schnek
17. dec 2012

tenhle krém neznám, ale tohle se mi stávalo po Vichy normaderm... neseděl mi žádný z jejich krému. Pak jsou zkoušela Biodermu, efekt nula, sedlo mi až z DM od Alverde řada na nečistou pleť, ta je super. Podle mě bys takovou reakci mít neměla, pleť by se měla +- sjednotit, mastná místa méně mastit a naopak suchá místa hydratovat.

lindana
17. dec 2012

@katka088 Pouzivala som sice iny, ale tiez na principe kyseliny glykolovej. Palenie som pocitovala na zaciatku pouzivania, aj trosku zacervenanie a vysusovanie. Malo by sa to opatrne, najprv natierat len raz denne vecer, prip. domastovat nejakym inym kremom...

delica
17. dec 2012

@katka088 Ahoj, ja som to mala predpisane dermatologickou - moze to byt 6 rokov dozadu? Mozno aj viac, este som chodila na VS.K tomu som mala hydrolotio a kyslu pletovu vodu (kysle ph). Ked si dobre pamatam, tak som si to davala len na tie loziska, kde bolo akne, nie na celu tvar, vecer na 10 minut. Potom umyt tou kyslou pletovou vodou a hydratovat tym mliekom/emulziou s ureou. Stipalo to, koza sa mi zosupala, potom sa mi zahojila, nesmie sa to vystavovat na slnko, takze teraz je dobre obdobie. No a pocas dna stale hydratovat. Ziadny makeup. Ja som mala chytenu polovicu tvare, od lica az po krk, pekne mi to vyliecilo a odvtedy mam pokoj.

lenulenu
17. dec 2012

Ahoj holky, moje sestra měla s akné problémy, dlouho a vším možným se toho snažila zbavit a rozhodně to nebylo nic levného...asi víte. Zkuste nejel léčit akné samotné, ale zároveň mu předcházet. Vše, co se nám projeví na vnějšku (vlasy, nehty, pleť, kůže) je reakcí na to, co se děje vevnitř.

severankasr
18. dec 2012

ahoj, je nas takych viac. Ja mam za sebou chemicky peeling (pol rocna kura), mikrodermaabraziu ( 7 kur), pravidelne hlbkove cistenie u kozmeticky kazdy mesiac, vysledok nevidim ziaden na sebe. Pouzivala som Garnier, Loreal, Vichy, Biodermu na mastnu plet - ziadne zlepsenie. Posledne styri mesiace pouzivam kuru od Syncare na noc (vzdy jeden mesiac vecer a jeden mesiac pauza) AHA GlykoHyal G10 zjemňujúca emulzia, tento produkt mi asi jediny zabera. Pory su mensie, plet neposobi tak hrubo a zda sa mi trosku cistejsia. Po aplikacii plet trosku stipe, ale len trosku. Mojim problemom je mastna plet s rozsirenymi pormi a vykusala som uz ozaj kadeco. Kozmeticku navstevujem pravidelne stale. Makeup nepouzivam.

katka088
autor
18. dec 2012

ja mam s akné problémy do puberty, u kožnej doktorky som sa liečila veľmi dlho, brala som aj Roacutane, co su podľa všetkého veľmi silne tabletky na akné a pomohlo mi to len dočasne. Akné sa vrátilo, stále dookola nové vyrážky...už neviem čo s tým. Ten krém mi tie vyrážky akoby vyťahoval vonku z pokožky, pokožka je vysušená a tie isté príznaky som mala na začiatku liečby Roacutanom no a asi po dvoch týždňoch sa to začalo upravovať. Je možné, že sa používaním tohto krému Glyco A pokožka najprv čistí zvnútra, že vyrážky vychádzajú napovrch? Používala som tiež Vichy, ale bez efektu. Mimochodom mám 24 rokov a som dva roky po porode. Začal som piť zelený čaj a v lekármi mi poradila vitamíny Ineeov na problematickú pleť ale veľa som sa o nich na internete nedočítala. Poznáte ich niekto?

mgy
22. okt 2013

Mozete mi poradit, kde sa da kupit ten krem Glycoa A,dakujem za odpovd🙂

chempeel
29. nov 2013

Na akné pomáha aj chemický peeling s kyselinou salicylovou. 5-20% koncentrácia sa dá kúpiť aj v eshope. ak by ste mali otázky, kľudne ma kontaktujte. Kyselina glykolová je skôr na normálnu pleť ako na mastnú, pretože nedokáže rozpúštať maz a tak dôkladne pleť vyčistiť. Kyselina glykolová je dobrá na jazvičky.

verenal
29. nov 2013

Ahoj, ja mám s Glyco A veľmi dobré skúsenosti, ale začala som ho použíať až po vyliečení akné, na jazvy. Pomohol výrazným spôsobom, vyhladil pleť, zošupala som sa, jazvy vybledli.(prvé výsledky som vydela asi po mesiaci) Ale jeho liečivé účinky na akné nepoznám, myslela som si, že je primárne určený na jazvy. Skús sa spýtať aj svojej kožnej, mne toto moja odporučila iba na jazvy.

alibernet
5. apr 2014

pozrite na stránke medaprex.sk monoderma A 😀

maria7533
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
virginia
3. nov 2014

mne chemicky piling velmi nepomohol, na jednej strane bola pokozka ziarivejsia, ale aj ked som na akne netrpela, tak som bola strasne vyhadzana. Ale zas niekomu to moze pomoct.
Na akne skus kombinaciu kyslika http://www.vasakrasa.sk/oxygen/karin-herzog-oxy...
a na noc AHA kyseliny na domace pouzitie, kyslik je antisepticky a antibakterialny a aha kyseliny Ti roziaria plet
http://www.vasakrasa.sk/cistenie-pleti/karin-he...
Pri kremoch s pouzitim kyseliny glykoovej urcite pozor na slnko, je vhodne aj teraz na jesen pouzivat ochranny faktor.

ciaobella
16. dec 2015

lyco-A som este len objednavala z CR lebo u nas na SK na mna pozeraju v lekarnach ze breboha co od nich chcem...mam citlivu mastnu plet...pouzivam salycilovy lieh 1% da sa kupit v lekarni asi okolo 2€ a maju aj 2% bez predpisu...lieci vlastne hlboko v kozi a trochu pali...ma sa pouzivat na noc najlepsie nechodit s nim na slnko...kyselina salycilova je menej drazdiva ako kys.glycolova...potom som kupovala salycilovu mast ta je uz 5% len je strasne mastna a ma za ulohu zbavovat starej suchej koze,len mi nerobila moc dobre bola dost mastna ale efekt olupania bol teraz ju pouzivam na nohy- chodidla pred tym ako ich smirglujem pilnikom...dalsia vec bola sírove mydlo to bolo celkom ok len smrdelo no proste sira= zapalky,tak som presla na kawar mydlo z bahna bez Eciek to bolo fajn a pouzivam ho stale akoby som po nom mala krajsi xicht sa mi zda taky zjemneny...dalej daliborov kupel som sla kupit a tetuska mi tvrdila ze je na predpis tak som sla do druhej lekarne a tam mi ho tetuska predala bez zbytocnych reci vraj je bez predpisu ale s predpisom je lacnejsi asi 4 € stal je to vlastne zinkova voda v tom je aj siran mednaty siran zinocnaty a dava sa 1 lyzica do vanicky proste ho treba riadne riedit...plet je po nom pekná velmi..rozpusta tukove hlavicky...odporucam aj do vane do kupela celkovo bude telo mat peknu pokozku...ja som nim cistila rano tvar....dalej som mala tekuty puder zo zinkom ale tam co ja viem ziadny efekt nenastal...tak som objednala z CR aj miraclean zinkova emulzia okrem glyco-a uvidime co to spravi...u koznej som dostala predpis ( daliborov kupel,zynerit,salycilovy lieh,La Roche Posay effaclar Duo a pobehala mi tvar dusikom) ten la roche na to kolko stal nula bodov...teraz chcem skusit ten glyco a.... A to zosupanie je podla mna normalne ale malo by to byt pomaly a nie hned vsetko...je mozne ze sa spravia aj vyrazky ak to obsahuje nejaku latku co ich vytahuje von...trochu sa bojim lebo je rozdiel 1% 2% 5% a rozdiel 12% Aha a ak chcete tie podkozne vytiahnut von tak skuste ichtoxyl alebo saloxyl som sice jak muchotravka s ciernymi flakmi ale vytiahne to ten bordel von...veci typu kerasal,pityol,gafrova mast s ichtamolom mi to nevytiahli...mala som v tehotenstve relativne v pohode plet ale po porode amen tma jeden j.b..k vedla druheho...potom dam info co to glyco urobilo....

wonderwall
13. jún 2016

@ciaobella ahojky, tak ako si poriešila pleť? Čo si skúsila?