Akné v oblasti brady

labela76
22. dec 2020

Ahojte už dlhšie ma trápi akné v oblasti brady. Vyskúšala som rôzne krémy, aj pomoc kožného lekára a nič nepomáha. Viete mi poradiť a pomôcť

eriksonka1234
22. dec 2020

@labela76 mne na toto pomohla lumispa, čistiť pleť ráno, večer a gél na problematicku pleť

miriam_s
22. dec 2020

@labela76 bolo to aj pred tým ako sa nosili rúška ? Lebo teraz má veľa z nás problémy s pleťou pod rúškom... Umývací gél na mastnejšiu pleť, krém taký ktorý je na aknóznu pleť , ak je to akné stále tak skontrolovať hormóny

labela76
autor
22. dec 2020

@miriam_s bolo to aj pred nosením rúšok, ale v tomto obdobi je to ešte horšie môžem povedať. Ako sa dajú skontrolovať hormóny?

miriam_s
22. dec 2020

@labela76 u svojho gynekológa , prípadne môže poslať ďalej, na endokrinológiu.

gabika1976
22. dec 2020

Ja som skúšala kadejakú kozmetiku, no pomohlo mi len vylúčiť sladké veci, ale VŠETKY.treba to skúsiť aspoň 2-3 mesiace a výsledok sa určite

gabika1976
22. dec 2020

Dostaví.

sylvelia
23. dec 2020

Nechcem robiť reklamu, na takéto je perfektná kozmetika Mary Kay, majú tam čiernu uhlíkovú masku, ktorá hĺbkovo vyčistí pleť, mojej známej to veľmi pomohlo.

lilke
23. dec 2020

@labela76 presne takto plus na krku som ja mala dlhodobo akné. Rodičia si kúpili biolampu, nasvecovala som si. Časom sa preliečilo, a nevrátilo.

kuks700
23. dec 2020

@labela76 Všetci riešia dôsledky vnútorného začistenia kože, a to tak že si na pokožku nanášame rôzne mastičky, kremíky, make up ktoré ešte viac zanášajú pokožku väčšina kožných problémov (akné, vyrážky ekzémy...) je s pravidla prejavom začistenej pečene a žlčníka. Po ich vyčistení a vykonanej očiste hrubého čreva sa koža väčšinou upraví do normálu.
Určíte by som vám odporučil piť viac vody a raňajkovať ovocie.
Tak isto vymeniť chemickú kozmetiku za 100% prírodnú. Neviem či viete čo všetko sa dáva do kozmetiky, no určite by som si to nedával na pokožku je to chemický sajrajd, totiž z pokožky sa chemické latky dostavajú za 30 sekúnd do krvi a z krvi to ide rovno do pečene, ta sa snaží chémiu vylúčiť pomocou potu znova na povrch pokožky a to je tak isto príčina akné.

miriam_s
23. dec 2020

@kuks700 za tridsať sekúnd z pokožky do krvi ? :D no ok :D naštudujte si prosím základné fakty a až potom raďte lebo toto je zmes šarlatánstva a nevedomosti . A keď sme pri tom, aj voda je chemická látka 🙂

kuks700
23. dec 2020

@miriam_s Ďakujem za váš názor, možno sa mýlim no pointa je dôležitá, že áno pokožka dýcha a to čo si dávame na pokožku ide do krvi.

miriam_s
23. dec 2020

@kuks700 nejde do krvi 🙂 to je ten najväčší problém vášho príspevku. Nech sa páči : https://www.bebeautywithkaty.sk/myty-a-fakty-o-...

miriam_s
23. dec 2020

@kuks700 to čo dáte na pleť penetruje do vrchnej vrstvy pokožky v ktorej nie sú cievne zakončenia a preto to nie je možné.

enoula
23. dec 2020

Poriesit vnutorne, gastro, vylucit helikobaktera, gynekológia, horm.profil, potom vonkajsok
Tam treba najst, čo bude vyhovovať, ja som za prirodnu, olejčeky, il, pletove vody, vsetko napr od saloos

kuks700
23. dec 2020

@miriam_s https://www.biotiful.sk/blog/vstrebavanie-latok... No tak to neviem internet je ako trhovisko je tu toho strašne veľa môžete mať pravdu no nemusíte, najlepšie bude ak @labela76 skúsi sama na sebe prírodne oleje šampóny a skúsi jesť zdravšie jedlo a uvidí ako sa jej pekne prečistí pečeň a zároveň aj pokožka.

miriam_s
23. dec 2020

@kuks700 ak niekto predáva prírodnú kozmetiku asi nie je prekvapivé že bude presviedčať že všetko syntetické je toxické...Je to smutné ak.to takto robia ale čo už. S faktami treba vedieť aj pracovať. V tom článku si vybrali "perličky" zo štúdií ktoré im vyhovujú a zovseobecnili to na všetko. Pozrite si zložky pokožky a ich priepustnosť. Nemajú ako sa.do krvi dostať... sú látky ktoré to dokážu ale to nie je prípad kozmetickych výrobkov. Väčšina má príliš veľké molekuly aby sa dostala hlbšie kde sa už do krvi dostať môže. A už ten zdroj na ktorý sa autorka odvoláva si odporuje už v názve štúdie. Autorka štúdie majú zjavný chaos v pojme absorbcia a penetrácia. Je to dosť veľký rozdiel. Autorka štúdie už v jej názve píše o penetrácii... Ak by sa ale dostavali do tela a krvi, je to absorbcia látok. Už toto je zjavný signál že majú obe chaos v pojmoch. No ďakujem pekne za takú štúdiu. A autorka článku mieša hrušky s jablkami.