Bola som v kontakte s pozitívnou osobou. Mám byť v karanténe?

clavak
7. aug 2022

Bola som v kontakte s nakazenou osobou iba jeden den ale uz mala priznaky mnee nic neni mam zostat v karantene? Citala som vyhlasku ja sa tomu moc nerozumiem.niekto mi hovori ze mam zostat iny nie prosim vas niekto kto sa Tomi rozumie

ankare
7. aug 2022

@clavak ak sa Ti dá,ostan doma v karanténe.

anjelicek26
8. aug 2022

@clavak mala by si 5 dni nosit respirator, to je vsetko... ak sa nedostavia priznaky, tak potom uz ani to...nie kazdy v kontakte s pozitivnym sa nakazi, ja som toho zivy priklad, doma covid 7x (rozni clenovia rodiny, aj dva krat...) a ja furt nic...

nevenka
8. aug 2022

@clavak ja som dostala covid teraz znova, po 3 mesiacoch, som tehotna, dost zle to znasam, lebo aj dcera je chora a co horsie, 19 mesacny syncek, ten ma uz treti den horucky, je to vycerpavajuce, ale napodiv, manzel a dalsi syn, su zdravi, nic im nie je. Maju aj negativny test. Manzel chodi vonku s respiratorom, na nakup, vybavit, co treba a tak, inak ma HO uz dlhodobo. Ale ako tak pozeram po oooli, kazdy druhy chory, covid ram, covid sem a nikto nespirator nenosi. Suseda minule kukala, ze ci prisiel zo zahranicia. Akoby covid clovek tu nemohol dostat 🤔🙈.
Takze takto sa to siri, ze sa nedodrzi aspon to elementarne, co treba. Hneva ma to, lebo ako tehotna nemozem nic, len Paralen, ktory mi nezabera a od kasla skorocelovy sirup, ale ide ma zadusit, co mam suchy kasel, nemozem spavat. Od tehotnej kazdy ruky prec. Ale vela ludi mysli len na seba, ze je to "len" soplik, tak naco respirator. 😢.
Spominam na tie casy, ked sesternica mala s celou rodinou deltu a 10 dni trcali doma vo vysokych horuckach a nikto ich ani nebol ochotny vysetrit, vratane malych deti a babatka, manzel jej nevladal dychat a ledva mu vyzobrala kortikoidy.
Takze odporucam nosit respirator a ak sa objavia priznaky, otestovat sa a zariadit sa podla situacie.