V akom veku už dieťa začne primerane reagovať, aj keď sa mu niečo nepáči?

20. apr 2024

V akom veku už dieťa začne primerane reagovať, aj keď sa mu niečo nepáči? Naša dcéra ma 3 roky, a vie strašne nahlas plakať, keď sa jej niečo nepáči. Aktuálne máme 3 krát denne kvapkať do nosa kvapky antibiotiká. Ale ona len zbadá kvapky a plače, ako keby sme ju z kože drali. Samozrejme kvapky jej dáme aj ked sa neskutočne vzpiera a kričí, plače (ozaj problém jej pri tom krútení, vzpieraní kvapnúť do nosa). No všetci v bytovke ju určite počujú keď kvapky dávame. Aj jej vysvetlím, že to je liečik, a pomôže jej, aj povie dobre, ale o sekundu hneď plač. Chystáme sa o mesiac k zubárovi, to si ani predstavit neviem.

jesenzima
20. apr 2024

Dcéra má 6 a tiež vie veľmi plakať, keď sa jej niečo nepáči ... K tomu zubárovi. Mojim deťom pomohlo, že sme sa doma hrali na zubára, a tak vedeli, čo ich tam čaká.
v lekárni si kúp nejaké pomôcky, my máme striekačky, paličky, obväzy, náplaste atď a pred vyšetrením, očkovaním atď sa doma, hráme na doktorov a teda vedia,čo ich potom čaká 🤷 na mojich to funguje 🙂.. Máš na to mesiac, hrajte sa, vysvetľuj a možno to zaberie 😉

banalu
20. apr 2024

Moja sa asi naucila pri cisteni zubov, ze su veci, ktore sa proste MUSIA urobit. A teraz ked nechce nejaky liek (a to momentalne berie 4x denne cosi) tak jej len poviem, ze bud si to vezme ako jej to teraz davam, alebo ju mozem podrzat, ona bude kricat a plakat a ja z toho tiez nebudem stastna a aj tak jej to dam. Hned zmeni pristup. Ale teda vysvetlovat, vysvetlovat, vysvetlovat a vysvetlovat.
Pomohlo aj ked som akoze dala sebe, muzovi a potom aj jej, plus jej vysvetlujem preco jej danu vec musim dat... plati to vzdy a pri vsetkom... ale teda ma vzdy na vyber, ci to chce "podobrom alebo po zlom".
A zubar je kapitola sama o sebe... doma sme sa hrali na zubara, ako treba otvorit usta, pozriet zrkadielkom... prisli še, pozerala sa ako ockovi "pocitali zubky", mne "pocitali zubky", sama si sadla do kresla, ze aj jej maju spocitat zubky a zrazu krik a neotvorila usta a vymalovane 😂

viestta
20. apr 2024

Na zubara sme nasho pripravovali doma. Pustili sme mu video, dostal zubarsku sadu na hranie a osetroval zuby kazdemu v rodine, vysvetlovali sme co budu robit. Sice vsetka ta priprava skoncila tak, ze dosli sme k zubarovi, vo dverach sa pozdravil, otvoril usta, otocil sa na pate a odchadzal. Ale ked videl ako robi zubar preventivku mne, nechal si aspon "zuby spocitat".