Ako prestať fajčiť?

karolonakarol
14. apr 2022

Ahojte, viem že polovica má ukameňuje. Ale chcem vedieť čo vám pomohlo prestať pokial to nešlo len tak ľahko. Cigarety som obmedzila na 2-3 denne ale neviem úplne prestať. Ďakujem

beata_k
14. apr 2022

@karolonakarol Skus Champix.

dzulli1980
14. apr 2022

Je to závislosť ... musíš byť na 120% presvedčená, že chceš prestať fajčiť ... žiadne "dám si len jednu, mám nervy, idem si zapáliť atď." ... mne sa to doteraz nepodarilo 😀 , a to fajčím oveľa viac ako Ty.
@karolonakarol

loliki
14. apr 2022

@karolonakarol Nekúpiť, nezapáliť. Odkladať si ušetrené peňiažky na viditeľnú kopu a tešiť sa ako pribúdajú. Zrátať si ich za týždeň, za mesiac, za rok - koľko peňazí už máš spálené, v dyme odviate vetrom. Motivuj sa, čo si za ne kúpiš.

lucinika
14. apr 2022

@karolonakarol moja mama chcela prestať no nedarilo sa. Zohnala si tabletky Desmoxan (neobsahujú nikotín), beru sa 1 mesiac. Odvtedy sa cigarety ani nechytila, začali jej smrdiet. Priniesla mi balíčky pre svokru a ta prestala fajčiť tiež.

54tinka54
15. apr 2022

@lucinika kde sa dajú zohnať tie tabletky?

18dada18
15. apr 2022

Ja som prestala tak, ze jeden deň som fajčila a druhý uz nie. Proste zo dňa na deň. Skúšala som obmedziť, nepomohlo, dat 1-2 denne, nepomohlo. Vzdy som proste mala na mysli to, ze kedy si tu "jednu cigaretu" zapalim a potom čas od nej kedy si dám konecne druhu. Takže určite moja rada je. Ráno keď sa zobudíš uz si proste nezapal ani keby traktory padali a vydrz to. Každým dňom to bude lepšie 🙂 drzim palce ;) je to hnusná závislosť a neskutočný zrut peňazí. Za peniaze co prefajcis za rok, môžeš ísť na paradnu dovolenku k moru. Môžeš to mat ako motiváciu 😊

karolonakarol
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinika
16. apr 2022

@54tinka54 skus pozrieť na nete, my sme mali z Poľska.

ritalein
16. apr 2022

Ahoj, ja som prestala zo dna na den, proste som dofajcila cigarety, co som este mala, kedze mi ich bolo luto vyhodit a na druhy den som si uz nezapalila. A uz je to 11,5r. co nefajčím. Len pokial nebudes tak nastavena aj v hlave, tak to nepojde. Moja svokra bola tiez velmi silna fajciarka, len jej zistili vazne ochorenie, tak tiez prestala zo dna na den, zacala sa zdravo stravovať a choroba ustupila. Znama si zase vzdy, ked kupila cigarety, odlozila tu istu sumu(ak sa to neda realne financne, treba aspon zapisovat) po cca 4 mesiacoch, ked to zratala, presla ju chut na cigarety a z "usetrenych" penazi si doplatila dovolenku.