Bežecké barefoot detské tenisky

sandra49
5. máj 2024

Ahojte 🙂 prosím poraďte.. dcérka má z minulého roku tieto adidas bežecké, úplne ich milovala aj v tom dobre behala, lebo ona stále len beha (5rokov), teraz ich nosi ale sú jej malé..no medzi časom sme prešli komplet na barefoot topanky, od jesene iné nemala. Takže by som rada bežecké barefoot presne takéto sieťované. Ale jak hľadám tak hľadám nenasla som ani jedny ktoré by boli taketo..nemáte nejaký tip? A zas dat 100 alebo 150€ nechcem, lebo jej rýchlo rastie noha takze by som v auguste kupovala ďalšie 🤣 dakujem

magimi
5. máj 2024

@sandra49 no bežecké bf nenájdeš, lebo bežecké topánky majú odpruženu hrubšiu podrážku, čo s bf nejde dokopy. Ak ti ide o tú látku navrchu, tak belenka má také látkové vsuvacky https://www.modrykonik.sk/market/obuv/ij2gxd/ba...
Ale asi zozenies len bazarove, na ich stránke som ich už nenašla

yanni
5. máj 2024

@sandra49 ake treningy ma 5 rocna? to este nie su nejake narocne treningy. Mam tiez 5 rocnu a takmer 9 rocnu, trenuju triatlon. Podla toho aky narocny trening (cisto beh alebo mix) ma mladsia saguaro a starsia, kde su tie bezecke treningy uz dlhsie a narocnejsie ma na tieto xero shoes a na mix saguaro (pozor, len 2ä3 modely splnaju kriteria BF). Vivo barefoot trail su tiez super. Zalezi od mier a formy nohy. Ja tiez beham dlhe trate (maratony), na pas mam merrell vapor glove a na vonku Altra. Tie su nie uplne BF ale na dlhe trate a hlavne po asfalte potrebujes hrubsiu podrazku. U deti sa toto neriesi. Na v merell, co maju uplne tenucku podrazku v pohode odbehnem po asfalte do 15 km. Na viac uz treba nieco hrubsie. % rocnej mozes fakt obut hocijaku dobre pasujucu bf topanku.

sandra49
autor
6. máj 2024

@magimi ahaa tak preto niesu..ďakujem za vysvetlenie🙂 no nejde len o tu látku ale aj o to ze tieto adidasi sú také pružné, že fakt sa jej v tom dobre chodí.. ale nasla som aj protetika bf nie bežecké ale s touto sietovinou obycajne tenisky.
@yanni vôbec nemá tréningy.. len dokáže behať celý deň, po dvore, okolo domu aj 20 koleciek, ked ideme na prechádzku tak vkuse beží, ked sú v škôlke na dvore zase stále len beží..a ja mam pocit ze v klasických teniskach mame dd step celorocky kožené, tak keď ma obute tie ako keby bola obmedzená v tom pohybe. Pre prsty je to určite lepšie ale celkovo myslím.
Baby ja tak rozmýšľam ze keď sme prešli na bf ci jej nemôže uškodiť ak by som jej znova kúpila tieto adidasi..zrejme by ich nosila 70% času vonku. S nohami nemá problémy zatiaľ.. pripadne aj dd step ma tento typ ale niesu bežecké len športové.. ona sa potrebuje vylietať vonku a rada by som niečo v com sa citi dobre. Jej je šuma fuk ci ma prsty tak alebo onak, lebo tomu ešte nerozumie. Co sa týka povrchov tak naozaj všetky.. tráva, Poľná cesta, obyčajná cesta, makadam..atď..

yanni
6. máj 2024

@sandra49 tak nepis bezecke. Tem pojem sem nepatri. Väcsina malych deti ma potrebu behat, leitat, stale niekde liezt azd. Ked ste presli na BF, tak uz sa nevracaj. DD step nie je jedina bf znacky. Trosku si o tom nastuduj, zmeral poriadne nohy, pogugluj, objednaj rozne znacky letnych modelov a vyslkusajne. Ktore nebudu pasovat, vratis. Ono dd step a bf protetika su na uplne rozne nohy. Ak dietatutu pasuju dd step, nemozu mu sadnut protetiky. A taktiez tie, tebou dane adidas. DD step su na sirslu nohu s vyssim priehlavkom, tie adidas su po prve len tak na znicenie noh a hlavne uzke. Neexistuje, ze mala pekne rozlozenu nohu v tej topanke.

sandra49
autor
6. máj 2024

@yanni držala som sa toho popisu k adidasom ze sú bežecké. To ci mala pekne rozlozenu nohu nemám ako zistiť ale najradšej v nich behavala a najistejsia v nich bola a dokonca sa ani nepotkynala. Kupujem malý nadmerok no ona je schopná spadnúť na rovnej ploche lebo sa potkne o vlastné nohy. Protetiky mala len jeden krát, keď bola úplne malička. Potom som začala kupovať dd step aj zimné, letné, celorocky všetko.. ja som si o tom študovala už fakt veľa lenže sa z toho neviem vysomarit🙈 nevieš poradiť stránku kde je to fajn rozpísané aby som zistila akú nohu vlastne ma? Ten priehlavok to netuším ci ma vysoký ci nie..uz x krát som tu so ženami riešila co a ako bf aj čítala ale neviem..stále som si není istá ktoré budú fakt sedieť.. ona mi nevie povedať ešte, na všetky povie ze sú dobré a dobre sa jej v nich chodí. 😅🙈

magimi
7. máj 2024

@sandra49 veď obkresli nohu, odmeraj a podľa rozmerov hľadaj vhodnú topanku... všetky bf obchody majú pekne rozpísané tabuľky velkosti a väčšinou aj postup pre správne meranie nohy. Napríklad
https://nozickovo.sk/ako-spravne-merat-nohy/

leniel
7. máj 2024

@sandra49 synovi som tieto sietkovane protetiky kupovala, maju ich aj v ruzovej. Protetika bf Gael

sandra49
autor
7. máj 2024

@magimi to tak robím..vždy kúpim správnu veľkosť aj šírku. Len mi išlo o to kúpiť tenisky na behanie, ktoré budú tak pohodlné ako tie adidasi..
@leniel tieto som pozerala..len neviem ako s tým viazaním, ako poznám malú tak sa bud o to potkne alebo jej to bude vadiť 😅

danica142
7. máj 2024

Moja dcéra 3,5r. nosila presne tieto Adidas Tensaur, super jej sedeli, aj pekne v nich chodila a teraz si mega obľúbila platenky Fun Shoes od Milash, beha v nich aj po betóne, aj po vysokej tráve aj v pieskovisku, všade.

sandra49
autor
7. máj 2024

@leniel tieto protetiky mi tiež prídu ze by to mohlo byt fajn. Ale asi veľa robí aj ta vyvysena podrážka na klasických.. ze je to také bez obmedzenia. Lenže to pri bf nemôže byť.

sandra49
autor
7. máj 2024

@danica142 ak sú to tieto, tak tie mám v merku tiež 😅 a dobre držia nohu? To zapínanie nieje asi tak pevne ako pri tých adidasoch.

hanka_se
7. máj 2024

nasa chodi na atletiku, ma 10r., behava v xero. Altra ma bezecke, ale to su az vacsie velkosti, nie detske. Kedze je na barefoot zvyknuta odmala, nerobi jej to problem. Merrell maju alternativu s hrubsou podrazkou a tie su aj detske, cenovo myslim okolo 50€ (neviem teraz presne ten nazov)

pralinka86
7. máj 2024

Pozri reima, keen, ake hlavne zmeraj nozku.. hadam kazda znacka ma take vzdusne tenisky
A podla rozmerov najdes... Napr taky jezkobezko, maxatko obuv, littleshoes, barefootovo, hociktorý bf obchod ma uvedene rozmery

danica142
8. máj 2024

@sandra49 áno presne tieto, zapínanie drží dobre. Je to síce len jeden suchý zips, ale drží. Sú voľnejšie ako Adidasy, ale pekne rovno v nich dcérka chodí a musia jej byt pohodlné, lebo ma asi 10 rôznych topánok a tieto sú najviac obľúbené.