Ako si správne vybrať make up?

lelulenka
10. apr 2014

Chcem sa poradit, ako si vybrat spravne make-up. Mam nedokonalu plet s rozsirenymi pormi a malymi cervenymi zilkami. Ked si dam taky makeup, aby lahkej konzistencie a nevyzeral na tvari jak omietka tak mi nezakryje nedokonalosti. Vyrasky uz nemam, sem tam. Ale ked dam taky aby vsetko zakrylo, tak na pleti vidno a dakedy sa mi robia aj supinky. Ani do farby sa neviem nikdy trafit. Som hanbliva a nerada sa vypytujem predavaciek a kupim podla seba co asi, ale bud to vyjde na orandzovo alebo velmi svetlo. Fakt uz neviem. Poradte. A mozno aj ktory vy pouzivate.

zuzlicek44
10. apr 2014

@lelulenka skus ist do funn parfumerie a vyppýtaj si vzorky makeupov, vyskúšaš nič za to nedáš....(a možno aj z toho si vyberies tu variantu cenovo dostupnu)..ináč s amakeup skusa na líci čo som ja počula..normalne si spraviť šmuhu...aby si videla 🙂

marse
10. apr 2014

@lelulenka ja pouzivam make up od La roche posay a maximalna spokojnost, perfektne krytie nedokonalosti, a dlho vydrzi na tvari.
a typ ako skusit makeup je ze si das kusok na zapastie, tam je pokozka jemna a svetla, zevraj podobna k tvari ( ci je to pravda neviem, ale ja sa tak orientujem a nestalo sa zeby odtien nepadol) 😉

ichbinich
10. apr 2014

Lahke make-upy su oznacene, maju light alebo podobne v mene. Napada ma napriklad Eau de Teint od L'Oreal. Ale ten nemam osobne vyskusany.
Inak, predavacky su za to platene, aby pomohli 😉
Aj mne vidno pri make-upe supinky, tam pomaha iba peeling 😉 Preto si davam make-up malokedy, skor si dam BB cream.
Co sa tyka farby, to si musis vyskusat priamo v obchode. A nie na ruke, ale priamo na tvari. Mali by mat tzv. testery, teda otvorene balenia na vyskusanie. Nanes na hranu medzi licom a krkom, tam to treba pozerat, ci je vidno farebny rozdiel alebo nie. Na ruke mas uplne inu farbu pleti.
Make-up mam osobne Pure Make-up Mineral od Maybeline Jade, BB cream mam od Garnier. Ale co vyhovuje mne, nemusi vyhovovat tebe.
Pripadne si chod dat poradit do parfumerie, ale tam s make-upy drahsie. Alebo si vypytaj vzorky. V drogeriach, urcite v DMku, maju testery, zrkadla, aj kozmeticke utierky, prave na vyskusanie. A vzdy sa mozes spytat, mali by ti vediet poradit. Lebo takto vyhadzujes peniaze zbytocne, ked ti to nesedi.

Ak chces zakryt tie cervene zilky, mozes skusit tzv. Primer, teda podlkad pod make-up. Tie mavaju ale myslim iba v parfumeriach (este som nehladala v drogerii, neviem). Na tie zilky potrebujes mierne do zelena, aby to vynulovalo to cervene. Neboj sa, nebude z teba martan 😉 😀

grettka
10. apr 2014

hlavne pouzit kvalitny podklad, teda hydratacny krem vhodny k typu pleti. Pokial mas mastnu, tak pre mastnu plet. To, ze ti supinkuje moze znamenat, ze sice mozno mastnu plet, ale dehydrovanu, chyba jej voda.
Takze dobry hydratacny, vhodny na mastnu plet. Mne sa osvedicila bud zelena bioderma alebo zeleny vichy. Teda ja mam mastne len celo, ostatok suchy.
Dalej, make up vyberame takisto podla typu pleti a samozrejme aj veku, aby sme nejaky hutnym vyzivnym urcenym na starsiu plet tu svoju zbytocne nezatazovali. Mozem ti tu vypisat aj desat druhov, ktore vyhovuju mne, ale tebe sadnut nemusia.
Ked make-up skusas, tak treba skusat na dennom svetle. Neda sa nic robit, najlepsie bude, ak si v drogerii alebo parfumerii vypytas vzorky. Nejdes predsa kupovat macku vo vreci.
Skusat na ruke, je velmi klamlive, pretoze 1. na ruke nemusis mat ten isty odtien pokozky ako na tvari
2. najlepsie skusat na brade. A posledna pripomienka, niektore make-upy velmi radi "zoxiduju" cervenej alebo oranzovej, tak preto radsej skusat zo vzoriek.

kika831
10. apr 2014

Tiez mam problematicku plet a kozmeticka mi poradila peelingovat tvar a pouzivat podklad pod make up. Co sa make upu tyka ja pouzivam loreal ale velmi dobry je aj od vichy, len je drahsi, takze ten mam na vynimocnejsie prilezitosti. Urcite si vypytaj napr. v lekarni vzorky a poskusaj, urcite ti v lekarni aj poradia.

lelulenka
autor
10. apr 2014

@marse a ten dobre kryje?

zuska_bluzka
10. apr 2014

@lelulenka ahoj, ja mám podobné problémy ako ty a používam estee lauder double wear... je to najlepší makeup, vysokokrycí ale zároveň nerobí efekt masky, odtieňov je celkom dosť a cez deň ani neviem, že ho mám, cena tiež nie je likvidačná (cca 33 eur) choď do parfumerky, vyskúšaj na nenalíčenú tvár niekoľko odtieňov. a potom sa doma prezri na dennom svetle, ktorý z nich je najviac podobný tvojej pleti 😉

zuska_bluzka
10. apr 2014

@marse určite by som sa pri výbere makeupu neriadila pokožkou zápästia ale vyskúšala by som ho priamo na tvári. odtieň medzi rukou a tvárou môže byť markantný...

lelulenka
autor
10. apr 2014

@zuska_bluzka citala som o nom a je aj verzia light, ten si skusala?

zuska_bluzka
10. apr 2014

@lelulenka nie ten nie, používam ten "normálny" čo som počula, tak light tak nekryje a ten klasický mi vyhovuje, keďže ani ten na tvári necítim ani po celom dni

lelulenka
autor
10. apr 2014

@zuska_bluzka a myslis ze je vhodny na rozsirene pory?

marse
11. apr 2014

@lelulenka mne ano, ja som velmi spokojna, lebo moja odlicena plet nie je akosik hodna vystavenia, slabsie kruhy pod ocami, póry, mastnejsiu T-zonu, proste nedokonalosti ajajaj a vdaka tomuto mejakpu sa citim lepsie a plus nevyzeram ako by som mala kilo omietky 😉

marse
11. apr 2014

@zuska_bluzka napisala som ze mne to ak vyhovuje, a co vyhovuje mne nemusi iným , napisala som len svoju skusenost

zuska_bluzka
11. apr 2014

@lelulenka ja mám tiež ten problém a najlepšie je pod akýkoľvek makeup dať bázu. používala som od EL, veľa báb používa aj od dermacolu, ale úplne postačí aj detský púder v tekutej forme... alebo potom ešte špeci prípravky na rozšírené póry dať priamo pod make-up (napr. idealist od EL)

grettka
11. apr 2014

@lelulenka s double wear treba vediet pracovat, rychle schne a pri nie prilis sikovnej manipulacii moze robit flaky. Pokojne v parfumerii vyskusaj light verziu. Co sa tyka porov, existuju sera, ci kremy, ktore pory stahuju (vichy, clarins). Dalsou moznostou je, ako uz niektoer spominali, pouzit bazu pod make up.

Inak osobne, nie som zastancom vysokokrycich make upov, pokial teda clovek nema nejaku kozmeticku vadu. Tiez mam kruhy pod ocami, dokonca jednu dost viditelnu zilu, a neriesim, ze trosicku presvita cez make up. Dolezite pre mna je, ze make up plet trosku farebne zjednoti. S pormi trochu bojujem, ale co uz 🙂

lelulenka
autor
11. apr 2014

@grettka no ja mam naozaj dost viditelny problem tie pory, niekkde az dierky. Na nose zacervenanie, kruhy pod ocami, nejednotny ton pleti, sem tam vyrazka. Hruza a des.

namornicka
11. apr 2014

Okrem výberu správneho odtieňu si všimni aj to, že make up existuje rozjasňujúci a matný (či matnúci). Rozjasňujúci rozjasní unavenú sivastú pleť, dodá jej "život" nie je však ideálny na mastnú pleť pretože jej vlastne dodá viac lesku a nevyzerá to dobre. Mastnú pleť treba skôr zmatniť. Ale keď hovoríš, že máš šupinky, vyzerá to skôr na suchú dehydrovanú pleť.

hlaura
11. apr 2014

Tiež som mala problémy so "šupinkami"... kamoška začala robiť s Mary Kay a aj keď som bola skeptická, potvrdilo sa mi čo hovorila - v prvom rade si musíš dať do poriadku pleť a až potom riešiť make-up. ja som začala poctivo čistiť a hydratovať pleť, už za mesiac som videla rozdiel. až potom som si kúpila aj MK make-up na suchú pleť a nemám šupinky... ak to hydratovanie a čistenie flákam tak po čase sa objavia... moja rada teda - najprv hydratovať... ak si sama nevieš rady tak veru musíš prekonať hanblivosť 🙂 alebo možno máš aj nejakú známu - poradkyňu... nemusí to byť MK, hocičo iné, len aby si bola dôsledná 😀

daduska132
11. apr 2014

BB Garnier =D odkedy ho použíam je môj život jednoduchší 😀 😀 😀

zuska_bluzka
11. apr 2014

@daduska132 bb nie je vhodný na výraznejšie nedostatky pleti...

daduska132
14. apr 2014

. pri výraznejších nedostatkom (teda aspoň ja si pod týámto slovom predstavím nejaké vyrážky alebo jazvičky) tak treba začať niekde inde pri vyliečeni pleti a nie len všetko zakrývať pod vrstvou make upu ... ja našťastie mám pleť v pohode bez problémov a BB používan na to, aby som mala rovnaku farbu pleti =)