Dlhodobá bolesť hrdla

roman9763
3. jan 2024

Dobrý deň. Mám 25 rokov. V posledných mesiacoch (cca asi od leta-jesene) mávam problémy s bolesťou hrdla. Spravidla to býva tak, že začnem z ničoho nič cítiť bolest v krku a cítim vnútri hrdla, že mám zapálené alebo zväčšené mandle (ktoré mi z časti ako dieťaťu v 12 rokoch vyoperovali). Keď ich necítim alebo ich nemám zväčšené tu bolesť necítim. Väčšinou to je tak, že má to boli pár dní a potom ma to prejde (buď pijem čaje zázvorove alebo citrónove, a striekam si strepsils) a potom zas za nejaké 2-3 týždne má to chytí znovu na pár dní a takto to mám dookola. Niekedy je tá bolesť znesitelna ale niekedy mám pocit ako keby som mal žiletku v krku a dostanem aj sopel a cítim sa dosť aj na chorobu.... Neviem či mám ísť s bolesťou hrdla k doktorke, aby ma tam potom nevysmiala že čo som prišiel s hrdielkom. Keby to nie je tak často tak mi to nevadí ale keď vás to obmedzuje skoro každých pár týždňov tak je to na chuja a už mám na to dosť nervy..... Iba sa chcem spýtať, či má niekto takú podobnú skúsenosť alebo čo by ste poradili. Ďakujem (PS: viem, že tu skôr píšu ženy ale tu vždy aspoň niekto odpíše a poradí, tak prepáčte ak to niekomu vadí 😀)

msnesquik
3. jan 2024

@roman9763 no tak k lekarovi obvodakovi chodia denne ludia s bolestou hrdla, nie je normalne, ze ta tak casto bolieva..urcite k obvodakovi a mozno by aj nejaka imunologia nezaskodila

123miaa123
3. jan 2024

@roman9763 dobrý deň...ja som mala takto bolesti hrdla rok ...stále ma pár dní bolelo, potom chvíľu pauza a potom opäť...potom som zistila, že sa mi prerezava zub múdrosti a nevie sa prerezat...po vybratí zuba už bol pokoj...

simca06022011
3. jan 2024

treba ist k praktickemu, pri opakovanych aj stale dookola, posle ta na orl napriklad... najlepsie je ist ked ti je najhorsie, aby vedel to hrdlo aj pozriet.
Treba ti spravit vytery, odbery.. aslo atd. A potom sa postupuje dalej, podla toho co vyjde/nevyjde..
A neboj s hrdielkom sa bezne chodi k lekarovi..

roman9763
autor
4. jan 2024

Ďakujem pekne že ste mi poradili a odpovedali

luccija
4. jan 2024

@roman9763 choď na vytery

animus
4. jan 2024

@roman9763 mala som rovnaký problém, doktorka mi spravila ster a zistila prítomnosť nejakej baktérie. Preliecila ma antibiotikami a mám pokoj. Trápila som sa tri mesiace kým som šla doktorke.